Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de nieuwe titels baden (bijna) allemaal in de kerstsfeer, Dolly Parton en Shawn Mendes zorgen voor de muzikale noot


Meer en meer ramen worden verlicht. Kerstbomen worden versierd. Lichtslingers uit de knoop gehaald. De kerstdagen komen ontegenzeggelijk dichterbij. Dat is ook Netflix niet ontgaan die dit jaar een heus kerstoffensief hebben opgezet. Dat lijkt deze week zijn orgelpunt te bereiken.

Series

Wie graag een portie romantiek heeft om mee rond de kerstboom te gaan zitten, kan gaan aankloppen bij Virgin River, de serie die nu aan haar tweede seizoen toe is. In deze romantische reeks is verpleegster Melinda Monroe toe aan een nieuwe start in haar leven waarna ze besluit om te verhuizen naar het afgelopen dorpje Virgin River om daar aan de slag te gaan als verpleegkundige en rust te vinden.

Ook in het tweede seizoen wacht lekker veel drama, want Melinda begint meer en meer te voelen voor veteraan Jack, maar die verwacht een kind met een andere vrouw. Deze reeks is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Robyn Carr waarvan al twintig delen verschenen zijn. Virgin River heeft dus het potentieel om lang mee te gaan. Een derde seizoen is alvast ook al officieel door Netflix bevestigd.

De kerstsfeer duiken we echt in met de Duitse reeks ÜberWeihnachten, of Over Christmas in het Engels. Daarin volgen we Bastian, een aan lager wal geraakte muzikant die voor de feestdagen naar huis komt na de breuk met zijn vriendin. Daar ontdekt hij dat zijn broer samen is met zijn ex. En er wachten Bastian nog meer onaangename verrassingen. Voor diegenen die toch een béétje blij zijn dat er dit jaar geen grote familiefeesten zullen zijn.

Films

Dolly Parton is opnieuw hip en dat weet Netflix ook. Daarom stonden ze ook te springen om Dolly Parton’s Christmas On The Square te maken, met de intussen 74-jarige countryzangeres in de rol van kerstengel. Die engel is er om de rijke Regina Fuller (Christine Baranski) tot inkeer te brengen.

Die zet immers, na de dood van haar vader, mensen uit hun woning om het land te kunnen verkopen aan de ontwikkelaar van een winkelcentrum. En dan komt uiteraard de kerstengel op de proppen, die de op geld beluste Regina tot inkeer zal proberen brengen via muziek, magie en herinneringen. Het glazuur spat eraf en de songs zijn overduidelijk playback, maar laat dat de kerstpret niet drukken.

In dezelfde sfeer baadt The Christmas Chronicles 2, het vervolg van de film uit 2018 waarin Kate en Teddy Pierce de kerstman hielpen om het kerstfeest te redden. Ook het tweede deel draait om Kate en Teddy. Zij worden onverwacht naar de Noordpool overgebracht wanneer het kerstfeest door een onverwachte en mysterieuze buitenstaander weer in het gedrang wordt gebracht. De kerstman wordt trouwens gespeeld door oude bekende Kurt Russell.

Ook geen beter moment dan de eindejaarsperiode voor een stevige periode zakdoekendrama. Succesregisseur Ron Howard lanceert Hillbilly Elegy, dat intussen vernietigende recensies heeft gekregen. We begrijpen waarom: het drama ligt er nogal dik op geplamuurd en we missen echte oprechte momenten in het rampenverhaal van J.D. Vance die in een familie opgroeit waarin geweld en middelenmisbruik schering en inslag zijn. Amy Adams en Glenn Close vertolken moeder en grootmoeder.

Meer drama in het Argentijnse El Cuaderno De Tomy (Notes For My Son). Daarin volgen we een vrouw die aan terminale kanker lijdt. Tijdens haar strijd schrijft een notieboekje bij elkaar over leven, dood en liefde. Dat doet ze voor haar zoontje zodat die zich later zal kunnen herinneren.

Uit Italië tot slot komt nog iets geheel anders. La Belva (The Beast) vertelt het verhaal van Leonida Riva, een sombere, eenzame oorlogsveteraan die zijn familie uit het oog is verloren. Zijn oudste zoon, Mattia, heeft hem nooit vergeven terwijl zijn dochter, Teresa, onvoorwaardelijk van hem houdt. Een tragische gebeurtenis zal Leonida echter dwingen om te veranderen in iets waarvan hij dacht dat hij het lang in het verleden had begraven.

Docu & Reality

De muzikale noot komt deze maand van Shawn Mendes met een documentaire die nauwelijks verhullen kan dat ze als promotie voor zijn nieuwe album dient. Volgende week (4 december) komt immers het vierde album van het popidool uit, ‘Wonder’ geheten. Daaruit werd zopas nog Monster gelost, de samenwerking met Justin Bieber. In Shawn Mendes: In Wonder kunnen de fans een kijkje achter de schermen nemen in het leven van het 22-jarige popidool.

In augustus werd het derde seizoen van bakwedstrijd Sugar Rush gelost. Nu is het tijd voor een tweede seizoen van Sugar Rush Christmas, een zesdelige special die in de kerstsfeer baadt, inclusief identieke kerstpyjama’s, kerstliederen en kerstversieringen.

Meer kijktips vind je in onze lijst met de 50 beste series die op Netflix te vinden zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554