Nieuwe politie-inval bij Andrew Tate in Roemenië; beschuldigingen gaan over minderjarigen

De omstreden influencers Andrew en Tristan Tate hebben woensdag opnieuw de Roemeense politie over de vloer gehad. Deze keer zou het onderzoek gaan over beschuldigingen van mensenhandel, handel in minderjarigen, seks met een minderjarige, beïnvloedingsverklaringen en witwassen. Beide broers hebben 24 uur in de Roemeense gevangenis doorgebracht.

De juridische perikelen van de broers Tate begonnen eind 2022. Toen werden Andrew (37) en Tristan (36), samen met twee vrouwelijke medeplichtigen gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie, op verdenking van mensenhandel en verkrachting.

Mensenhandel en seks met minderjarigen

Ondertussen zijn beide broers al weer even vrij in afwachting van hun proces. Maar nu blijkt er dus een nieuw onderzoek te zijn geopend voor andere zaken. Tientallen politieagenten en forensisch personeel doorzochten woensdag heel de dag de woning van Andrew Tate op zoek naar bewijsmateriaal. Het juridische team van de broers Tate was daarbij aanwezig om ervoor te zorgen dat de rechten van hun cliënten gerespecteerd werden. De aanklachten gaan deze keer over mensenhandel en seks met minderjarigen.

Andrew en Tristan Tate zijn bij die huiszoeking ook meegenomen door de politie. Ze blijven in eerste instantie 24 uur in de cel en mogelijk nog langer. Volgens hun advocaten zullen de aanklagers zo snel mogelijk aan een rechter vragen of om de aanhouding te verlengen. Die rechter kan er ook voor kiezen om hen huisarrest te geven. Andrew Tate riep – volgens BBC – bij aankomst aan de gebouwen van DIICOT alvast naar zijn fans dat hij onschuldig was en niet weet waarover de aanklachten gaan.

Meer
Lees meer...