Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘The Umbrella Academy’ en ‘Good Girls’, het laatste seizoen van ‘The Big Bang Theory’ en filmklassiekers ‘Basic Instinct’ en ‘The Cable Guy’

Alweer een week voorbij: zeg nu nog eens dat de tijd niet vliegt. Een nieuwe week, een nieuw stapeltje nieuwe titels op Netflix. Deze week zijn daar enkele titels tussen waar al lang naar werd uitgekeken, zoals het nieuwe seizoen van The Umbrella Academy en het twaalfde en laatste seizoen van de tot het einde zeer populair gebleven sitcom The Big Bang Theory rond de geniale Sheldon en zijn vrienden.

Series

Toen The Umbrella Academy vorig jaar in februari verscheen, had de serie geen moeite om een publiek te vinden. Een tweede seizoen kon niet uitblijven en dat is er nu, anderhalf jaar later. The Umbrella Academy begint in 1989, wanneer over de hele wereld kinderen geboren worden uit vrouwen die niet eens zwanger waren. Vervolgens gaat de excentrieke miljardair Hargreeves op zoek naar deze bijzondere kinderen en hij vindt er 7 van hen. Ze blijken over superkrachten te beschikken en als een soort professor Xavier neemt hij hen in huis en leert hij hen om hun krachten te gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=Me0eoCwLj-A

Doorheen de jaren vervreemden de zeven van elkaar. Eén van hen sterft, een ander verdwijnt 17 jaar lang. De kinderen komen weer bij elkaar wanneer hun vader komt te overlijden. Wanneer Number Five weerkeert uit de toekomst en hen komt te vertellen dat de wereld binnen acht dagen vergaan zal, is het tijd voor actie. Ook het tweede seizoen breit verder op dit idee, want deze keer zitten de Hargreeves’ in de jaren zeventig om het einde van de wereld te voorkomen.

Good Girls is ondertussen alweer aan zijn derde seizoen toe. Dat is nog niet het laatste, want de reeks is ook al vernieuwd voor een vierde seizoen. Centraal staan drie moeders uit Michigan die – elk om eigen redenen – moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze besluiten om een plaatselijke supermarkt te overvallen en komen daarmee in veel grotere problemen dan ze verwacht hadden.

Het is wél tijd om afscheid te nemen, want met dit twaalfde seizoen staat nu ook het laatste seizoen van The Big Bang Theory op Netflix. De sitcom rond Sheldon en zijn vrienden die bevriend raken met de knappe overbuurvrouw Penny. De serie ging van start in het verre 2007 en groeide uit tot een immens succes. En wie moeite heeft met afscheid nemen, kan de 281 afleveringen gewoon opnieuw beginnen kijken, want met de toevoeging van het 12e seizoen staan nu alle seizoenen op Netflix.

Tot slot hebben we nog een nieuwe serie in de aanbieding: Get Even, een serie in samenwerking met BBC over een stel tienermeiden die een geheim genootschap oprichten om de strijd aan te gaan met pestkoppen. Wanneer één van de pestkoppen in kwestie vermoord wordt met in zijn hand een blaadje met de naam van het genootschap op, zijn de eerste verdachten niet ver te zoeken.

Film

We blijven in dezelfde sfeer voor Hejter (Hater), een Poolse film. Hierin gaat het om een jongeman met ambities die graag snel hogerop wil komen en indruk wil maken op Gabi, een meisje waar hij al jaren een oogje op heeft. Wanneer hij succes heeft met een beledigende GIF die zich als een lopend vuurtje verspreid over diverse social media, wordt het al snel duidelijk dat zijn acties ook heel wat gevolgen blijken te hebben in het dagelijkse leven.

Het is weer het begin van een nieuwe maand en dus verhuizen traditioneel een aantal films van huis. Zo is vanaf 1 augustus ook Basic Instinct (1992) op Netflix te zien, de favoriete film van iedereens vader die in de jaren 80 of 90 is geboren. Dat is niet in het minst te danken aan de expliciete seksscènes, maar Paul Verhoevens film alleen daar om vermelden zou de film onrecht aandoen. Er hangt écht chemie tussen Sharon Stone en Michael Douglas, wat de film oprecht spannend maakt en minstens één scène uit de film is legendarisch geworden. Maar die seksscènes mogen er natuurlijk ook wezen.

The Cable Guy is een zwarte komedie uit 1996 met een regie van Ben Stiller. Het was de eerste film waarin Jim Carrey een serieuzere hoofdrol speelde, na zijn typetjes uit onder andere The Mask, Ace Ventura en Dumb & Dumber. Ironisch genoeg werd net deze film de eerste Carrey-film die geen kassucces werd bij release. Nadien groeide de film over Steven Kovak die vriendschap sluit met de man van de televisiemaatschappij in ruil voor gratis kabeltelevisie (we zouden het ook nog overwegen) uit tot een cultsucces.

Raden we verder ook nog aan: The Judge (2014), een onderschatte film waarin Robert “Iron Man” Downey Jr. nog eens toont dat hij ook echt kan acteren. Hij speelt hier een bekende advocaat die terugkeert vanuit de grote stad naar zijn geboortedorp. Daar wordt zijn vader, de bekende rechter van het dorpje, verdacht van moord. Vader en zoon zijn vervreemd van elkaar, maar samen gaan ze wel op zoek naar de waarheid in deze vreemde zaak.

Intussen is het ook nog wachten tot Tenet in de cinema komt aanwaaien, de nieuwe film van Christopher Nolan die de cinema’s zou moeten redden. Hier en daar was in de afgelopen weken ook Interstellar (2014) te herbekijken, de film waarin Matthew McConaughey als onderzoeker van NASA de mensheid toekomst probeert te bieden in een troosteloze toekomst.

In American Sniper (2014) staat een andere held centraal. Bradley Cooper speelt in deze film van Clint Eastwood de dodelijkste Navy SEAL aller tijden. Wij hadden een heel dubbel gevoel tijdens het kijken, want gaan we nu echt de meest dodelijke schutter aller tijden op een voetstuk plaatsen? Maar anderen vonden hier wél iets aan. Om eens uit te proberen dus.

Geen helden in American History X. Deze klassieker uit 1998 met Edward Norton in een indrukwekkende hoofdrol vertelt het verhaal van Danny, een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Wanneer Danny op school een enthousiast verslag maakt over Hitlers ‘Mein Kampf’, stelt het schoolhoofd hem voor de keus, of een opstel schrijven over zijn broer Derek, of van school getrapt worden.

We hadden al Angelina Jolie en Brad Pitt in Mr. & Mrs. Smith (2005) en dezelfde Brad Pitt met Marion Cotillard in Allied (2016) als spionnenkoppel, maar in Duplicity (2009) waren Clive Owen en Julia Roberts de spionnen van dienst. Al werkend – hij voor de Britse geheime dienst MI6, zij voor de CIA – ontmoeten ze elkaar in Dubai en later komen ze elkaar opnieuw tegen. Een romance bloeit uiteraard op, maar de twee blijven elkaar wel wantrouwen.

Mean Girls (2004), tot slot, is een klassieker. Het vervolg, Mean Girls 2 uit 2011 hebben veel minder mensen gezien. Het is dan ook maar een los vervolg en enkel acteur Tim Meadows komt in beide films voor. Uiteraard is de middelbare school opnieuw het speelveld,, deze keer stemt de nieuwe leerling Jo ermee in om bevriend te worden met de buitenstaander Abby. Dit op aandringen van Abby’s rijke vader in ruil voor het betalen van alle kosten voor de studie van haar dromen. Jo en Abby gaan samen de strijd aan tegen de “gemene meiden” van de school die bekend staan onder naam “Plastics”.

Echt leuk wordt het, tot slot, in The LEGO Movie (2014). De sequel was een zwakke imitatie van dit eerste deel, een hyperkinetische prent waarvoor je ogen te kort zal komen, maar wel één die vol zit met originele grappen. EVERYTHING IS AWESOME!!!

Docu & Reality

https://www.youtube.com/watch?v=3yt3_oUD5lQ

Wie een grote interesse heeft in het internationale gevangeniswezen kan zijn hartje ophalen, want Netflix heeft zonet een vierde seizoen van Inside The World’s Thoughest Prisons toegevoegd. In de reeks wordt doorheen de seizoenen een kijkje genomen aan hoe het eraan toegaat in de gevangenis in Mexico, de Fillipijnen, Brazilië of Oekraïne. Maar er wordt ook eens stil gestaan bij hoe het ook kan, met Noorwegen als voorbeeld. In het nieuwe seizoen staat onder andere Paraguay op het programma, maar gaan we ook eens langs in Duitsland.

In The Speed Cubers staan twee jongemannen centraal – de 23-jarige Australiër Feliks Zemdegs en de 17-jarige Amerikaan Max Park – die specialist zijn in het oplossen van de Rubiks kubus, een icoon uit de jaren 80 dat aan de basis ligt van heel wat frustraties. Feliks en Max hebben echter maar enkele seconden nodig om het ding op te lossen en zijn beide al wereldkampioen geweest. In amper 39 minuten schetst regisseuse Sue Kim een beeld van de twee jongemannen, hun competitiegeest én hun respect en vriendschap voor elkaar.

En tot slot iets licht om mee af te sluiten, al kan deze zwaar op de maag liggen als je er te veel van verorberd (haha, flauw mopje, sorry). De bakwedstrijd Sugar Rush is intussen aan zijn derde seizoen toe. Ook nu weer strijden iedere aflevering vier nieuwe duo’s in drie rondes om wie de beste cupcakes, gebak of taart heeft. De winnaar neemt 10.000 dollar mee huiswaarts.

Vind je je zin niet in het aanbod van deze week? Kijk dan eens in onze lijst met de volgens ons 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...