Nieuw te streamen vanaf deze week: HBO-reeks ‘The Nevers’, ‘Big Shot’, de documentaire ‘The Year The Earth Changed’ en de Oscargenomineerde film ‘Love And Monsters’

Ook deze week valt er weer heel wat te beleven op de streamingdiensten. HBO pakt voor het eerst uit met een fictiereeks, Disney lanceert een reeks met Full House-idool John Stamos en op Netflix landt een Oscargenomineerde film. En nog heel veel meer ook, uiteraard.

Series

Bij HBO hadden ze met wat coronavertragingen te kampen, maar de betaalzender wiens producties bij ons via Streamz te zien zijn, begint nu op kruissnelheid te komen. Na het weekend gaat Mare Of Easttown in première, een nieuwe minireeks met Kate Winslet (waarover volgende week meer). Maar deze week was er wel de start van The Nevers. Het gaat om de nieuwe reeks van de recent omstreden regisseur Joss Whedon, waarvan in eerste instantie zes afleveringen zullen verschijnen. De rest van het seizoen komt eraan op een later moment.

De reeks neemt ons mee naar het Londen van het einde van de 19e eeuw. Een groepje Victoriaanse vrouwen die over allerlei mysterieuze krachten beschikken staan bekend als ‘de Touched’. Ze krijgen steeds weer te maken met de autoriteiten en ook de rest van de samenleving die de Touched als een groot gevaar zien. Voor fans van The Irregulars van Netflix.

Op Disney+ is deze week de eerste aflevering te vinden van Big Shot, een nieuwe reeks met John Stamos in de hoofdrol. Voor de kinderen van de jaren 90: Stamos speelde ooit de coole oom Jesse in de populaire sitcom Full House en is sindsdien zowat ons rolmodel voor de toekomst. In Big Shot – van David E. Kelley die ook al Big Little Lies, The Undoing en Big Sky bij elkaar schreef – speelt hij de opvliegende basketbalcoach Marvyn. Die krijgt een laatste kans als coach op een elitaire middelbare school. Hij ontdekt al snel dat hij het meeste kan bereiken bij de tieners door zich empathisch en kwetsbaar op te stellen — niet meteen de sterkste punten van de stoïcijnse coach.

Op Netflix is dan weer een gloednieuwe sitcom van start gegaan. Het meest opvallende aan Dad Stop Embarrassing Me! is dat de hoofdrol gespeeld wordt door steracteur en Oscarwinnaar Jamie Foxx. De acteur keert daarmee terug naar het begin van zijn carrière toen The Jamie Foxx Show liep, een sitcom van exact 100 afleveringen tussen 1996 en 2001. In deze nieuwe bewust ouderwetse reeks – inclusief lachband en gedateerde grappen – speelt hij Brian, een vader die bekend staat als vrouwenverslinder en losbol. Maar hij moet zijn gedrag plots beginnen aanpassen wanneer zijn eigenwijze tienerdochter Sasha bij hem komt inwonen.

https://www.youtube.com/watch?v=h82fLNNrcQI&ab_channel=Netflix
‘Criminal Minds’

Als dat je ding niet is, dan misschien wel Criminal Minds. Op Star (Disney+) zijn alle 14 (!) seizoenen van de misdaadreeks te vinden. De reeks focust volledig op de crimineel, eerder dan op de misdaad. Jason Gideon werkt samen met de Behavioural Analysis Unit van de FBI, een eliteteam van profilers. Criminal Minds draait dan ook volledig om de psychologische analyses en gedragsprofilering om op die manier de meest verwrongen criminele geesten van het land te proberen begrijpen. De reeks liep van 2005 tot 2020.

Op Star (Disney+) wordt dan weer het 15de seizoen en dus 24 nieuwe afleveringen van de animatiereeks American Dad toegevoegd. Die reeks draait rond Stan Smith, de pater familias van een Amerikaans gezin die graag dezelfde drastische maatregelen van zijn CIA-job ook thuis doorgevoerd wil zien. Door zijn machogedrag en zijn hunkering naar de American Dream ziet hij vaak niet hoe hard hij de bal misslaat.

Nieuwe films

Op Netflix kan je kijken naar Love And Monsters, een gloednieuwe film die onlangs nog genomineerd werd voor een Oscar voor de Beste Speciale Effecten. Voor een film over liefde en monsters is dat uiteraard niet niets. In de film stappen we de wereld binnen zeven jaar nadat er een monsterapocalyps plaats heeft gevonden en de mens gedwongen verhuisd is naar ondergrondse koloniën.

Het is de liefde die Joel Dawson doet besluiten om naar de oppervlakte te gaan en de monsters te trotseren die tussen hem en zijn middelbare schoolliefde Aimee staan. Het enige probleem is dat hij 130 kilometer verder woont. Hij realiseert zich dat er onder de grond geen toekomst voor hem is en besluit om, ondanks alle gevaren die hem te wachten staan, naar zijn grote liefde te reizen. Hij krijg hierbij hulp van een professionele monsterjager.

Via Streamz+ kan je naar Corpus Christi kijken en die willen we graag aanraden. Deze Poolse film werd vorig jaar genomineerd voor een Oscar en dat is niet meer dan terecht. Zelf hebben we ook erg genoten van het verhaal van de jonge Daniel die het verlangen heeft om priester te worden, maar niet toegelaten kan worden tot een seminarie door zijn stevige strafblad. Door omstandigheden ziet hij dan toch de kans om de plaats van een echte priester in te nemen. Een priesterschap dat weliswaar begint met een leugen geeft Daniel de kans om veel goeds te doen. Tot het weer helemaal mis loopt, uiteraard.

Oudere films

Atomic Blonde dateert al van 2017, maar duikt dezer dagen op in de top 10 van de best bekeken titels op Netflix. De film met Charlize Theron is dus als het ware herontdekt. Theron speelt Lorraine Broughton, een spionne die in het Berlijn van 1989 (net voor de val van de Berlijnse Muur), erop uit wordt gestuurd door de MI6. Ze moet een lijst met alle namen en details van Amerikaanse, Engelse, Russische en Franse spionnen vinden en zo zowel haarzelf als de wereldwijde geheime diensten te beschermen.

Ook blond, maar geen spionne, is Jennifer Lawrence in Joy (2015), nu te vinden op Star (Disney+). De film vertelt het verhaal van een doodgewone huisvrouw die vloerbezems begint te verkopen op televisie en daarmee aan het begin stond van een waar imperium.

Ook nieuw op Star (Disney+) is het onderschatte Bad Times At The El Royale (2018). Het Tarantino-achtige verhaal doet zeven onbekenden samenkomen, elk met een groot geheim. Ze komen elkaar tegen in El Royale, een vervallen hotel met een duister verleden in de buurt van Lake Tahoe. Tijdens een noodlottige nacht krijgt ieder van hen een laatste kans om alles goed te maken voordat de hel losbarst.

Daarna kan je terug naar Netflix bewegen om Children Of Men (2006) eens te (her)bekijken, de film is er terug van weggeweest. Het voortbestaan van de mensheid ligt in die film in de handen van Clive Owen. Hij speelt een antiheld die ietwat tegen zijn zin wordt aangezocht om de laatste zwangere vrouw in veiligheid moet brengen.

En tot slot kan je je ook nog amuseren met Dora And The Lost City Of Gold (2019), de eerste real live-action film die draait rond het animatiefiguurtje Dora van het kinderprogramma Dora The Explorer. In deze film, die net van Streamz naar Netflix verhuisd is, probeert Dora haar ouders te redden én het mysterie rond een verloren Incastad op te lossen.

Docu

In de sectie documentaires raken we deze week bijna niet van Netflix weg. Enkel voor The Year The Earth Changed. Zoals de titel al doet vermoeden geeft deze documentaire die op AppleTV+ te vinden is een beeld van hoe de natuur herop leefde terwijl wij met z’n allen in lockdown zaten. Terwijl wij tot stilstand kwamen, hervond de aarde haar ritme op zee, in de lucht en op het land. Gids van dienst is de legendarische David Attenborough.

Voor de andere documentaires van deze week trekken we dus naar Netflix. Zo is er onder andere Why Did You Kill Me? te vinden, een true crime-film over de moord op de 24-jarige Crystal Theobald in 2006. Wanneer de ouders van Crystal ontdekken dat de mensen die vermoedelijk iets te maken hebben met de moord op hun dochter op MySpace zitten, besluiten ze daar een nepaccount aan te maken om zo meer te weten te komen en de daders te laten boeten.

Veel leuker om naar te kijken en ook terug te vinden op Netflix is My Love: Six Stories Of True Love. In deze schaamteloos romantische zesdelige docureeks getuigen zes stellen uit verschillende delen van de wereld over hun langdurige liefde in deze tedere portretten die zijn gefilmd in de loop der jaren.

En tot slot is ook een documentaire over Lars Bos op Netflix te zien. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, maar Lars Bos is de echte naam van de populaire Nederlandse rapper Snelle. Hij laat het achterste van zijn tong zien in de documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten. Zo’n twee weken geleden liep het bericht binnen dat de rapper noodgedwongen aan de handrem moest trekken, op doktersadvies. De steile vlucht die de carrière van de rapper heeft genomen in de afgelopen twee jaar is dan ook immens en ook in deze documentaire zie je dat Lars Bos vooral ook naar rust snackt. Na de documentaire Gewoon Boef op Streamz is Snelle de tweede rapper die een docu krijgt op een streamingsdienst. En tweemaal was het een aangename verrassing.

Meer
Lees meer...