Nicolas Hulot, de Franse minister van Milieu, heeft zes auto’s, een boot, een motor en een brommer

Nicolas Hulot, de Franse minister van Milieu, heeft zes auto’s, een boot, een motor en een brommer

Heel wat Fransen halen hun wenkbrauwen op nu hun ministers verplicht hun vermogen openbaar moesten maken. In de regering-Macron blijken maar liefst tien euromiljonairs te zitten. Vooral minister van Milieu Nicolas Hulot springt in het oog.

Als het over politici en hun geld gaat, is er altijd controverse. In Frankrijk is het kot nu helemaal te klein, want de Franse president Emmanuel Macron en zijn ministerploeg moesten hun vermogen onthullen. Maar liefst tien van de ministers uit een regering van 22 mensen is miljonair.

Minister van Arbeid Muriel Pénicaud (En Marche) is de rijkste met een vermogen van 7,5 miljoen euro.

7,3 miljoen euro en 9 voertuigen

Maar het meest opmerkelijke vermogen is dat van minister van Milieu Nicolas Hulot. Hij bezit ongeveer 7,3 miljoen euro. Daarnaast heeft hij maar liefst zes auto’s, een boot, een motor en een brommer. “Niet echt goed voor het milieu”, klinkt het bij heel wat Fransen.

Minister van Cultuur Françoise Nyssen, die vroeger de uitgeverij Actes Sud leidde, heeft voor meer dan 600.000 euro aan vastgoed aangegeven, naast de 4 miljoen die de uitgeverij waard is.

‘Sukkelaars’

Andere regeringsleden hebben iets minder geld. Zo gaf premier Edouard Philippe zijn Parijse flat aa (op 1,25 miljoen euro geschat) en een appartement in het departement Seine Maritime (zo’n 400.000 euro waard). Hij bezit ook voor 56.000 euro aan beleggingen en levensverzekeringen en bracht een woonlening van 336.000 euro in.

De minst rijke minister is, toepasselijk, degene die de overheidsfinanciën moet beheren: minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire (En Marche). Hij heeft een tweedehands Citroën en een braak stuk land, meldt hij zelf.

Gesponsorde artikelen