Nieuw te streamen deze week: ‘Knokke Off’, ‘Onderhuids’, ‘High Desert’ en ‘XO, Kitty’ zijn nieuw, ‘Abott Elementary’ heeft nieuwe afleveringen en bij de films zijn ‘Fall’ en de laatste ‘Ant-Man’-film nieuw

We zijn over half mei en dus komt de helft van het jaar stilaan in zicht. De serieliefhebbers onder ons hebben dan al een heel lijstje met in te halen series liggen en daar komen er deze week gewoon nog een aantal bij. Daarbij zien we toch ook veel materiaal van eigen bodem, zoals deze week Knokke Off (VRT Max) en Onderhuids (Streamz). Maar ook Apple TV+ lanceert alweer een nieuwe serie en voor wie de films in de bioscoop gemist zou hebben zijn Ant-Man And The Wasp: Quantummania (Disney+) en Fall (Netflix) te zien.

Series

De streamers richten meer en meer nadrukkelijk hun pijlen op jongeren. Streamz scoorde met 2DEZIT en bestelde van die serie meteen een tweede seizoen terwijl GoPlay het deed met het prachtige Liefdestips Aan Mezelf. VRT MAX zet daar met Knokke Off een samenwerking met Netflix tegenover. Zoals de titel doet vermoeden speelt het verhaal zich in Knokke af. We krijgen het verhaal van de zomer van Louise en haar vrienden die van rijke komaf zijn die het pad kruisen met Daan, een jongeman die het financieel heel wat lastiger heeft en de zomer op een camping doorbrengt. Daan krijgt het te pakken voor Louise en Louise lijkt ook met Daan te flirten, maar dat is tot groot ongenoegen van Alex. Voor de rol van Louise werd de populaire Pommelien Thijs gecast, die deze rol speelde in de zomer dat ook haar hit Ongewoon ontplofte. De jonge cast doet het uitstekend, maar ook gevestigde waarden als Geert Van Rampelberg en Ruth Becquaert zijn te zien in de reeks. Thema’s als intrafamiliaal geweld en mentale gezondheid komen aan bod. Eerst is de reeks op VRT MAX te zien, daarna ook op Netflix.

Nog meer rijken, want in de nieuwe Streamz Original Onderhuids kijken we binnen in een luxueuze beautykliniek waar de rich & famous zich mooier willen maken. Dokters van dienst zijn topchirurg Pierre Van Den Heuvel (Carry Goossens), zijn zoon Olivier Van Den Heuvel (Jan Kooijman), nieuwkomer Nisrine Iravani (Idalie Samad), anesthesist An-Sophie Malfait (Amaryllis Uitterlinden) en de ambitieuze chirurg Stan De Vries (Dries De Sutter). Aan de receptie van Plastique Boutique worden patiënten verwelkomd door de vrolijke flapuit Elodie Jans (Elodie Gabias), die daar regelmatig staat te keuvelen met vaste klant Kevin (Aaron De Groeve). Temidden van ambitites, liefdesperikelen en botoxfeestjes helpen de dokters hun bekende patiënten met steeds gekkere verzoeken. De achtdelige dramedy reeks is exclusief te zien bij Streamz.

De eerste twee afleveringen van de komische reeks High Desert zijn gelanceerd op Apple TV+. Patricia Arquette speelt Peggy Newman, een vrouw met een zwaar verleden die aan de drugs verhangen is geraakt. Ze besluit een nieuwe start te maken wanneer haar moeder, bij wie ze inwoonde in het kleine woestijnstadje Yucca Valley in Californië, komt te overlijden. Peggy neemt de levensveranderende beslissing om privédetective te worden en gaat werken voor Bruce, wiens detectivebureau in de put zit. De volgende zes afleveringen volgen in een wekelijks tempo.

Op Netflix proberen ze ons dan weer te verleiden met XO, Kitty, een spin-off reeks van de To All The Boys-films die net als deze reeks ontwikkeld werd door Jenny Han, die ook al de To All The Boys– en de The Summer I Turned Pretty-trilogie (het eerste seizoen van die reeks is te zien op Prime Video) schreef. XO, Kitty draait rond de zestienjarige Katherine ‘Kitty’ Song Covey die denkt alles te weten over de liefde. Als zij er klaar voor is om haar eigen stempel op de wereld te drukken, besluit Kitty haar thuis in Portland, Oregon achter zich te laten. Ze gaat naar dezelfde school waar haar moeder op zat: de Korean Independent School in Seoul. Niet alleen tracht Kitty daar meer te weten te komen over het leven van haar moeder, ook hoopt ze weer contact te krijgen met haar langeafstandsvriendje Dae. In Seoul realiseert liefdesgoeroe Kitty zich al snel dat relaties een stuk ingewikkelder zijn als je eigen hart op het spel staat.

https://www.youtube.com/watch?v=eBqbNbmMXnI&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Uit Spanje komt El Silencio (Muted) aanwaaien op Netflix. In acht afleveringen krijgen we het verhaal van Sergio Cicsar die een aantal jaar geleden zijn ouders vermoord heeft 0door hen van het balkon van hun woning te duwen. Hij kreeg hierdoor de bijnaam “The Balcony Murderer”. Door deze misdaad is hij zes jaar in de cel beland. Het bijzondere aan Sergio is dat hij geen woord meer heeft gesproken sinds het moment van de dubbele moord. Om er zeker van te zijn dat hij geen gevaar meer is voor de samenleving, moeten de autoriteiten erachter komen waarom hij zijn ouders vermoord heeft. De jonge psychiater Ana Dussel wordt ingeschakeld om zijn vertrouwen proberen te winnen en hem hopelijk aan het praten te krijgen.

Tien afleveringen van het tweede seizoen van de kijkhit Abott Elementary waren al op Disney+ te zien. Daar komen nu nog twaalf afleveringen bij. De sitcom werd een grote hit op ABC en op de Emmy Awards en draait rond een aantal gedreven leerkrachten in een school met een slechte reputatie en zonder middelen. In documentairevorm (mockumentary) volgen we enkele docenten die uit passie voor hun vak en liefde voor de kinderen blijven doorzetten.

Films

Ant-Man And The Wasp: Quantummania was niet de grootste hit voor Marvel in de bioscoop. Wie ‘m daar niet gaan bekijken is, maar wel het MCU wil blijven volgen kan de film nu inhalen op Disney+. Het verhaal start nadat Scott Lang samen met de Avengers de wereld heeft gered van Thanos. Hij heeft een evenwicht gevonden in zijn leven en besluit zijn persoonlijke verhaal uit te doeken te doen in een boek dat hem ongekende roem brengt. De faam drijft hem echter steeds verder weg van zijn dochter Cassie en de rest van zijn gezin. Maar dan gebeurt er een bizar ongeluk waardoor het gezin wordt opgeslokt in een andere dimensie.

Fall, de film van vorig jaar, levert geen grootse cinema, maar wel zeer entertainende. Op Netflix kunnen we nu volgen hoe de beste vriendinnen Becky en Hunter – Grace Caroline Currey en Virginia Gardner doen het uitstekend – houden wel van een uitdaging en besluiten om een afgelegen en verlaten radiotoren van 600 meter hoog te beklimmen om de as van Becky’s overleden echtgenoot te verstrooien. Wanneer delen van de gammele ladder afbreken, komen de vriendinnen vast te zitten. Zonder eten en drinken, zonder bereik op hun telefoon en zonder een levende ziel in de buurt.

Op Disney+, tot slot, kunnen we kijken naar White Men Can’t Jump, een remake van de gelijknamige film uit 1992. Jeremy is een voormalige basketbalster wiens blessures zijn carrière tot stilstand hebben brachten. Kamal was ooit een veelbelovende basketbalspeler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. De twee tegenpolen, die mijlenver uit elkaar lijken te liggen, proberen eerst elkaar op te lichten. Daarna komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze voor mogelijk hielden. Ze besluiten de handen ineen te slaan om meer geld te verdienen. White Men Can’t Jump is één van de allerlaatste films waarin ook de gerespecteerde acteur Lance Reddick (bekend van The Wire en de John Wick-films) te zien was voor hij onverwacht stierf in maart van dit jaar.

Docu

Het was ons vorige week even ontgaan, maar er staan al even een zevende seizoen en zeven nieuwe afleveringen van Queer Eye te wachten op Netflix. De Fab Five doen wat ze vanouds doen: mensen hun zelfvertrouwen doen groeien of (terug)geven door hun verschijning aan te pakken. Deze keer kloppen ze onder andere aan bij een studentenclub, bij iemand die na een traumatisch ongeluk anderen wil inspireren maar wel zijn eigen verdriet verbergt en bij een lerares die door het vuur gaat voor haar leerlingen en collega’s, maar die nog moet leren dat ze meer is dan haar job alleen.

We doen het allemaal de hele dag en vaak meer dan ons lief is: werken. In de voor Netflix door Barack Obama geproduceerde reeks Working: What We Do All Day wordt stilgestaan bij dat werk. Wat maakt een goede job nu eigenlijk zo goed? In een ideale wereld zou elke job elke werknemer een goed loon, een doel en een kans om te groeien moeten bieden. Maar de manier waarop mensen geld verdienen en zichzelf van levensonderhoud voorzien is veel ingewikkelder. Vooral als er gekeken wordt naar de toenemende ongelijkheid waarmee veel Amerikanen tegenwoordig op de werkvloer te maken hebben. In deze documentaireserie worden deze nuances onderzocht en richten de makers zich op werknemers in drie verschillende sectoren: de thuiszorg, techniek en horeca. Obama is ook zelf te zien in de reeks.

Tot slot wordt er in de documentaire Anna Nicole Smith: You Don’t Know op Netflix nog stilgestaan bij het leven, de dood en de geheimen van Vickie Lynn Hogan, beter bekend als model en actrice Anna Nicole Smith. Vanaf haar eerste verschijning in Playboy, in 1992, was Anna Nicole’s duizelingwekkende klim de essentie van de Amerikaanse droom. Ze kreeg haar eigen realitysoap, speelde in films als Naked Gun en huwde midden jaren negentig J. Howard Marshall, een miljardair van 89 jaar. Een jaar later stierf die man, een zaak die tot een bitse rechtszaak kwam tussen Anna Nicole Smith en haar andere erfgenamen. Zelf kwam het model en de actrice tot een vroegtijdig overlijden in 2007 na een overdosis. Met toegang tot nooit eerder vertoonde beelden, thuisvideo’s en interviews met sleutelfiguren die zich tot nu toe niet hebben uitgesproken, onthult de film nieuwe inzichten in het verhaal van de typische blondine die bijna niemand echt kende.

Meer
Lees meer...