Left Right
scrollTop top

Niet zo goed in ‘Fortnite’? Huur een bodyguard in


Niet zo goed in ‘Fortnite’? Huur een bodyguard in

Heb jij nog nooit dat geweldige ‘#1 Victory  Royale!’ op je scherm zien verdwijnen na een rondje ‘Fortnite’? Dan wordt het misschien eens tijd dat je de hulp van een ‘buddy’ inroept. 

Battle Royale-games zijn dé hype momenteel. Het last man standing-principe van Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds blijkt enorm populair te zijn, maar het houdt meteen ook een heel frustrerende eigenschap in: er kan er maar ééntje echt winnen. Wie het spel nog maar net leert kennen (of er gewoon niet goed in is) zal het niet lang trekken. Er valt dus niet echt veel te genieten voor een noob. Maar sommige topspelers hebben daar nu een oplossing op gevonden. Zij bieden hun diensten aan aan beginners of spelers die wat extra advies willen. Maar ze doen dat uiteraard niet zomaar.

Fortnite-buddy

Er valt op een heel aantal verschillende manieren geld te verdienen met games. Van gold farming over het inhuren van spelers om je eigen characters te laten upgraden tot het ronduit overkopen van andere accounts. Veel gamers hebben er wel wat echt geld voor over. Het buddy-systeem in Fortnite is daar nog zo eentje van, al gaan de buddies er zelf prat op dat het om meer gaat.

“De Fortnitebuddy speelt mee met jou. Dus in plaats van dat ik op jouw account inlog en zeg: ‘Ik zorg ervoor dat jouw levels omhoog gaan’, spelen ze samen met me mee en leren en ondervinden ze het spel”, legt Aaron Hobson, zelf een Fortnite-buddy, uit aan BBC. Hij ziet zichzelf dan ook meer als leerkracht. Echt rijk wordt Aaron er niet meteen van. Hij rekent zelf zo’n 7 pond (8 euro) aan per uur om andere gamers met raad en daad bij te staan. Al worden er bij andere buddies ook wel bedragen van 30 pond (34 euro) per uur genoemd.

Wat moet je kunnen om zelf een Fortnite-buddy te worden?

Op de site Bidvine, waar mensen diensten kunnen aanbieden en opvragen, zijn ze zo op zoek naar Fortnitebuddies. “Win je zoveel dat het zelfs een beetje te gemakkelijk lijkt? Geen probleem, want wij hebben een nieuwe uitdaging voor jou – en je wordt er nog voor betaald ook!”

Buddy worden is wel niet voor iedereen weggelegd. Je moet kunnen bewijzen dat je goed genoeg bent. Dat kan door een selfie te nemen van jouw statistieken. Daarnaast moet je ook een sterke internetverbinding, een PS4 4 of Xbox One hebben en, ohja, je moet minstens 25 overwinningen op je palmares hebben.

Wil je er zelf eentje inhuren, dan kan je zelfs aangeven waar jij beter in wil worden en waar je buddy je dus bij moet helpen. Op Bidvine heb je zo de keuze uit ‘In-game strategie’, ‘Hulp bij wapens’, ‘Kennis van de map’, ‘Assistentie bij het bouwen’ en ‘De beste landingsplaatsen voor loot‘. Je kan er aangeven op welk platform je speelt en welke dagen en uren je meestal vrij bent. Wil je Fortnite echt onder de knie krijgen, dan kan je zelfs opteren voor dagelijkse hulp van een buddy.

Ken jij iemand die zo’n buddy kan gebruiken?

Epic Games

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…