Nieuw te streamen deze week: nieuwe seizoenen van ‘The Boys’, ‘Borgen’, ‘Physical’ en ‘The Orville’, alle James Bond-films en een diepe duik in ‘De Kasteelmoord’

Een week na de release van het vierde seizoen heeft iedereen de mond nog steeds vol over Stranger Things, maar intussen dendert de serietrein verder en zijn er ook deze week weer een aantal reeksen die naar onze o zo beperkte tijd hengelen. Op Amazon Prime Video zijn The Boys weer aangekomen én hebben ze alle James Bond-films in huis gehaald. Na negen (!) jaar afwezigheid is Borgen terug, na een iets minder lange afwezigheid vliegt ook The Orville weer uit. Deze en andere tips zullen weer voor een goedgevuld verlengd weekend zorgen.

Series

Laten we met The Boys beginnen, want sinds de lancering in 2019 is die reeks uitgegroeid tot een hit voor Amazon Prime Video. In 2021 werd het tweede seizoen van de serie zelfs genomineerd in de categorie Outstanding Drama Series. Of hen dat dit jaar opnieuw gaat lukken met dit derde seizoen is geen vraag die dit jaar nog beantwoord zal worden, want het insturen van series voor de Emmy Awards van dit jaar liep tot 31 mei.

The Boys speelt zich af in een wereld de wereld geconfronteerd wordt met de duistere kant van de superhelden. The Boys is de naam van een groep burgerwachten wiens missie het is om de corrupten onder de superhelden aan te pakken. Seizoen 3 start aan het einde van een rustig jaar. Tot The Boys ontdekken dat er een Anti-Supe-wapen bestaat. Ze verzamelen en reppen zich naar The Seven en ze gaan op jacht naar de legende van de eerste Superheld, Soldier Boy. Het derde seizoen is steviger, voller, bloediger én politieker dan ooit tevoren. De drie eerste afleveringen zijn nu te bekijken, de vijf volgende vrijdagen volgt telkens een nieuwe aflevering.

Er zijn meer terugkerende series, want na negen jaar (!) afwezigheid is Borgen terug met een vierde seizoen. De reeks is een co-productie tussen Netflix en de Deense zender DR1 die van het origineel zo’n succes maakten. Borgen wordt vaak “de Deense House Of Cards” genoemd, maar dat klopt niet echt. Waar Kevin Spacey en Robin Wright gestalte gaven aan een verderfelijk powerkoppel met een meesterplan, staat Brigitte Nyborg in Borgen een progressief milieubeleid voor en probeert ze altijd op een correcte manier aan politiek te doen. In het nieuwe seizoen is ze geen premier meer, maar wel minister van Buitenlandse Zaken wanneer er olie ontdekt wordt in Groenland. Wanneer het nieuws gelekt wordt aan Katrine Fønsmark die intussen hoofdredacteur van de nieuwsdienst van een tv-zender is, komt Brigitte Nyborg in een geopolitiek spelletje terecht waar ook Rusland een rol in speelt. Hoewel Borgen – Power And Glory al jaren in ontwikkeling is en intussen al is uitgezonden in Denemarken voelt de reeks brandend actueel aan.

Op AppleTV+ kan je deze week kijken naar de seizoensfinale van Shining Girls, wat wil zeggen dat er stilaan weer een bataljon seriepremières wordt klaargezet. Volgende week lanceert het derde seizoen van de uitstekende reeks For All Mankind, maar deze week is het de beurt aan het tweede seizoen van Physical om in première te gaan. Die reeks speelt zich af in het San Diego uit de jaren 80. Sheila Rubin is een schijnbaar plichtsgetrouwe huisvrouw die achter gesloten deuren haar eigen duistere, grappige kijk op het leven die ze zelden aan de wereld laat zien. Ze vecht ook tegen een complexe reeks persoonlijke demonen die te maken hebben met haar zelfbeeld, tot ze bevrijding vindt in de wereld van aerobics. Aan het begin van het tweede seizoen heeft Sheila haar eerste fitnessvideo gelanceerd en droomt ze van een eigen fitnessimperium. Maar om die droom te kunnen verwezenlijken moet ze wel de concurrentie aangaan met de andere gegadigden in de stad. De eerste aflevering is er nu al, de rest volgt in een wekelijks tempo.

Amper één dag na de release van de eerste aflevering van The Orville: New Horizons in de Verenigde Staten is de aflevering al te bekijken via Disney+. Deze fijne reeks van de hand van Seth MacFarlane over de bemanning van een overheidsschip die, ergens in de verre toekomst, door de ruimte reizen op zoek naar nieuwe volkeren en bestemmingen die zich ook bij The Union zouden willen aansluiten. Hoewel de reeks duidelijk een komische insteek heeft, beperkt ze zich hier niet toe. Regelmatig is de reeks ook dramatisch interessant, of ronduit spannend. Het derde seizoen komt er ruim drie jaar na het tweede. In een stevige eerste aflevering van 71 minuten probeert de crew om te gaan met de gevolgen van de Kaylon battle. Elke donderdag wordt de reeks aangevuld met een nieuwe aflevering.

Na de uitzending op VTM3 is nu ook het derde seizoen van Mayans MC beschikbaar via Disney+. EZ is hierin niet langer meer het groentje van de motorclub en laat zich meteen gelden. Tegelijkertijd verliest hij zijn hart aan Gaby. EZ merkt al snel dat de liefde en het leven in de club niet makkelijk te verenigen zijn.

Helemaal nieuw op Disney+ is Abott Elementary. Leerkrachten en onderwijs, er is de voorbije week heel wat inkt over gevloeid. In deze komische reeks volgen we een groep gedreven en gepassioneerde leerkrachten die hun weg zoeken in het openbare scholensysteem in Philadelphia. Ondanks de tegenslagen zijn ze vastbesloten hun leerlingen te helpen slagen in het leven. Hoewel deze hardwerkende ambtenaren met te weinig zijn en niet over voldoende middelen beschikken, houden ze van hun werk.

https://www.youtube.com/watch?v=cO-_7oi-61Y&ab_channel=ABC

Wie nog niet aan vakantie toe is, maar al wel de Spaanse zon wil opsnuiven kan op Streamz beginnen aan Paraiso. Daarin draait het rond de verdwijning van de 15-jarige meisjes Sandra, Malena en Eva. De meisjes verdwenen spoorloos na een bezoekje aan een discotheek. De broer van Sandra start zelf een onderzoek en samen met zijn vrienden ontdekt hij dat de meisjes werden ontvoerd door iets dat niet van deze wereld is. Als de serie herinneringen oproept aan Stranger Things, is dat vast niet toevallig.

Op deze zaten we al héél lang te wachten: Halt & Catch Fire (2014-2017) is voor het eerst te streamen in België. Zelf zochten we al een toevlucht tot de dvd – kan je nagaan hoe wanhopig we waren – maar doe er vooral je voordeel mee. Het eerste seizoen van deze reeks staat nu al volledig op Streamz, de andere drie seizoenen worden snel aangevuld. De serie speelt zich af in het Texas van de vroege jaren 1980. Joe MacMillan is een ambitieuze zakenman met een verleden bij IBM. Op een dag sluit hij zich aan bij het bescheiden computerbedrijf Cardiff Electric. Daar ontmoet hij Gordon Clark, een getalenteerde maar miskende computeringenieur met een drankprobleem. Wanneer het tweetal via reverse engineering de PC van IBM proberen te klonen om zo een betere en goedkopere computer te creëren, ontstaat er een grote concurrentiestrijd tussen MacMillans vorige en huidige werkgever. Om te voorkomen dat IBM hen kan aanklagen, neemt Cardiff Electric de jonge computeringenieur Cameron Howe in dienst.

Op Netflix is dan weer het laatste van vijf seizoenen van Queen Of The South toegevoegd. Daarin verplaatst de drughandel van Teresa zich naar New Orleans en gaat ze de strijd aan met een stel Russen die haar handel willen stopzetten.

Films

Hoogdag voor fans van James Bond, want niet alleen is No Time To Die (2021) beschikbaar gekomen op Amazon Prime Video. De streamingdienst heeft zo maar liefst eventjes alle 25 Bond-films binnen gehaald, van Dr. No (1962) tot dus de allernieuwste film in de reeks. Het is de allereerste keer dat alle titels op één streamingdienst verzameld werden. Daarnaast zijn ook de twee niet-officiële Eon-producties beschikbaar, zijnde de te mijden versie van Casino Royale (1967) en Never Say Never Again (1983), de film waarvoor Sean Connery terugkwam uit Bond-pensioen en Kim Basinger Bond-girl speelde.

Op Disney+ kan je kijken naar het verhaal over de vrijgevochten tiener Stargirl Caraway. In Hollywood Stargirl – het vervolg op Stargirl (2020) dat ook op de streamingdienst te vinden is – is het Grace VanderWaal die we naar Los Angeles zien verhuizen nadat haar moeder Ana (Judy Greer) wordt ingehuurd als kostuumontwerpster voor een film. In Hollywood raakt Stargirl al snel in contact met een reeks opvallende mensen, waaronder de ambitieuze filmmakende broers Evan en Terrell, buurman dhr. Mitchell en Roxanne Martel (een rol van Uma Thurman), een muzikante die Stargirl bewondert.

En ook Fire Island is een gloednieuwe film op Disney+. Twee beste vrienden trekken hierin voor een week naar Fire Island, een plek voor de kust van Long Island. Deze plek is een toevluchtsoord voor homoseksuelen. Met behulp van enkele vrienden en goedkope rosé wijn geraken ze op hun bestemming. De film past perfect bij Pride Month, een gebeuren waar ze ook op Disney+ bijzondere aandacht aan besteden met hun Pride-collectie. Daarin worden series en films getipt, maar kan je ook selecteren op afleveringen of op series en makers van queer makers.

Oudere films

Sinds Spider-Man: No Way Home (2021) is ook de filmgeschiedenis van Spider-Man weer springlevend. Hoe het Andrew Garfield als Spider-Man verging, kan je zien in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014). Beide films zijn nu aan Netflix toegevoegd.

Docu

De kasteelmoord“, het bekte zo goed en de zaak werd zo op de voet gevolgd door de media dat er tien jaar na datum niemand zal zijn die niet minstens vaag weet waar deze zaak weer over ging. Tien jaar na de feiten reconstrueert een vierdelige reeks op Streamz de bitse familievete tussen kasteelheer Stijn Saelens en schoonvader André Gyselbrecht, die eindigde in de moord op Saelens.

Meer
Lees meer...