Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: een valentijnsspecial van ‘Big Mouth’, een nieuwe film van Steven Soderbergh en ‘One Day At A Time’


Nieuw op Netflix deze week: een valentijnsspecial van ‘Big Mouth’, een nieuwe film van Steven Soderbergh en ‘One Day At A Time’

Een relatief rustige week op Netflix deze week, maar zelfs dat wil nog zeggen dat er met een valentijnsspecial, nieuwe seizoenen, een film van een absolute topregisseur en een boeiende muziekdocumentaire gestrooid wordt. Weer meer dan voldoende boeiend materiaal om de week door te komen dus.

Series

Volgende week donderdag is het zover: The Streets spelen dan in de AB. Het is dan ook 14 februari en dan is het ook valentijn. Voor wie geen tickets voor The Streets heeft weten te bemachtigen, heeft Netflix een cadeau voorzien: een avondje gezellig met z’n tweeën in de zetel hangen voor de valentijnsspecial van Big Mouth.

De heerlijke animatiereeks over de puberteit, de veranderingen die zich daarbij hormonaal en lichamelijk voordoen en het seksueel volwassen worden, heeft dus een nieuwe thematische aflevering, over valentijn en alle verwachtingen die daarrond hangen. Want het goeie doen, is niet zo eenvoudig. Doe je te veel? Doe je te weinig? Moet je wel iets doen, überhaupt? Het zijn moeilijke vraagstukken, maar het levert wel weer een amusante nieuwe aflevering op. Dat ze bij Big Mouth hun klassiekers kennen is meteen al duidelijk in de aankondigende trailer, want daar wordt meer dan een knipoog gegeven naar de romcomklassieker When Harry Met Sally (1989).

Nog terug te vinden, is het nieuwe derde seizoen van One Day At A Time. De sitcom over een Cubaans-Amerikaanse familie die in Los Angeles woont, is voorzien van dertien nieuwe afleveringen. In het derde seizoen zien we hoe het met moeder Lydia gaat, die in een coma terechtkwam na een beroerte. Verschijnt ook in dit nieuwe seizoen: de in de jaren 80 beroemde zangeres Gloria Estefan als de zus van Lydia.

Ook nieuw op Netflix en een toevoeging aan het rijtje DC-titels: het derde seizoen van de superheldenreeks Legends Of Tomorrow. In het eerste seizoen werd in deze spin-off een team superhelden samengesteld uit helden en schurken afkomstig uit series als The Flash en Arrow om de onsterfelijke Vandal Savage ergens in de toekomst te gaan tegenhouden.

In het derde seizoen zal het team moeten samenwerken om de tijdlijn te repareren die ze zelf gebroken hebben. Naast het derde seizoen van Legends Of Tomorrow zijn er ook als vanouds nieuwe afleveringen toegevoegd van vaderseries The Flash (S5E13) en Arrow (S7E11). Ook DC-serie Black Lightning (2E11). Daarnaast zijn ook nog Riverdale (S3E12) en Star Trek: Disovery (S2E04) van een nieuwe aflevering voorzien.

Films

Bij de films deze week is de nieuwe film van Steven Soderbergh de meest opvallende nieuwkomer. Doorheen de jaren heeft Steven Soderbergh heel wat flinke bioscoophits gehad. Hij was ook de man achter Magic Mike, Erin Brockovich en de Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen.

In High Flying Bird volgen we een sportagent die zijn cliënt – een nieuweling in het professionele basketbal – probeert te overhalen om akkoord te gaan met wat in de samenvatting van de plot omschreven wordt als “een intrigerend en controversieel zakenvoorstel”. Het scenario van deze film is van de hand van Tarell Alvin McCraney, die een Oscar won voor zijn script voor Moonlight.

Net als zijn thriller Unsane die voorlopig bij ons nog niet in de zalen verschenen is, heeft Soderbergh deze film volledig met iPhone gefilmd.

Wie zijn films liever wat hipper en flitsender heeft, kan naar Nerve (2016) kijken. In deze thriller draait het allemaal om een online versie van het spel Truth Or Dare dat mensen tot waanzin drijft. Spelers kunnen speler of kijker zijn in het spel. De hoofdrollen worden vertolkt door Emma Roberts, Dave Franco en Juliette Lewis.

Hoe verder de spelers van dit spel de grenzen leggen, hoe meer punten er te verdienen vallen. Groepsdruk en identiteitsvorming zijn de voornaamste thema’s in Nerve, maar er is ook wat subtiele maatschappijkritiek waar te nemen op sociale media en de stereotiepe jongeren die niet los te krijgen zijn van hun smartphones.

Docu, reality & comedy

Kevin Hart zal niet te zien zijn als presentator van de Oscars dit jaar nadat hij in december van vorig jaar onder vuur kwam te liggen door een aantal tweets die hij geplaatst had in 2011 waarin hij het woord “homo” als een belediging gebruikte.

In zijn nieuwe comedyspecial Kevin Hart’s Guide To Black History komt hij iets progressiever aan de dag en pleit hij voor eer voor de bijdragen van enkele zwarte helden aan de geschiedenis die te onderbelicht zijn gebleven.

Ook een grote aanrader is de nieuwe aflevering van ReMastered. ReMastered is een reeks van acht muziekdocumentaires waarin telkens op zoek gegaan wordt naar een antwoord op een mysterie uit het leven van een bepaald artiest. Wie de titels van de afleveringen bekijkt, ziet dat er een stevige focus ligt op moorden en aanslagen, maar er is bijvoorbeeld ook een aflevering over het bezoek van Johnny Cash in het Witte Huis van Richard Nixon.

Cooke stierf op 11 december 1964 onder onduidelijke omstandigheden in een hotel in Los Angeles. Hij werd neergeschoten door Bertha Franklin, manager van het hotel Hacienda waar Cooke op dat moment verbleef. In The Two Killings Of Sam Cooke worden de verdachte omstandigheden van de dood van Cooke onder de loep genomen.

En tot slot willen we de aandacht nog vestigen op Nailed It!: Mexico. Waar Bake-Off focust op de perfecte manier om je chocolade te verwarmen, baktijden en zelf je bladerdeeg rollen, mikt Nailed it! op Pinterest-fails (lees hier onze uitgebreide review van de serie). In elke aflevering van Nailed it! nemen drie wannabe-bakkers het op tegen elkaar. Ze worden kort geïntroduceerd door hun vrienden, familie of kinderen waarna deze amateurs in twee rondes moeilijke recepten voorgeschoteld krijgen door een expert waarbij ze het er dan zo goed mogelijk vanaf moeten zien te brengen, maar natuurlijk gedoemd zijn om te falen. Dat falen is op zich uiteraard geen doel, het plezier hebben in het bakken wél.

In de aanloop naar valentijn al eens kijken wat je nog samen zou kunnen bekijken op Netflix? Kijk dan hier eens wat wij de 50 beste vinden die momenteel op Netflix te vinden zijn! Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt zodat de lijst up-to-date blijft.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…