Nieuwe ‘Emmanuelle’-film in de maak met Léa Seydoux in de hoofdrol

Er is een nieuwe film in de maak rond het iconische personage Emmanuelle. Dat is bekendgemaakt op het filmfestival in Cannes. De hoofdrol zal deze keer gespeeld worden door Léa Seydoux. Of het, net als in de jaren zeventig en erna, om een softerotische film gaat, is niet geweten.

Oudere (en mogelijk ook jongere) lezers zullen ongetwijfeld ooit al eens de film Emmanuelle gezien hebben. Die verscheen in 1974 en was gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Emmanuelle Arsan. Ondanks de vele seksscènes en 18+-gradering werd Emmanuelle een wereldwijd succes. De jaren erna groeide het succes van de filmreeks alleen maar meer.

De eerste actrice ooit die Emmanuelle speelde was de Nederlandse Sylvia Kristel. Later zouden nog vele anderen in de huid van het iconische personage kruipen. En nu is het dus de beurt aan Léa Seydoux (La Vie d’Adèle, The Grand Budapest Hotel, Spectre, No Time to Die). Dat is bekendgemaakt op het filmfestival in het Franse Cannes. Over de inhoud van deze nieuwe herwerking van Emmanuelle is voorlopig nog niets geweten.

Audrey Diwan

Regisseur van dienst is de Franse Audrey Diwan, die daarmee haar eerste Engelstalige film zal afleveren. Vorig jaar won Diwan met L’Evénement, een abortusdrama dat de Gouden Leeuw won op het filmfestival van Venetië. Voor Emmanuelle schrijft ze ook het scenario, samen met Rebecca Zlotowski (An Easy Girl).

Meer
Lees meer...