Nieuw te streamen deze week: ‘Ted Lasso’ gaat verder, ‘Extrapolations’, Dansaertvlamingen’, ‘Swarm’ en ‘Agent Elvis’ zijn nieuw en filmliefhebber wordt verwend met ‘Nope’, ‘Noise’ en ‘Boston Strangler’

Het is opnieuw een boeiende week geweest op de verschillende streamingdiensten, met Apple TV+ op kop. Niet alleen heeft die streamingdienst het nieuwe seizoen van Ted Lasso gelanceerd, er is ook een nieuwe reeks met verhalen over de impact van de klimaatverandering op de wereld met een indrukwekkende lijst aan acteurs en actrices. Maar ook bij de anderen is het boeiend: Streamz biedt ons voor het eerst een reeks aan die gebaseerd is op een populair Instagramaccount, Netflix voert Elvis Presley op als geheim agent én heeft de eerste echte Belgische Netflixthriller in de aanbieding en Disney+ voert Keira Knightley op in een nieuwe film. Een overzicht!

Series

De terugkeer van Ted Lasso was langverwacht. Zo langverwacht dat zelfs Apple zelf onverwacht besloot om de eerste aflevering van het derde seizoen een dag vroeger op Apple TV+ te lossen dan oorspronkelijk was aangekondigd. Aan het begin van het nieuwe seizoen zijn de kaarten door elkaar geschud. Richmond mag dan wel starten in de eerste klasse van de Premier League, geloof in hun kansen is er bij de pers niet. Er wordt ook naar West Ham United gekeken, want zij hebben een nieuwe coach aan boord: Nathan Shelley. De spanning loopt hoog op bij Richmond, maar zoals Keeley ook al tegen Rebecca zei: je moet Ted gewoon Ted laten zijn.

Dat ze bij Apple TV+ ambitie hebben om mee te spelen op het hoogste niveau is duidelijk. Extrapolations is een anthologyreeks die de effecten van klimaatverandering door de ogen van verschillende personages zal laten zien. De verhalen zullen zich afspelen in de periode tussen 2036 en 2070. De cast die zich rond deze reeks verzameld heeft is ronduit indrukwekkend. Enkele van de namen die aan dit project verbonden zijn: Meryl Streep, Sienna Miller, Kit Harington, Matthew Rhys, Gemma Chan, David Schwimmer, Forest Whitaker, Marion Cotillard, Tobey Maguire, Keri Russell, Diane Lane en Edward Norton. Regisseur en scenarist Scott Z. Burns was producer van de klimaatdocumentaire An Incovenient Truth (2006), maar schreef ook al de scenario’s voor The Bourne Ultimatium (2007) en Contagion (2011) en regisseerde de Amazon-film The Report (2019).

Wie al eens op Instagram vertoeft is zeker al eens in contact gekomen met de account van Dansaertvlamingen. In cartoons worden daar milennials die van koffiebars hun tweede woonkamer hebben gemaakt, vaak op het Antwerpse Zuid wonen, welgesteld zijn, duidelijke ideeën over design hebben en al vingerwijzend vanop hun bakfiets naar de automobolisten wijzen op de korrel genomen. Die insteek is nu vertaald naar een sketchprogramma dat op Streamz te zien is en ontsproten is aan het brein van Sara Leemans, die eveneens achter het Instagramaccount zit. Onder andere Lize Feryn, Jelle De Beule, Ella-June Henrard, Jade Mintjens, Iwein Segers en ook Sara Leemans zelf zullen de dansaertvlamingen tot leven brengen.

Op Prime Video is Swarm nieuw, een serie over een jonge vrouw die geobsedeerd is door een fictieve popster en zich in het fandom verliest. Deze reeks is om meer dan één reden interessant: de ster die opgevoerd wordt heeft niet toevallig raakpunten met Beyoncé en naast Chloe Bailey is ook Billie Eilish in de reeks te zien, die hiermee haar officiële acteerdebuut maakt. Niemand minder dan Donald Glover, de acteur die ook bekend is van de serie Atlanta en van zijn muzikale alter ego Childish Gambino, maakt speciaal voor de gelegenheid zijn muzikale comeback. Samen met KIRBY heeft hij een ep bij elkaar geschreven die zes nieuwe nummers bevat. Hij heeft eveneens de pilootaflevering van Swarm geregisseerd en is ook executive producer van de reeks. Alle zeven afleveringen zijn in één keer op Prime Video geplaatst.

Op Netflix is een tweede seizoen van Shadow And Bone gearriveerd. Deze fantasyreeks is gebaseerd op de romans van Leigh Bardugo en onderscheidt zich van zijn vele concurrenten door zijn indrukwekkende vormgeving. De reeks draait om Alina Starkov, een jonge vrouw die haar huis moet achterlaten om opgeleid te worden tot Grisha: de Grisha vormen een magisch elitekorps dat de strijd moet aangaan met de duistere krachten die het thuisland Ravka bedreigen. Om een kans te maken tegen generaal Kirigan en zijn schijnbaar onverwoestbare nieuwe leger, zoeken Alina Starkov en Mal Oretsev hun eigen machtige nieuwe bondgenoten bij elkaar. Ze beginnen aan een continentale reis om twee mythische wezens te vinden die haar krachten zullen versterken.

Het Spaanse Sky High: the serie op Netflix trekt een jonge weduwe de misdaad in na het overlijden van haar man. Sole wil niet terugkeren onder de voogdij van haar vader Rogelio, een van de grootste handelaars in gestolen voorwerpen uit Madrid. Vastbesloten om zelf op zoek te gaan naar het leven, vindt Sole op haar weg nieuwe bondgenoten die haar zullen helpen, bondgenoten die eveneens oude bekenden van haar vader zijn. De serie breit verder op de film Sky High uit 2021 die eveneens op Netflix te bekijken is.

De vreemdste nieuwe reeks is ongetwijfeld de animatiereeks Agent Elvis op Netflix. Hierin volgen we de avonturen van Elvis Presley die gerecruteerd wordt als geheim agent in een geheim spionageprogramma van de regering. Ondertussen behoudt hij ook nog zijn dagelijkse baan als de King of Rock & Roll.

https://www.youtube.com/watch?v=UCk3wHGJ3qs&ab_channel=Netflix

In de bioscoop kan je nu naar What’s Love Got To Do With It? gaan kijken, een fijne romcom met Lily James in de rol van documentairemaakster die een film wil maken over haar buurman die van Pakistaanse afkomst is en ervoor kiest om een gearrangeerd huwelijk aan te gaan. Wie deze thematiek boeiend vindt, kan ook terecht bij Wedding Agreement op Disney+, een reeks die uit Indonesië afkomstig is. Hierin krijgt Tari een jaar na haar huwelijk met Bian een overeenkomst met de vraag om hun huwelijk te ontbinden. Bians hart ligt immers elders en hij had alleen maar ingestemd met het gearrangeerde huwelijk om zijn ouders tevreden te stellen. Tari laat de schouders niet hangen en probeert alsnog om Bians hart voor zich te winnen.

Ook Arrested Development is op Disney+ gearriveerd. De reeks was lang op Netflix beschikbaar voor wie zijn account in het Engels had staan, maar is daar nu helemaal verdwenen. De reeks draait rond Michael Bluth (Jason Bateman), een weduwnaar die tegen zijn zin zijn disfunctionele familie bij elkaar moet zien te houden nadat zijn vader is gearresteerd wegens fraude bij het familiebedrijf. Nu het familiegeld bevroren is, is de familie in paniek aangezien ze gewend zijn aan hun luxe luie leventje. De reeks begon in 2003 op Fox en werd na drie seizoenen in 2006 stopgezet. In 2013 zette Netflix het licht op groen voor nog twee seizoenen. Voorlopig zijn enkel de eerste drie seizoenen te zien op Disney+. Of en wanneer de volgende twee – die dus door Netflix werden geproduceerd – daar ook ooit zullen landen is momenteel niet echt duidelijk.

Films

Het is zover: met Noise biedt Netflix ons de eerste Belgische Netflixfilm aan die geen kerstfilm is. In Noise speelt Ward Kerremans (bekend van Grond en Billie vs. Benjamin) Matthias, een influencer die samen met zijn partner Liv (Sallie Harmsen) in zijn ouderlijk huis intrekt nabij het woonzorgcentrum waar zijn vader (Johan Leysen) verblijft. Ook in de buurt ligt het bedrijf waar zijn vader vroeger CEO van was. Door de herontdekking van het al lang geleden gesloten bedrijf raakt Matthias in de ban van wat er zich vroeger daar allemaal afgespeeld heeft. Naast Johan Leysen zijn ook Mieke De Groot, Katelijne Damen en Jennifer Heylen nog bekende gezichten in de bijrollen.

Nog helemaal nieuw is Boston Strangler op Disney+, een film met Keira Knightley en Carrie Coon in de hoofdrollen. De journaliste Loretta McLaughlin (Knightley) hoort in de jaren 60 van een beruchte seriemoordenaar die Boston onveilig maakt. McLaughlin is de eerste die de moorden aan de zogenaamde Boston Strangler linkt. Samen met haar collega Jean Cole (Coon) moeten ze het seksisme uitdagen om verslag te brengen over de moordenaar. In hun verbeten strijd willen ze hoe dan ook het vrouwelijke geslacht op de hoogte houden.

Nope heeft er al een cinemarelease opzitten, maar is nog kraakvers. De meest recente film van Jordan Peele is op Netflix gearriveerd. Deze keer volgt Peele een broer en zus (Daniel Kaluuya en Keke Palmer) die als paardentrainer aan de kost proberen te komen in de woestijn van Californië. Wanneer ze een vreemde aanwezigheid in de lucht waarnemen, willen ze proberen om het fenomeen op beeld vast te leggen.

Over paarden gesproken: ook The Mustang (2019), een fillm met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, is op Netflix geland. Schoenaerts speelt Roman Coleman, een veroordeelde man die zijn celstraf uitzit en met zijn gewelddadig verleden in het reine moet komen. Hij krijgt de kans om deel te nemen aan een rehabiliteringsprogramma waarin hij wilde paarden helpt temmen. Geholpen door de veteraantrainer Myles (Bruce Dern) en een medegevangene vindt Roman steeds meer zijn eigen menselijkheid terug.

Geen paarden, maar wel een olifant in de nieuwe animatiefilm The Magician’s Elephant op Netflix. Hierin gaat de weesjongen Petear op zoek naar zijn verdwenen zus. Bij een waarzegger vraagt hij of ze nog in leven is. Het antwoord hierop zal hij vinden met behulp van een speciale olifant en diens magiër. Wanneer hij de olifant in kwestie vindt blijkt de magiër het dier te willen houden. Alleen wanneer hij drie aardsmoeilijke opdrachten zal kunnen vervullen krijgt hij de olifant.

En op Streamz+ is er, tot slot, nog The Outfit, met onder andere Mark Rylance, Zoey Deutch en Johnny Flynn in de cast. Rylance speelt Leonard, een kleermaker van maatkleding die tot de top van de beroemde Londense straat Savile Row behoorde. Na een tragische gebeurtenis zit hij nu in Chicago waar hij een kleine kleermakerswinkel heeft.

Docu

Op Netflix kunnen documentaireliefhebbers een kijkje nemen achter de schermen van Pornhub, misschien wel de bekendste aller pornositesin de documentaire Money Shot: The Pornhub Story. Pornhub veranderde fundamenteel hoe pornografie wordt gemaakt en gedistribueerd. Hierdoor konden makers van erotisch materiaal een enorm publiek bereiken terwijl het bedrijf miljarden dollars verdiende. Pornhub raakte echter ook verwikkeld in beschuldigingen over onder meer materiaal waar geen toegang voor was gegeven en video’s die op de site te zien waren waarin sprake was van mensenhandel. Deze documentaire tracht te onderzoeken wat er precies aan de hand is op basis van interviews met acteurs, activisten en voormalige werknemers.

Enkele weken geleden hadden we Finding Michael al aangekondigd op Disney+, maar toen bleek dat de release op de Belgische tak van Disney+ naar een iets latere datum verschoven was. Maar nu is de film er dus echt! In de Britse original Finding Michael brengt Disney+ ons het verhaal van Michael Matthews, de man die sinds 1999 geboekstaafd staat als de jongste Brit die de Mount Everest wist te beklimmen. Maar drie uur nadat hij de top had bereikt, verdween hij en werd hij nooit meer teruggevonden. Zijn broer, ondernemer en omroeper Spencer Matthews, was tien jaar oud toen Michael verdween en hij heeft zijn dood altijd moeilijk kunnen accepteren. Meer dan twintig jaar later ontvangt Spencer een foto van een lichaam op de berg die van Michael zou kunnen zijn. Hij vertrekt naar Nepal en stelt een team samen om de ‘zone des doods’ van de Everest af te zoeken om Michael te vinden.

U2 brengt rond deze tijd een album uit met herwerkt materiaal uit hun nu al 40 jaar durende carrière. Het uitgelezen moment om – net als Miley Cyrus vorige week – een special op Disney+ te droppen. In Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman trekken de twee bekendste gezichten van U2 in het gezelschap van David Letterman terug naar Dublin en blikken terug op de reis die ze aflegden als musici en als vrienden. Deze special bevat nog nooit eerder vertoond materiaal en interviews waarin uitgebreid gesproken wordt over het proces achter de totstandkoming van hun nummers en de inspiratie achter hun grootste hits.

Meer
Lees meer...