Nieuw seizoen ‘wtFOCK’ van start gegaan, ook deze keer maakt serie taboes onder jongeren bespreekbaar

Na het seizoen rond Ada is afgelopen weekend het nieuwe seizoen van wtFOCK begonnen. Daarin volgen we Anaïs (Laura Bekaert) die probeert om te gaan met de recente scheiding van haar ouders. Dat verloopt niet meteen gemakkelijk, waardoor ze de pedalen begint te verliezen. Ook dit seizoen is opnieuw een samenwerking met jongerenplatform WAT WAT, dat zaken bij jongeren bespreekbaar wil maken.

Jongerenreeks wtFOCK blijft immens populair. Al seizoenenlang maakt de serie verschillende taboes bespreekbaar, en komen er heel wat thema’s aan bod die leven bij de jongeren vandaag. Sinds begin dit jaar startte GoPlay met een compleet nieuwe generatie van de reeks. Door de ogen van het personage Ada (Ella van Remortel) leerden we zo een volledig nieuwe groep kennen. Dit seizoen is het aan Anaïs om de kijker mee te nemen.

Sinds 2019 werken de makers van wtFOCK samen met WAT WAT, een jongerenplatform van meer dan 80 organisaties waaronder Awel, Sensoa, VDAB en Child Focus, en hét referentiepunt voor jongeren met vragen. Het is ook daaruit dat de ideeën voor de nieuwe seizoenen voortkomen.

wtFOCK: Anaïs

Het nieuwe seizoen van wtFOCK zal in het teken staan van Anaïs. Haar leerden we in wtFOCK: Ada al kennen als de “mama” van de vriendengroep van Ada. Daarnaast werd ook al snel duidelijk dat thuis niet alles van een leien dakje liep. In wtFOCK: Anaïs gaan de makers daar dieper op in.

Na de scheiding van haar ouders verliest Anaïs zich makkelijk in drank en begint ze te rebelleren. Wanneer ze bad girl Bobbie ontmoet gaat het van kwaad naar erger.

Taboes

Ook bij het nieuwe seizoen van wtFOCK blijft de samenwerking met WAT WAT relevant. In wtFOCK: Anaïs zien we ondermeer jongeren die worstelen met een laag zelfbeeld, een moeilijke liefdessituatie of met geen gemakkelijke thuissituatie.

De makers van de reeks hechten alvast veel belang aan die samenwerking. “Er gaat heel wat aan deze serie vooraf. We moeten weten wat er leeft onder de jongeren. We praten met jonge mensen die ervaring hebben met een thema en laten hen ook onze scenario’s lezen. Ook de acteurs helpen ons daarbij, want ook zij zijn nog jong. Het is belangrijk om in gesprek te gaan met mensen die bij bepaalde onderwerpen betrokken zijn”, vertelt Mathias Sourbon van Sputnik Media.

Volg het verhaal van Anaïs via de livefeed van wtFOCK.

Meer
door Redactie
Lees meer...