Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: de start van ‘The Wheel Of Time’, ‘The Sex Lives Of College Girls’ en ‘Intelligence’, Lin-Manuel Miranda regisseert Oscarkanshebber ‘Tick, Tick…Boom!’ en jawel, ook ‘Tiger King’ is terug


Voor onze televisie hangen en streamen, dat kunnen we vooralsnog zonder mondmasker. Er is weer keuze te over voor deze week, want zowat alle streamingdiensten hebben weer nieuwe titels in de aanbieding waar ze veel van verwachten. Of Netflix écht veel verwacht van het tweede seizoen van Tiger King is dan weer de vraag. De bizarre reeks die ons in de eerste lockdown vergezelde is terug met vijf nieuwe afleveringen.

Series

Beginnen doen we deze week graag met The Wheel Of Time, een nieuwe reeks op Amazon Prime Video waar het al een tijdje naar uitkijken is. Gone Girl-actrice Rosamund Pike speelt Moiraine en zij maakt deel uit van een organisatie bestaande uit vrouwen die magie beoefenen, de Aes Sedai. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen op reis rond de wereld, omdat ze denkt dat één van hen de reïncarnatie zou kunnen zijn van de Draak: een machtig persoon over wie beweerd wordt dat die ofwel de wereld zal redden, ofwel haar zal vernietigen. Dat Amazon Prime veel verwacht van deze reeks is duidelijk, want in mei al vernieuwde ze de reeks voor een tweede seizoen. Nu al zijn de eerste drie afleveringen te zien.

Op Streamz pakken ze uit met The Sex Lives Of College Girls, een nieuwe reeks van HBO Max van de hand van Mindy Kaling, bekend van The Office US en van Netflix-reeks Never Have I Ever. De reeks volgt vier jonge vrouwen tijdens hun eerste jaar in het hoger onderwijs, compleet met hun hoogtepunten en diepste dalen. Een jonge cast geeft in deze reeks zijn visitekaartje af met tussen de nieuwe namen ook een zekere Pauline Chalamet, de zus van Hollywoodster Timothée.

In de nieuwe reeks Intelligence – ook op Streamz – herkennen we dan weer Friends-acteur David Schwimmer en Nick Mohammed die al in Ted Lasso schitterde als Nathan. Deze sitcom van Sky One draait om een NSA-agent (National Security Agency) die naar het Verenigd Koninkrijk trekt om daar de computercriminaliteit aan te pakken.

De minireeks Years & Years heeft intussen zowat overal gestaan, maar is nu ook aan het aanbod van Streamz toegevoegd. We blijven deze reeks tippen, want veel beter vind je ze niet meer. De reeks telt zes afleveringen en vertelt daarin een verhaal van één familie over vijftien jaar. Het verhaal van Years And Years start in 2019 en loopt tot 2035. In Years & Years flitsen we de toekomst in langs de herverkiezing van Trump, conflicten in Oekraïne, de dood van Merkel en Trump die op wel zeer gespannen voet leeft met China. Tegelijkertijd maakt in Groot-Brittannië zelf de extreemrechtse politicus Vivienne Rook opgang, een rol van Emma Thompson die met zichtbaar plezier staat te acteren en een stem geeft aan het onderbuikgevoel van een steeds groter gedeelte van de Britse bevolking. 

Manifest ging deze zomer vaak over de tongen. De serie werd in juni 2021 door zender NBC na drie seizoenen te hebben meegedraaid geannuleerd. Quasi tegelijkertijd kwam de reeks in de Verenigde Staten en Canada op Netflix terecht waar de serie onmiddellijk bij de meest bekeken titels begon te horen. De fans startten een campagne op sociale media met als resultaat dat Netflix na een onderhandeling met WarnerBrosTV en NBC de reeks overnam en vernieuwde voor een vierde, maar deze keer wel echt laatste seizoen. Dat is voorlopig nog niet te zien, maar de drie oorspronkelijke seizoenen van Manifest staan nu wel op Streamz. De reeks draait rond de passagiers van vlucht 828 van Montega Air. Na een vlucht van enkele uren blijkt dat de wereld onder hen jaren vooruit is gegaan en dat vrienden, familie en geliefden zijn verder gegaan met hun leven.

Op het vervolg van Manifest op Netflix moeten we dus nog even wachten, maar Cowboy Bebop is er nu al. Het is een live action-remake van een Japanse animeserie uit 1998 met dezelfde titel. Voor de nieuwkomers: we maken kennis met een groep premiejagers die bekend staan als de Cowboys. Samen jagen ze op de meest gevaarlijke criminelen van het sterrenstelsel. Ze redden de wereld, als ze maar goed genoeg betaald worden. Spike Spiegel, de leider van de groep premiejagers, werd geboren op Mars en kent Jet, de aanvoerder van het Bebop-schip, reeds van vroeger.

Uit Zuid-Korea en helemaal nieuw op Netflix is dan weer de reeks Hellbound, waar we naar uitkijken omdat ze van de hand is van Yeon Sang-ho, de regisseur van de culthit Train To Busan en diens recente sequel Peninsula. In Hellbound krijgen de bezoekers van de Aarde bezoek van zogenaamde ‘engelen’ die de mensheid tot de hel veroordelen. De serie is een verfilming van de graphic novel The Hell.

Dichter bij huis klopte Netflix aan bij de cartoonist Zerocalcare. Deze Italiaanse cartoonist ging met de streamingdienst in zee voor de animatiereeks Tear Along The Dotted Line. Zerocalcare schreef en regisseerde de reeks zelf en sprak ook de stem van het hoofdpersonage in. Wat precies te verwachten blijft onduidelijk, maar de reeks draait rond de cartoonist die een reis maakt met enkele van zijn vrienden en daarbij zichzelf tegenkomt. De eerste reacties zijn alvast lovend.

Ook het zesde seizoen van Riverdale is van start gegaan op Netflix. De eerste vijf afleveringen van dat seizoen zullen er speciale zijn, want de langverwachte cross-over met het universum van Sabrina, The Teenage Witch is een feit. De eerste aflevering draagt alvast een stevige plottwist in zich die de fans van de reeks over de gehele wereld deed opschrikken.

En tot slot is er ook nog Christmas Flow, want kerst komt nu langzaam maar zeker toch echt dichterbij en daar zet Netflix altijd stevig op in. In slechts drie afleveringen kunnen we zien hoe de romance tussen Marcus – een bekende rapper – en Lila – een journaliste – een aanvang neemt en afloopt. Dat de reeks zich in Parijs afspeelt, is wat ons betreft een grote plus.

Nieuwe films

Dat het einde van het jaar nadert, betekent ook dat de streamingdiensten en filmstudio’s stilaan naar het awardseizoen beginnen te lonken. Netflix hoopt vurig een rol van betekenis te kunnen spelen met Tick, Tick…Boom!, het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda, het brein achter musicals In The Heights en Hamilton. Hier brengt hij een ode aan Broadway-legende Jonathan Larson, de bedenker van Rent. De film draait rond een aspirant-theatercomponist die hoopt dat zijn volgende stuk zijn grote doorbraak wordt. Jon (Andrew Garfield) voelt de druk van zijn vriendin Susan (Alexandra Shipp) die het beu is om haar leven in de wacht te zetten voor hem. Ondertussen heeft zijn beste vriend zijn creatieve ambities opgegeven voor een goedbetaalde baan en gaat hij verhuizen.

En voor wie nog steeds niet voldoende kerstvibes heeft opgedaan, heeft Netflix deze en de volgende weken nog een heleboel kerstfilms en -series in petto. Zo deze week bijvoorbeeld ook The Princess Switch 3: Romancing The Star. Daarin schakelen konigin Margaret en princes Stacy de hulp in van Margarets nicht Fiona om een kostbaar kerstrelikwie te kunnen terugvinden.

Oudere films

Elke week zijn er wel wat films die voorheen niet of niet meer te streamen waren die het (her)bekijken zeker waard zijn. Ook deze week zitten er een aantal knappe titels tussen de oudere films, zoals Black Swan (2010), een indrukwekkende thriller van Darren Aronofsky waarin Natalie Portman een balletdanseres speelt die langzaam tot de waanzin wordt gedreven. Natalie Portman won een Oscar voor haar vertolking. De film is nu op Disney+ te vinden.

Zeker ook te versmaden en tegenwoordig ook terug te vinden op Disney+ is Road To Perdition (2002), de eerste film die regisseur Sam Mendes draaide na zijn Oscarsucces American Beauty (1999). Tom Hanks speelt hierin Michael Sullivan, die voor misdaadbaas John Rooney werkt. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. Michael en zijn zoon slaan op de vlucht. Een atypische en sfeervolle maffiafilm.

Op Netflix hebben ze ook weer flink hun best gedaan. Zo is bijvoorbeeld 8 Mile (2002) daar te vinden, de film die geïnspireerd is op de jeugd van Eminem. De rapper speelt ook zelf de hoofdrol en won een Oscar voor het nummer Lose Yourself, dat hij voor de film schreef.

Drie Oscars waren er weggelegd voor Brokeback Mountain (2005), het verhaal van de ontluikende maar stiekeme liefde tussen twee cowboys. Jake Gyllenhaal en Heath Ledger geven op prachtige wijze gestalte aan de hoofdrollen. De film is op Netflix terug te vinden.

Wie op zoek is naar een muzikale noot: Netflix heeft The Doors (1991) toegevoegd, de biopic die Oliver Stone draaide over Jim Morrison. De Morrison van dienst is Val Kilmer, Meg Ryan speelt Pamela Curson, de vrouw die een grote invloed op hem heeft gehad. Deze film verklaart hoe een man, ondanks zijn prille leeftijd, kon uitgroeien tot het boegbeeld van een generatie.

Tot slot nog goed nieuws voor de liefhebbers van de betere actiefilm, want zo zijn er ook een aantal aan Netflix toegevoegd. Om te beginnen kunnen we opnieuw de Bourne-trilogie bekijken, bestaande uit The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004) en The Bourne Ultimatum (2007). Voor de aardigheid hebben ze er ook nog The Bourne Legacy (2012) tegenaan gegooid.

Verder heeft Netflix ook nog Terminator 2: Judgement Day (1991) op de kop kunnen tikken. De eerste film uit de franchise staat er niet op, maar die is niet noodzakelijk om het tweede deel aan te vatten. En laat dat tweede deel nu ook nog de beste oneliners en actiescènes in petto hebben!

De eerste en de derde Mission: Impossible-films stonden al op Netflix, de tweede is nog steeds even spoorloos als voorheen, maar de vierde (Mission: Impossible – Ghost Protocol, 2012) en de vijfde (Mission: Impossible – Rogue Nation, 2015) kunnen opnieuw op de kijklijst gezet worden. Nu ontbreekt enkel nog Fallout, uit 2018. Delen zeven en acht worden trouwens in 2022 en 2023 in de bioscoop verwacht.

Docu & Reality

En dan is het zover: we zijn bij het tweede seizoen van Tiger King aangekomen. Blijkbaar vond Netflix het nodig om vijf extra afleveringen te maken, als follow-up na de gebeurtenissen in het eerste seizoen. Tiger King werd een hype in de lockdown van 2020, maar wijzelf hadden toen betere dingen te doen. Wie Joe Exotic is en wat hem zo bekend maakte, dat weten we dus nog altijd niet. Of die nieuwe afleveringen nodig waren of eerder een wanhoopspoging van Netflix om nog eens een lockdownhit te scoren, dat mag u dus vooral zelf uitmaken. Wij hebben opnieuw betere dingen te doen.

Wij zullen eerder uitwijken naar AppleTV+ die met The Line een intrigerende vierdelige docureeks hebben uitgebracht. In 2018 diende een peleton US Navy Seals immers een klacht in tegen hun chef, Eddie Gallagher, waarin ze hem beschuldigden van oorlogsmisdaden. Alle afleveringen zijn nu al beschikbaar, we krijgen het hele en behoorlijk onthutsende verhaal via nooit eerder vertoonde beelden en interviews met Eddie Gallagher zelf, zijn vrouw en leden van het bewuste team Navy Seals.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…