Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘3%’ en ‘Dirty John’, de nieuwe reeks ‘Teenage Bounty Hunters’ en ‘Project Power’, de film met Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt

Juicht ende joelt, want de hittegolf is achter de rug! Werken was niet eenvoudig, maar bij Netflix hebben ze alvast niet stilgezeten, want het nieuwe aanbod van deze week is indrukwekkend. Meer nieuwe series dan men in één week gezien kan krijgen én een nieuwe film met topacteurs Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt. Waar zullen we beginnen?

Series

We zullen beginnen bij de enige nieuwe reeks van deze week: Teenage Bounty Hunters. Na de strijdende non eerder dit voorjaar (Warrior Nun) is het nu de beurt aan een volgende rariteit: twee zusjes die in hun vrije tijd aan de kost komen als premiejager. Hun rivaal heet Terrance Coin en wordt vertolkt door de rapper Method Man. Eén van de producers is Jenji Kohan, bedenker van onder andere GLOW en Orange Is The New Black. Ofwel wordt Teenage Bounty Hunters razend interessant, ofwel belachelijk slecht. Wij zijn benieuwd!

Vervolgens komen we aan bij één van onze persoonlijke favoriete series op Netflix: het Brazilaanse 3%. Het vierde seizoen van deze razend interessante sci-fi reeks wordt helaas ook het laatste, maar dit laatste seizoen belooft opnieuw heel veel. Over de plot kunnen we weinig weggeven om geen spoilers weg te geven, maar Joana speelt hierin een sleutelrol en onze vrienden zullen opnieuw moeten samenwerken om hun doel te kunnen bereiken.

Voor wie nog helemaal van nul moet beginnen: 3% – ook te vinden in onze lijst met de beste series op Netflix – is een duidelijk door The Hunger Games geïnspireerde reeks en speelt zich af in een Brazilië in een onbepaalde toekomst waar de bevolking is onderverdeeld tussen de arme massa en de elite, die op een paradijselijk eiland woont, ver weg van de overbevolkte krottenwijken. Elk jaar kan iedere 20-jarige zich opgeven voor ‘The Project’ waarmee je kans maakt om van de ene naar de andere kant te verhuizen. Maar slechts 3% van de kandidaten slaagt.

Ook Rita is met het vijfde seizoen aan de laatste reeks afleveringen toe. Het vierde seizoen van deze Deense reeks dateert al van 2017, maar in dit seizoen krijgt de leuke reeks over een strenge maar rechtvaardige lerares dan toch nog een waardig einde.

Ook het slot van Greenleaf is na dit vijfde seizoen een feit. De reeks rond de kerkgemeenschap van de bisschop James Greenleaf en zijn vrouw Mae is al die jaren toch wat onder de radar gebleven en kreeg vooral aandacht omdat de serie liep op OWN, de zender van Oprah Winfrey. Die is overigens ook in de serie zelf te zien, in een bijrol. Deze keer staat alles op het spel, want het voorbestaan van de kerk is in dit vijfde seizoen de rode draad.

https://www.youtube.com/watch?v=6uvS3TptiYI

El Robo Del Siglo belooft een gedeeltelijke déjà vu voor de fans van La Casa De Papel, maar tegelijkertijd kunnen zij hiermee ook terug naar de basis, waar La Casa De Papel al langer het spoor bijster is. Deze zesdelige reeks – waarvan de titel te vertalen is als overval van de eeuw – draait immers ook om een slimme bankoverval. Het grote verschil zit ‘m in het feit dat het hier gaat om een waargebeurd verhaal van een overval die plaatsvond in het Colombia van 1994 waarbij de daders zo’n 33 miljoen dollar wisten buit te maken.

True crime zit in de lift als nooit tevoren en dus kon de podcast van journalist Christopher Goffard best de inspiratiebron vormen voor een reeks, dachten ze bij het Amerikaanse netwerk Bravo. En zo kwamen ze uit bij Dirty John. In de eerste reeks draaide het rond John Meehan, maar omdat dat verhaal intussen afgerond is, wordt in het tweede seizoen een nieuw verhaal aangeboord. Deze keer zal het draaien rond Betty Broderick, een verhaal dat uit 1983 dateert over een vrouw die vermoed dat haar man vreemdgaat met zijn assistente.

Films

September wordt een interessante filmmaand op Netflix, want niet alleen werd de nieuwe film van Charlie Kaufman aangekondigd (I’m Thinking Of Ending Things, 4 september), ook The Devil All The Time, met Robert Pattinson en Tom Holland in de hoofdrollen, komt eraan op 16 september. Er zijn dus weer een aantal grote namen die hun namen aan het Netflix-verhaal verbonden hebben. Deze week is dat niet anders met Project Power, een film waarin de hoofdrollen vertolkt worden door Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt.

Na The Old Guard zet Netflix hiermee opnieuw een stap in het superheldengenre en opnieuw met een intrigerend verhaal. De stad New Orleans is in de ban van een mysterieuze nieuwe pil die aan elke gebruiker ervan superkrachten verleent. Welke deze zijn wordt pas duidelijk na het innemen van de pil. Terwijl sommigen onzichtbaar worden of een kogelvrije huid kweken, kan het voor anderen uiteindelijk de dood betekenen. Het regisserende duo Henry Joost en Ariel Schulman bracht ons eerder al films als Catfish, Paranormal Activity 3 en 4 en Nerve.

Ook toegevoegd is de Franse film Une Fille Façile, ideaal voor wie naar een vakantie in Frankrijk verlangt. De film draait rond Naïma die net zestien geworden is en die stilaan grote beslissingen over haar leven moet beginnen nemen. Dan komt haar oudere nicht Sofia op visite. Sofia houdt er een veel vrijere levensstijl op na. Naïma en Sofia worden vriendinnen, ondanks de waarschuwingen die Naïma over haar nichtje krijgt vanuit haar omgeving. Hoofdactrice Mina Farid werd genomineerd als Meest Veelbelovende Actrice op de Lumière Awards van 2019.

Docu & Comedy

Er is al best wat New Age-onzin op Netflix te vinden. Die houden we hier steevast buiten beschouwing wegens onwetenschappelijk en soms zelfs gevaarlijk, maar het opzet van deze nieuwe reeks (un)Well vinden we wél interessant. Hierin wordt kritisch gekeken naar zes adviezen uit de welnessindustrie (want ja, het is een industrie) waarbij zowel voor- als tegenstanders aan bod komen. De zes thema’s die in dit eerste seizoen aan bod komen zijn essentiële olieën die beweren te helpen tegen angsten, tantraseks, de consumptie van borstvoeding door volwassenen, vasten, het hallucinogeen ayahuasca en je laten steken door bijen om rimpels te verminderen en de chronische ziekte van Lyme te genezen.

En traditioneel knallen we eruit met een glimlach op ons gezicht. Deze week zal Game On: A Comedy Crossover Event daarvoor zorgen. In de titel zit al veel over de inhoud verborgen: in vier afleveringen komen de personages van vier sitcoms in elkanders afleveringen voor. Klinkt ingewikkeld, maar voor fans van The Big Show Show, Mr. Iglesias, The Expanding Universe Of Ashley Garcia en Family Reunion moet het een natte droom zijn.

Bekijk hier onze lijst met de volgens ons 50 beste series die op dit moment op Netflix te vinden zijn.

Meer
Lees meer...