Nieuw op Netflix deze week: de nieuwe reeks ‘Tiny Pretty Things’, de laatste film met Chadwick Boseman (‘Ma Rainey’s Black Bottom’) en nieuwe muzikale verhalen in het tweede seizoen van ‘Song Exploder’

We kunnen nu echt beginnen aftellen naar 2021, maar aan uitbollen doet Netflix niet mee. Deze week is het vooral uitkijken naar Ma Rainey’s Black Bottom, een film die getipt wordt voor de Oscars in april en die naar alle waarschijnlijkheid Chadwick Boseman een postume Oscarnominatie zal opleveren.

Series

De nieuwe serie Tiny Pretty Things wist zijn weg naar de kijklijstjes al te vinden. De reeks wordt omschreven als Pretty Little Liars meets Black Swan en dat heeft alles te maken met de setting. Deze serie speelt zich immers af in de balletwereld.

We leren de veelbelovende balletdanseres Cassie Shore kennen. Zij wordt van het dak van de balletschool geduwd en dat is goed nieuws voor haar rivale Neveah Stroyer. Wie is de dader? En waarom werd Cassie van het dak geduwd? Op dat moordmysterie probeert deze reeks een antwoord te bieden, in combinatie met een stevige dosis onfunctioneel naakt, afgescheurde teennagels en voeten. Ondergetekende – met een voetenfobie – vond menig horrorfilm dan ook aangenamer kijkvoer dan deze reeks.

Heel leuk voor de tijd van het jaar is de Noorse kerst-comedy-reeks Hjem Til Jul, of Home For Christmas. Draaide het eerste seizoen nog rond de 30-jarige Johanne die op zoek moest naar een date voor het familiefeest met kerst, dan is Johanne nu, in het tweede seizoen, volop aan het daten. Ze gaat de confrontatie aan met een ex en ook haar vader is sinds kort single.

Film

In dit vreemde filmjaar zet Netflix met enkele grote releases volop in op de Oscars. Dat doen ze ook met verhaal van Ma Rainey in Ma Rainey’s Black Bottom.

De blueszangeres, gespeeld door Viola Davis, werd in het Chicago van 1927 geconfronteerd met spanningen tussen haar bandleden en de blanke muziekproducenten. De overleden Chadwick Boseman speelt één van de hoofdrollen en wordt getipt als prijsbeest.

Verder zijn ook nog wat recente toppers aan Netflix toegevoegd, zoals Fast & Furious 8 (2017). Dit is de meest recente film uit de franchise en ook de eerste – met uitzondering van Tokyo Drift – zonder Paul Walker die in 2013 overleed in een auto-ongeluk. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham en Michelle Rodriguez. Ook Scott Eastwood, Charlize Theron en Helen Mirren zijn te zien.

2020 is ook het jaar waarin Ruth Bader Ginsberg, rechter in het Hoogerechtshof van de Verenigde Staten, kwam te overlijden. Felicity Jones geeft op mooie manier gestalte aan dit icoon in On The Basis Of Sex (2019). In die film zien we hoe de jonge Ginsberg aan een heel erg mannelijk getinte Harvard Law School, studeert voor advocate ondanks de tegenwind die ze daar al kreeg en daarna maar professor wordt omdat geen enkel advocatenkantoor haar wil aannemen. In zijn tweede deel spitst On The Basis Of Sex zich op een bepaalde zaak toe, waarin Ruth en haar echtgenoot Martin Ginsburg (Armie Hummer) een begin willen maken aan de wettelijke gelijkheid tussen man en vrouw.

Ook uit 2019: Vice, het portret van ex-vicepresident Dick Cheney. Deze film vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vicepresident van George W. Bush. Vice schetst geen fraai portret van zijn hoofdfiguur. Adam McKay zet Cheney neer als een nietsnut die via een stage bij Donald Rumsfeld het Witte Huis in sukkelt en daar als een soort zwijgzame gluiperd een vinger in de pap krijgt te brokken. De echte macht krijgt hij pas als George W. Bush, een totaal groentje, president wordt en Cheney zijn marionetten uitzet zodat in feite hij de machtigste man ter wereld is.

Terug van weggeweest: War Of The Worlds (2005) in de bewerking van Steven Spielberg. De film is een bewerking van het originele boek van H.G. Wells. Deze versie van het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten anno 2005 en verhaalt de buitenaardse invasie van de aarde, gezien vanuit het standpunt van een Amerikaans gezin. Tom Cruise speelt de hoofdrol.

Docu

Een nieuwe week, een nieuwe true crime-reeks op Netflix. Deze keer wordt er ingezoomd op de Yorkshire Ripper, een seriemoordenaar die eind jaren zeventig de streek onveilig maakte. The Ripper toont de strijd die de Britse politie eind jaren zeventig voerde om de identiteit van de moordenaar te achterhalen, en hem vervolgens te arresteren.

En verder is muziek al wat ons rest: in het tweede seizoen van Song Eploder horen we het verhaal achter Love Again van Dua Lipa, When You Were Young van The Killers en Hurt van Nine Inch Nails.

https://www.youtube.com/watch?v=-f1KIl5OEDY&ab_channel=TrailerMovie

Zet ons op een muziekquiz en we zullen het niet onaardig doen. Maar van de muziek die in Break It All: The History Of Rock In Latin America aan bod komt, kennen we helemaal niets. Deze uitstekende zesdelige docureeks brengt een kroniek van de Latijns-Amerikaanse rock tijdens 50 jaar van dictatuur, rampen en protesten.

Afsluiten doen we met een muzikale noot van de Braziliaanse zangeres Anitta. In de zesdelige docureeks Anitta: Made In Honório vertelt de hondspopulaire zangeres over haar roem, haar gezin en haar grote arbeidsethos.

Wil je toch nog iets anders kijken, dan kan je inspiratie opdoen in onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
door Redactie
Lees meer...