Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de terugkeer van ‘The Punisher’ en ‘Grace And Frankie’ en de omstreden docu over het FYRE-festival


Nieuw op Netflix deze week: de terugkeer van ‘The Punisher’ en ‘Grace And Frankie’ en de omstreden docu over het FYRE-festival

Er is toch nog een Marvel-reeks van Netflix over, al blijft ook de vraag hoe lang The Punisher (en Jessica Jones) het nog zullen kunnen rekken nu Disney+ eraan zit te komen. Grace And Frankie zijn dan alweer zeker van een zesde seizoen in de week waarin ze hun vijfde hebben gelanceerd en ook op het gebied van films gaat het vol gas vooruit. Maar het leukste nieuws van de week is: er is een documentairereeks waarin rapper en activist Killer Mike naar believen mag provoceren. 

Series

Waar Netflix ooit een hele bibliotheek aan eigen Marvel-series had zijn die de laatste maanden stevig beginnen uitdunnen. Iron Fist, Luke Cage én Daredevil zijn stopgezet en van de oorspronkelijke Defenders is de hakbijl momenteel alleen nog niet gevallen voor Jessica Jones. Nu is het dus des te ironisch dat The Punisher, wat oorspronkelijk een spin-off van Daredevil was, zijn voorganger nu overleeft.

Het verhaal van Frank Castle is dus nog niet uitverteld, maar met de komst van Disney+, een eigen streamingdienst voor Disney, en de uitzendrechten van Marvel in de schoot van Disney, zou het een klein mirakel zijn als dit ook niet het laatste seizoen zou zijn voor die reeks. Deborah Ann Woll die Karen Page speelde in Daredevil en in die hoedanigheid ook in The Punisher verschijnt liet alvast optekenen dat dit seizoen allicht haar laatste verschijning zou zijn als Karen Page.

In het begin van het tweede seizoen van The Punisher lijdt Frank Castle een eenzaam en geïsoleerd bestaan, reizend van motel naar motel tot hij door omstandigheden het doelwit wordt van een groep huurmoordenaars. En hoe het Frank in de toekomst zal vergaan, dat kunnen we alleen maar afwachten momenteel.

Bevinden zich dan weer helemaal buiten de gevarenzone: Grace And Frankie, die van Netflix net groen licht hebben gekregen om een zesde (!) seizoen te maken. In het vierde seizoen waren de twee naar een bejaardentehuis gebracht, waar ze meteen merkten dat het geen omgeving voor hen was en de twee frisse besjes ontsnapten. Nu is het afwachten of de twee – ooit bij elkaar gebracht omdat hun echtgenoten een relatie met elkaar begonnen – terug kunnen keren naar hun geliefde, maar net verkochte strandhuis.

Lily Tomlin en Jane Fonda blijven het op hun gezegende leeftijd (ze zijn er respectievelijk 80 en 81) geweldig doen met een flinke dosis amusement in ieder seizoen tot gevolg.

Ook nieuw vanaf deze week is Carmen Sandiego, een animatiereeks gebaseerd op het personage uit een reeks educatieve games die verschenen tussen 1985 en 2004. Sandiego was weliswaar een dievige, maar ging altijd op schattenjacht. De centrale vraag in de games was dan ook: Where in the World is Carmen Sandiego? Where in Europe is Carmen Sandiego? Of: Where in the USA is Carmen Sandiego? Door aanwijzingen te verzamelen en met elkaar te verbinden moest de speler dan uitzoeken waar Sandiego zich bevond om haar vervolgens haar verdiende straf te geven.

Nu is de franchise opgepikt door Netflix waarbij Carmen Sandiego de stem gekregen heeft van Gina “Jane The Virgin” Rodriguez. Ook in de film die vorig jaar werd aangekondigd zal Rodriguez de stem van Carmen Sandiego verzorgen.

En het houdt niet op deze week, want ook het tweede seizoen van Star Trek: Discovery is deze week uit de startblokken geschoten en wordt vanaf nu wekelijks van een nieuwe aflevering voorzien. Deze reeks speelt zich tien jaar voor de originele serie af. In deze tweede reeks maken we kennis met een jonge Spock.

Over wekelijkse nieuwigheden gesproken: ook The Good Place is er deze week weer in volle glorie bij (S03E11) en zowel Riverdale (S3E09) als The Flash (S5E10) pikken de draad weer op na een korte winterstop.

Film

Heel geweldig zijn de reviews voor de nieuwe Netflix-actiethriller Close niet, maar allicht zullen we op een onbewaakt en oningevuld moment toch eens kijken, want het is de Zweedse actrice Noomi Rapace die in deze film de hoofdrol speelt. Ze speelt Sam, een lijfwachte die tegen haar zin de veiligheid moet garanderen van een rijke erfgename.

Maar Close is niet de enige film die deze week gelost is door de streamingsdienst. De nieuwe sci-fi film IO lijkt ons minstens even interessant. In deze film heeft de mensheid de aarde moeten verlaten omdat de planeet te giftig geworden is.

De mensheid is bijna volledig vertrokken naar IO, één van de manen van Jupiter. Op één onderzoekster na, Sam, (Margaret Qualley, bekend van de uitstekende HBO)reeks The Leftovers) die naar een manier probeert te zoeken om het leven op aarde toch weer leefbaar te maken. Maar dan leert ze Micah kennen (Anthony Mackie, bekend van The Avengers en Altered Carbon), een man die zich niet snel genoeg kan haasten om met de allerlaatste shuttle de aarde te verlaten. Wat doet Sam?

Uit de andere films die deze week zijn toegevoegd hebben we de leukste uitgepikt met voorop Kong: Skull Island (2017) een film waarin de overheidsdienst Monarch op een vergeten en verlaten eiland op zoek gaat naar wat er daar zoal aan monsters zou kunnen leven. De plot klinkt idioot en cliché, maar in de film huist verrassend veel fun, een grote gorilla (uiteraard!) en een pak monsters.

Met The Nutty Professor (1996) is er minstens evenveel idiotie toegevoegd, maar het zou best wel eens kunnen dat we deze titel aanklikken uit jeugdnostalgie. De meeste rollen worden in deze film vertolkt door Eddie Murphy en als tienjarige lachten we ons een kriek met deze film en alle scheten en boeren die de gekke professor Sherman Klump en zijn familie laten.

Tot slot willen we in dit filmhoofdstukje nog twee muzikale films aanstippen. In 2004 maakte Jamie Foxx indruk met zijn vertolking van de legendarische Ray Charles in de biopic Ray, hij won er zelfs een Oscar voor Beste Acteur voor. Het herbekijken waard.

En voor wie die film nog altijd niet gezien heeft, heeft Netflix deze week ook Pitch Perfect (2012) toegevoegd met de altijd aangename Anna Kendrick in de rol van Beca, die tot een lid van een concurrende zanggroep wordt aangetrokken. Een soort Romeo & Juliet-verhaal in een 21e-eeuwse muzikale setting. Schaamteloze feelgood.

Docu

En dan zijn er nog twee bijzonderheden toegevoegd bij de documentaires. Met FYRE had Netflix al enige tijd plannen voor een documentaire rond het Fyre Festival dat in 2017 plaatsvond, kaartjes aangeboden had tussen 1.500 en 12.000 dollar, maar uitmondde in gigantische chaos. Een luxe maaltijd was er een boterham met kaas, een luxueuze bungalow bleek er een tent en water bleek er onvoldoende.

Voldoende voer voor een interessante documentaire dus en dat dacht ook Netflix-cocurrent Hulu die amper vier dagen vcor Netflix een documentaire online gooiden waarin ze de organisator van het festival aan het woord lieten. Netflix had eerder geweigerd om diens getuigenis in hun documentaire op te nemen omdat ze niet wilden dat de organisator (Billy McFarland, tot zes jaar cel veroordeeld voor deze en andere fraude) gewin zou hebben bij de documentaire over het bedrog.

Op beide streamingdiensten is nu dus een gelijkaardige documentaire te vinden. Die van Netflix heet FYRE: The Greatest Party That Never Happened en is er nu op terug te vinden.

En dan moet de meest vreemde titel van de week nog komen: Trigger Warning With Killer Mike is een docuserie met dé Killer Mike van het hiphop-duo Run The Jewels en van zichzelf. Naast rapper is hij ook een activist met duidelijke ideeën over hoe de maatschappij en de wereld anders zou kunnen en moeten worden georganiseerd. Met gevoel voor humor en bedoelde provocaties probeert hij zijn ideeën aan de man te brengen en in de praktijk om te zetten. Nog geen seconde van gezien, maar wel heel erg benieuwd!

Benieuwd naar wat het allerbeste is wat je volgens ons op Netflix kan vinden? Kijk dan hier eens tussen de lijst met de 50 beste reeksen die we samengesteld hebben.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…