Nieuw op Netflix deze week: ’13 Reasons Why’-ster in de nieuwe serie ‘Cursed’, tien nieuwe afleveringen van ‘Suits’ en de intieme documentaire ‘Father Soldier Son’

Het weer zit niet mee, het is bouwverlof én er komt een verlengd weekend aan: in ons woordenboek betekent dat maar één ding: Netflix-tijd. Ook Netflix staat op zomerreces waardoor het aanbod nieuwe titels niet enorm is, maar ons wel weer benieuwd maken naar enkele titels. Voor de ramptoeristen: één van de nieuwe series wordt nu al het nieuwe 365 Dni genoemd, de Poolse soft-erotische film die nu al wekenlang tot de best bekeken titels op Netflix behoort.

Series

Cursed is bijvoorbeeld vanaf deze week in het aanbod te vinden en dat is de nieuwe reeks met Katherine Langford in de hoofdrol, die we nog kennen als Hannah Baker in 13 Reasons Why. In Cursed speelt ze Nimue, een jonge vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige en tegelijkertijd tragische ‘Lady of the lake’ te worden. Na de plotselinge dood van haar moeder vindt Nimue een bondgenoot in de bescheiden huurling Arthur. Samen gaan ze op zoek naar Merlijn om hem het eeuwenoude zwaard te overhandigen.

Cursed is gebaseerd op de legende van King Arthur en is een coming-of-age verhaal met thema’s die vandaag de dag ook aan de orde zijn: de vernietiging van de natuur, religieuze terreur, zinloze oorlogen en de moed zien te vinden om te leiden wanneer alles verloren lijkt te zijn.

Suits daarentegen kennen we al een tijdje. De advocatenreeks draait al sinds 2011 mee en sinds deze week is ook het eerste deel van het achtste seizoen van de reeks te bekijken. Fans hebben dus tien nieuwe afleveringen om te bingen nadat in maart ook al seizoen 7B was toegevoegd.

Voor de fans van de soft-erotische film 365 Dni die nu al een tijdje verdacht goed scoort op Netflix is er een nieuwe reeks in de aanbieding: de Mexicaanse reeks Oscuro Deseo wordt aangeraden voor diegenen die op zoek zijn naar een nieuwe dosis trash zonder al te veel kleren om het lijf, letterlijk.

De reeks – die als Dark Desire vertaalt is in het Engels – draait rond Alma Solares, een rechter en professor in de rechten met aanzien. Ze is al twintig jaar getrouwd met haar man, de rechter Leonardo Solares, maar hun huwelijk is duidelijk over zijn piek heen. Alma komt op seksueel vlak niet meer genoeg aan haar trekken en ze vermoedt dat Leonardo een affaire heeft met z’n assistente Edith. Wanneer Alma een bezoekje brengt aan Edith leert zij een 23-jarige jongeling kennen met wie ze een wilde nacht beleeft. Diezelfde Dario verschijnt nadien ook in haar lessen…

In de nieuwe Brazilaanse minireeks Boca A Boca/Kissing Booth wordt losbandigheid dan weer afgestraft, wat niet wil zeggen dat je ze niet in je reeks kan verwerken. Deze reeks draait rond een aantal tieners die in een Braziliaanse boerenstadje wonen en in paniek raken wanneer ze worden bedreigd worden door de uitbraak van een besmettelijke infectie die via zoenen wordt overgedragen.

Films

Op AppleTV+ is Tom Hanks sinds vorige week te zien in de nieuwe oorlogsfilm Greyhound, een film die normaal gezien in de bioscoop had moeten landen. Op verschillende streamingplatformen kan je ook kijken naar A Beautiful Day In The Neighbourhood, eveneens een film met Hanks die niet in de cinema is geland bij ons. Op Netflix kan je naar betere tijden flitsen, want in 2004 speelde Hanks – één van de eerste Hollywoodgezichten van wie bekend raakten dat hij besmet was met corona – de hoofdrol in The Terminal. De regie is van Steven Spielberg, het scenario van Gattaca-scenarist en -regisseur Andrew Niccol.

The Terminal behoort niet tot het beste werk van Hanks, niet tot het beste werk van Spielberg en niet tot het beste werk van Niccol, maar de drie zorgen wel voor ruim twee uur aangenaam tijdverdrijf. Hanks speelt Viktor Navorsky, een Oost-Europeaan die New York bezoekt. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Eén nieuwe film is er ook bij deze week, al is het een vreemd beestje. In het Italiaase Gli Infedeli (The Players, in het Engels) krijgen we een aantal verhalen te zien van verschillende mannen die moeite hebben met trouw en relaties.

Docu & Reality

De nieuwe documentaire waar wij deze week het meest naar uitkijken heet Father Soldier Son. Daarin wordt sergeant Brian Elsch gevolgd, die kritiek gewond raakt tijdens een missie in Afghanistan, naar huis keert en uiteindelijk zijn been verliest.

Voor deze documentaire werden Brian en zijn gezin tien jaar (!) gevolgd door journalisten van The New York Times. Een periode waarin Brian moest wennen aan het leven in een rolstoel en te kampen kreeg met mentale problemen en ook de druk op het gezin steeds hoger en hoger werd. Eén veelbetekende uitspraak van zijn zoon: “Ik wil uiteindelijk kinderen krijgen en ik wil niet dat mijn kinderen meemaken wat ik heb meegemaakt.” Straffe kost, dit.

Wat meer hoop en positieve vibes krijgen we toegediend in On Est Ensemble. Hierin zien we activisten over de hele wereld strijden tegen onrecht en aansturen op sociale verandering. Deze documentaire gaat over hun deelname aan de muziekvideo ‘Solidarité’.

Drugs en Netflix, het heeft iets van een kleine obsessie. Bekijk alle druggerelateerde documentaires, documentairereeksen en andere reeksen op Netflix en je komt wel even toe. Deze week komt daar de zesdelige reeks The Business Of Drugs bij, een reeks waarin een CIA-analist de handel achter zes verschillende soorten drugs onderzoekt. Deze reeks is gemaakt om aan te tonen hoe drugs mensen tot gevaarlijk en zelfs dodelijk gedrag kunnen verleiden. In elke aflevering staat een andere soort drugs centraal, beginnen doen we met cocaïne.

Om toch ook deze week weer licht te eindigen zijn er huwelijken! Deze keer nemen we in de realityreeks Indian Matchmaking een kijkje bij matchmaker Sima Tampira. Zij helpt in de Verenigde Staten en India gearrangeerde huwelijken op poten zetten en biedt ons ook een blik achter de schermen van dit gebruik in deze moderne tijd.

Naast deze tips van de week hebben we er hier nog 50: de vijftig beste reeksen die volgens ons te vinden zijn op Netflix.

Meer
Lees meer...