Nieuwe Netflix-reeks ‘Dogs’ is de droom voor elke hondenliefhebber

Nieuwe Netflix-reeks ‘Dogs’ is de droom voor elke hondenliefhebber

Netflix heeft de trailer voor z’n nieuwste reeks gelanceerd. De reeks ‘Dogs’ zal, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, volledig gaan over honden. Het is een zesdelige reeks waarbij elke aflevering over een andere liefdevolle relatie tussen mens en hond zal gaan. 

Dat honden en mensen oneindig veel van elkaar kunnen houden, dat wisten we al langer. Maar nu komt er ook een Netflix-reeks, specifiek over die sterke band tussen honden en mensen.

Dogs

Dogs zal dus bestaan uit zes aflevering die elk een verhaal vertellen over een hond en z’n baasje. Over enkele afleveringen is het thema al bekend. De eerste aflevering zal zo gaan over een elfjarig meisje dat lijdt aan traumatische aanvallen en haar therapiehond Rory. Aflevering twee vertelt het verhaal van Ayham, een Syrische vluchteling die er alles aan doet om zijn hond Zeus over te brengen naar Libanon.

Een andere aflevering vertelt het verhaal van een Italiaanse visser wiens hond z’n partner in crime is. Er zal ook een aflevering zijn over twee van de beste hondenkappers ter wereld. Verder is er ook een aflevering over een asiel in Costa Rica waar duizenden honden gered worden van een leven op straat. De laatste aflevering zal alle stappen tonen die je moet ondergaan om een hond te adopteren van de Hearts and Bones-organisatie. Dit is een organisatie die honden redt uit asielen waar ze gedood worden als ze niet geadopteerd worden.

Emotionele verademing

Het belooft dus een emotionele reeks te worden, die vooral voor hondenbaasjes heel mooi en herkenbaar zal zijn. “In tijden van verdeeldheid, vluchtigheid en verwarring is Dogs een emotionele verademing. Kijken naar de show biedt een zalf voor de geest en herinnert ons aan de verlossende kracht van liefde”, klinkt het bij Amy Berg, een van de makers van de reeks.

“Honden geven ons niet alleen een geliefd gevoel, ze geven ons ook een veilig gevoel”, legt Glen Zipper, de tweede maker van de reeks, uit. “In de wereld waarin we tegenwoordig leven, ongeacht hoe verdeeld we zijn, we moeten beseffen hoeveel honden voor ons betekenen en hoe onze band met hen ons als mensen samen kan brengen.”

Bekijk hier de trailer van Dogs:

Netflix

Dogs verschijnt op 16 november op Netflix, maar voorlopig zijn dit nog onze 50 beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen