Nieuw te streamen deze week: de nieuwe series ‘Pistol’, ‘Black Bird’ en ‘King Of Stonks’, de animatiefilm ‘The Sea Beast’ en Nick Cave-docu ‘This Much I Know To Be True’

Ook deze week valt er weer heel wat moois te streamen voor wie wil ontsnappen aan aankomende tropische temperaturen: een minireeks over de Sex Pistols van de hand van Oscarwinnaar Danny Boyle, onze eigen Oscargenomineerde Michael R. Roskam heeft een stevige hand in de nieuwe reeks Black Bird, blockbusters als Tenet en Wonder Woman zijn komen aanwaaien en voor de fans van Nick Cave is This Much I Know To Be True te streamen, de documentaire die afgelopen mei maar twee avonden in de cinema te zien was. Dat en veel meer!

Series

Beginnen doen we deze week met Pistol, een nieuwe minireeks op Disney+ die het verhaal vertelt van de opkomst van de punk met The Sex Pistols. Die legendarische band bestond een jaar of drie en maakte welgeteld één album, maar zette wel een hele beweging in gang. In de eerste van de zes afleveringen maken we kennis met Steve Jones, een verloren jongeman zonder warme thuis die zijn woede kwijt kan in de muziek. Hij en zijn bandleden kunnen niet geweldig goed spelen, maar dat maakt helemaal niet zo veel uit. Jones pikt een hoop materiaal bij elkaar – onder andere van David Bowie – en gaat daarmee aan de slag. Zijn anarchistische karakter wordt opgemerkt door Malcolm McLaren, de eigenaar van de winkels van modeontwerpster Vivienne Westwood. Hij werpt zich op als de manager van de band – die dan nog niet Sex Pisols heet. Achter de toonbank in SEX, de winkel, staat een zekere Chrissie Hynde, alvorens ze bekend zou worden als zangeres van The Pretenders.

Op AppleTV+ blijven ze uitstekende minireeksen op ons afvuren, maar deze week is het wel een heel bijzondere. Black Bird is de laatste reeks waarin de onlangs overleden Ray Liotta te zien zal zijn en daarbovenop zijn drie van de zes afleveringen geregisseerd door onze landgenoot Michael R. Roskam. Scenarist van dienst is Dennis Lehane, waardoor het team dat The Drop maakte in 2014 herenigd is. Taron Egerton, die Elton John speelde in Rocketman (2019), speelt Jimmy Keene, een drugdealer die wordt veroordeeld tot 10 jaar in een minimaal beveiligde beveiligde gevangenis. Daar krijgt hij de keuze: een zwaarbeveiligde gevangenis binnengaan om contact te leggen met de vermoedelijke seriemoordenaar Larry Hall (Paul Walter Hauser) of blijven waar hij is en zijn volledige straf uitzitten zonder kans op vervroegde vrijlating.

Op Streamz kunnen we naar Wayne (2019) kijken, een Australische reeks van de makers van Deadpool die draait rond een zestienjarige jongeman die op een crossmotor kruipt en samen met zijn nieuwe crush Del op zoek gaat naar de Pontiac Trans. Dat was de auto van zijn vader en die werd van ‘m gestolen net voor die stierf.

De laatste jaren was de Duiitse How To Sell Drugs Online (Fast) één van de meest ondergewaardeerde pareltjes op Netflix. Van dezelfde makers komt nu de zesdelige reeks King Of Stonks op Netflix. Hierin wordt Magnus, de CEO van een techbedrijf verblindt door het geloof in zijn eigen genialiteit. Programmeur Felix Armand moet echter proberen de kastanjes uit het vuur te halen, terwijl hij ondertussen droomt zelf de grote baas te worden van CableCash AG. Een komische reeks die focust op het narcisme en de grootheidswaanzin in de financiële wereld.

Uit Spanje komt dan weer een nieuwe misdaadreeks aanwaaien op Netflix, La Noche Más Larga. Ook deze reeks is opnieuw een minireeks van zes afleveringen. Het verhaal ontvouwt zich rond een groep gewapende mannen het gemunt op de seriemoordenaar Simón Lago die verblijft in de tbs-kliniek Monte Baruca. De mannen hadden echter niet gerekend op de vastberaden gevangenisdirecteur. Samen met bewakers van de tbs-kliniek moet hij alles op alles zetten om er voor te zorgen dat de groep mannen niet bij de seriemoordenaar kunnen komen.

Nieuwe films

Het is een drukke tijd op Netflix, want ze lanceren ook nog een nieuwe animatiefilm. The Sea Beast is het werk van Chris Williams, die voor Disney eerder al Big Hero 6 (2014) regisseerde en Bolt (2008) en Vaiana (2016) schreef. In deze film bevinden we ons in een tijd waarin angstaanjagende monsters over de zeeën heersen en monsterjagers helden zijn. De grootste held onder hen is Jacob Holland. Wanneer de jonge Maisie Brumble zich als verstekeling op Jacobs schip verstopt, heeft deze er een onverwachte bondgenoot bij.

Voor de filmliefhebbers die naar iets hélemaal anders op zoek zijn: Incantation is een bejubelde horrorfilm uit Taiwan en is nu gewoon op Netflix te bekijken. Het verhaal draait rond Ruonan die zes jaar geleden samen haar vrienden de jacht op spoken opende. Tijdens een cultusritueel in een afgelegen bergdorp betraden ze een verboden tunnel van taboe, waardoor ze een gruwelijke vloek ontketenden en verspreidden. Ruonan overleefde als enige de macabere gebeurtenis. In het heden krijgt ze na een psychiatrische behandeling de voogdijschap over haar dochter Duoduo terug. Maar dan ontdekt Ruonan dat de vloek bezit heeft genomen van haar dochter.

Als je onder filmliefhebbers over Dangerous Liasions dan kom je normalerwijze uit bij de versie uit 1988 met Glenn Close, John Malkovich en Michelle Pfeiffer in de hoofdrollen. In 1999 kwam er een opgefriste versie uit onder de naam Cruel Intentions met Sarah Michelle Gallar en Reese Witherspoon in de cast. Een opnieuw opgefriste versie brengt Netflix nu uit. Het verhaal draait rond de zeventienjarige Céline die er een idealistisch wereldbeeld op nahoudt. Ze gelooft in absolute liefde en is meer geïnteresseerd in lezen dan in sociale netwerken. Ze bereidt zich voor om een tijdje gescheiden te leven van haar verloofde Pierre, en vertrekt van Parijs naar Biarritz. Daar moet ze het al snel opnemen tegen de valse elite van haar nieuwe school, die geregeerd wordt door de voormalige grote filmster en Instagram-koningin Vanessa, en de beroemde surfer Tristan. Hij is zowel gevaarlijk als verleidelijk. Célène wordt verliefd op hem en heeft geen idee dat ze in het middelpunt staat van een wrede weddenschap tussen Tristan en Vanessa.

Wie na deze prent nog niet genoeg heeft van tienerliefde kan op Netflix gewoon nog Hello, Goodbye And Everything In Between aanklikken. Claire (talia Ryder) en Aidan (Jordan Fisher) brengen daarin hun laatste avond als koppel door. Ze hebben immers een pact gesloten om voordat ze naar de universiteit gaan uit elkaar te gaan. Terwijl ze de stappen van hun relatie herbeleven, van hun allereerste kennismaking en kus tot hun eerste ruzie, stevenen ze af op een keerpunt in hun zoektocht naar antwoorden. Moeten ze bij elkaar blijven of voor altijd afscheid nemen?

Oudere films

Nog op Netflix is het duidelijk dat we in het blockbusterseizoen zitten. In 2020 was het nog de taak van Christopher Nolan om het cinemalandschap uit de pandemie te halen met zijn Tenet, nu is de film gewoon op Netflix te zien. De plot uitleggen is redelijk onbegonnen werk, maar we kunnen wel zeggen dat John David Washington een geheim agent speelt die deel uitmaakt van een team dat de Derde Wereldoorlog moet zien te voorkomen.

Naast Sicario (2015) van Denis Villeneuve is nu ook de sequel op Netflix te zien. Voor Sicario: Day Of The Solado (2018) nam de Italiaanse regisseur van Gomorra, Sefano Sollima, de regiefakkel over. De gebeurtenissen spelen zich af na die in Sicario. Deze keer volgen we infiltrant Alejandro Gillick en CIA-agent Matt Graver, gespeeld door Josh Brolin. De Mexicaanse drugsoorlog heeft zich verder verspreid waarbij terroristen over de Amerikaans-Mexicaanse grens verplaatst worden. Matt krijgt van hogerop de taak om in te grijpen.

Voor de vervolgfilm Wonder Woman 1984 (2020) kunnen we nog steeds op Amazon Prime Video terecht, maar de eerste en betere film Wonder Woman (2017) is nu aan Netflix toegevoegd. Daarin zien we Gal Gadot aan het werk als de Amazoneprinses Diana die haar eiland verlaat om te leven in een mensenstad te gaan leven. Het leverde een film op die als een frisse wind door het superheldengenre waaide en ons tegelijkertijd deed nadenken over de staat van de wereld. Blijft een aanrader!

Docu

We doen het niet elke week, maar nu verwijzen we heel graag nog eens door naar MUBI. Zij pakken immers uit met This Much I Know To Be True, een muziekdocumentaire van Andrew Dominik (die van het aankomende Blonde en The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford) waarin Nick Cave en Warren Ellis de nummers uit hun lockdownalbum ‘Carnage’ live brengen. De film speelde maar tweemaal in de bioscoop en is nu dus breder beschikbaar gebracht. We zien een prachtig in beeld gezet concert, met een mooie gastbijdrage van Marianne Faithfull. Geschikt voor iedere fan en zeker diegenen die afgelopen oktober niet bij het concert in de Antwerpse Stadsschouwburg konden zijn.

Een meer prikkelende titel dan How To Build A Sex Room kunnen ze zelfs bij Netflix niet meer verzinnen. De reeks levert wat ze belooft: acht afleveringen lang gaan we langs bij koppels die dromen van een eigen sekskamer, met elk hun eigen wensen en designs. Goed om inspiratie op te doen, lijkt ons!

En uiteraard is er tot slot ook nog een misdaaddocumentaire. Girl In The Picture spreekt erg tot de verbeelding. De film draait rond Sharon Marshall, een beloftevolle studente wiens toekomst haar leek toe te lachen. Ze was lief en gul, maar droeg ook schokkende geheimen met zich mee. Geheimen zo schokkend en uniek dat het meer dan een decennium duurde om ze te ontrafelen. Deze documentaire onthult het waargebeurde verhaal van een mysterieuze jonge vrouw die verstrikt raakte in het gewelddadige web van de moorddadige voortvluchtige die ze haar vader noemde. Te bekijken op Netflix!

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+