Nieuw te streamen deze week: ‘Sherlock’ op extra streamingdienst, ‘Maggie’ en ‘Heartbreak High’ zijn nieuw en kassucces ‘Spider-Man: No Way Home’ en parel ‘C’Mon C’Mon’ in de kijker

De tijd van de televisiedekentjes is aangebroken en daar zijn we niet bepaald rouwig om! En er is een stevig lijstje films en series die je daar deze week gezelschap bij kunnen houden. Zo kan je kennis maken met Maggie (Disney+), zijn de feeën van The Winx Saga (Netflix) terug en kan je naar Noorwegen trekken voor zowel een potje fictie (The Lørenskog Disappearance) als voor dolle avonturen met James May, Richard Hammond en Jeremy Clarkson van The Grand Tour (Prime Video).

Series

Komt onverwacht uit de hemel vallen, recht op Disney+: alle vier de seizoenen van Sherlock. De populaire reeks van de BBC die nog altijd op een score van 9.1 kan rekenen op IMDb betekende de grote doorbraak van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, die zijn assistent Dr. John Watson speelt. Sherlock stond vroeger op Netflix, maar is dezer dagen te bekijken via Prime Video en nu dus ook via Disney+. Het druilerige weekend lijkt ons ideaal om jezelf onder te dompelen in spanning en raadsels van anderhalf uur per stuk.

Nieuw voor ons maar intussen ook al gecanceld: het gaat snel tegenwoordig in het streaminglandschap. Er zal dus – ondanks goeie reacties – geen tweede seizoen komen van Maggie dat we nu tussen de nieuwe titels op Disney+ kunnen vinden, maar toch zijn we er benieuwd naar. Rebecca Rittenhouse, die je ook zou kunnen kennen van The Mindy Project of de televisiebewerking van Four Weddings And A Funeral, speelt het titelpersonage. Maggie bezit de gave om in de toekomst te kijken van haar vrienden, ouders, klanten en willekeurige mensen op straat. Maar wanneer ze een glimp van haar eigen lot begint te zien, nadat ze een onverwachte vreemdeling heeft ontmoet, wordt haar romantische leven plotseling een stuk gecompliceerder. Kan je verliefd worden als je denkt te weten hoe het zal aflopen? En staat alles in de sterren geschreven of kan je de toekomst toch nog meer vormgeven dan Maggie denkt te weten?

​Na drie jaar wachten keert de gekke duistere komedie Los Espookys, een serie met overwegend een Latino-cast, terug een tweede seizoen. De succesvolle tweetalige serie over een groep gekke vrienden die hun liefde voor horror veranderen in een griezelige zakelijke onderneming maakt zijn comeback op Streamz.

Ook terug van weggeweest is Fate: The Winx Saga. Het eerste seizoen rond de feeën van de Winx Club die we destijds leerden kennen op Nickolodeon was een schot in de roos voor Netflix en dus werd er ook niet getwijfeld over een tweede seizoen. In dat nieuwe seizoen moet Bloom het opnemen tegen het kwaadaardige schoolhoofd Rosalind.

Netflix gaat het duidelijk bij de remakes zoeken, want ook Heartbreak High is er eentje. De originele versie van de tienerreeks was van Australische makelij en liep van 1995 tot 1999. Ook nu belanden we weer in Australië in een school die in rep en roer komt te staan wanneer Amerie – zestien, rebels en luidruchtig – een sekskaart heeft samengesteld van alle affaires die op school plaatsvinden. Amerie wordt meteen een paria, moet haar reputatie te zien te herstellen en gaat tegelijkertijd natuurlijk ook zelf op zoek naar de liefde.

Fans van Noorse fictie kunnen deze week terecht bij The Lørenskog Disappearance, eveneens op Netflix. Centraal in de reeks staat de verdwijning van Anne-Elisabeth Hagen, een zaak die in 2018 heel Noorwegen in rep en roer zette. Deze vijfdelige minireeks volgt de onderzoekers, journalisten en advocaten die stoten op vervreemde vrienden, vreemde geruchten, valse telefonische verzoeken om losgeld en alternatieve theorieën die een eigen leven beginnen te leiden op het internet.

Uit Spanje komt dan weer Santo, een reeks op Netflix over een mythische drugdealer waarvan niemand de naam of zelfs nog maar het gezicht kent. Twee agenten – één aan elke kant van de Atlantische Oceaan – krijgen de taak om samen te werken met slechts één doel voor ogen, namelijk deze beruchte persoon opsporen.

Ook uit Spanje maar dan weer te vinden op Prime Video is Un Asunto Privado, oftewel A Private Affair. De reeks speelt zich af in het Galicië van het jaren veertig en we lopen mee met Marina Quiroga, een moedige jonge vrouw uit de betere klasse die op jacht gaat naar de seriemoordenaar die de stad al maandenlang in zijn greep houdt. Ze doet dat met de hulp van haar trouwe butler Hector.

Films

Het bleef maar wachten op Spider-Man: No Way Home. In de chronologie van het MCU volgden Doctor Strange In The Multiverse Of Madness en Thor: Love And Thunder en die films zijn beiden al te streamen op Disney+, maar van de meest recente Spider-Man was nog geen spoor. Tot nu, en tegen alle verwachtingen in vult de film niet het aanbod van Disney+ aan, maar wel dat van Streamz+. Dat heeft ermee te maken dat de rechten van de film gedeeld worden door Marvel en Sony Pictures. Alleszins: één van de populairste releases van 2021 is nu te streamen. Peter Parker (Tom Holland) leeft daarin in een wereld waarin zijn identiteit bekend is geraakt. Hij roept de hulp van Doctor Strange in om dat euvel ongedaan te maken, maar heeft er geen idee van wat hij hiermee aanrichten kan.

Nog nieuw op Streamz+ en wat ons betreft de mooiste film die we dit jaar tot nu toe zagen: C’Mon C’Mon. Hierin speelt Joaquin Phoenix de radiojournalist Johnny. Hij moet onverwacht op zijn neefje Jesse letten omdat diens moeder haar ex moet gaan bijstaan in een persoonlijke crisis. Wanneer dat langer duurt dan verwacht besluit Johnny om zijn neefje mee op roadtrip te nemen door de Verenigde Staten, op werkreis. Johnny maakt immers een podcast waarin hij kinderen naar hun angsten, dromen en hun visie op de toekomst vraagt. Je leven zal niet meer hetzelfde zijn na het bekijken van deze film.

Tot slot ook nog nieuw op Streamz+ is Ophelia, een moderne vertelling van het verhaal van Hamlet vanuit het perspectief van de mooie en intelligente Ophelia, gespeeld door Daisy Ridley. Ophelia weet de aandacht te trekken van de knappe prins Hamlet. Al snel raken de twee verwikkeld in een onmogelijke, verboden liefde.

Als Camila Mendes, Maya Hawke en Sophie Turner in één film spelen, dan willen wij gerust eens kijken. In Do Revenge op Netflix spelen Hawke en Mendes twee studentes die een gedeelde dorst naar wraak koesteren. Van Drea is een sekstape uitgelekt door haar vriendje Max en de pas overgeplaatste Eleanor worstelt met haar tijd op school nadat er een kwaadaardig gerucht over haar is begonnen. Wanneer de meiden elkaar onverwachts tegen het lijf lopen, bedenken ze een plan om elkaars daders te straffen.

Een tweede nieuwe filmrelease op Netflix deze week is I Used To Be Famous. Die film draait rond Vince, een getroebleerde voormalige popster die nu wanhopig is en droomt van een comeback. Hij begint op te treden op straat in de hoop dat iemand naar hem wil luisteren. Een geïmproviseerde jamsessie met Stevie, een jonge drummer met autisme en een ongelooflijke gave voor ritme, ontketent een onverwachte vriendschap tussen de twee onbegrepen muzikanten.

Op Prime Video kunnen we dan weer smullen van Goodnight Mommy, een thriller met Naomi Watts in de hoofdrol. De tweeling Elias en Lucas verwelkomen hun moeder die thuiskomt na een medische ingreep. Doordat haar gezicht tijdens de genezing nog verborgen is, is ze onherkenbaar. Wanneer ze zich ook anders dan normaal gedraagt, vermoeden de jongens dat een andere persoon de plaats van hun moeder heeft ingenomen.

Docu

Streamz presenteert een nieuwe aflevering van hun reeks True Crime Belgium. Deze keer draait het om De Keldermoord, het verhaal van Vanessa Luyks die in 2007 verliefd wordt op Kris Groffen. Ze krijgen samen drie kinderen, maar langzaamaan onttrekt Kris Vanessa uit haar vertrouwde omgeving en belandt het gezin in Herenthout, ver weg van alle kennissen en sociale controle. In 2011 vermoordt Kris haar en neemt hij een nieuwe geliefde in huis. Op 22 september 2011 vallen speurders het huis binnen na een voorgevoel van een alerte wijkagent.

Voor wie nog niet genoeg true crime achter de kiezen heeft na De Keldermoord hebben we nog Sins Of Our Mother in de aanbieding, een driedelige reeks op Netflix die ons het portret schetst van een zorgzame moeder die verandert nadat ze een extreme aanhanger wordt van een apacolyptische ideologie. Lori’s familie maakt zich meer en meer zorgen over haar gedrag en dan verdwijnen ook nog eens haar kinderen.

Om af te sluiten op een lichtere toon kunnen we rekenen op Jeremy Clarson, James May en Richard Hammond. Het oude Top Gear-trio dat nu al enige tijd exclusief op Prime Video te zien is in The Grand Tour pakt uit met een nieuwe special, A Scandi Flick. Hierin trekken ze in hun bolides, met hun zelfgemaakte huizen achter zich aan, door de Scandinavische poolcirkel van in Noorwegen tot aan de grens met Rusland. Ze rijden, uiteraard, maar het drietal stapt ook af en toe uit om op onderzoek uit te gaan, een museum te bezoeken of latten onder hun voeten te binden.

Meer
Lees meer...