Nieuwe trend: verlovingsring hoeft niet langer 3 maanden loon te kosten zoals in het verleden

Nieuwe trend: verlovingsring hoeft niet langer 3 maanden loon te kosten zoals in het verleden

Zelfs vooraleer je een trouwfeest plant, moet je al wat centjes uitgeven. Volgens bepaalde huwelijksetiquettes zou een verlovingsring evenveel moeten kosten als drie maanden loon. Maar blijkbaar hoort dat nu tot het verleden. 

Niet alleen trouwen, maar ook iemand ten huwelijk vragen kost veel geld. Het is eigenlijk een beetje traditie dat een verlovingsring driemaal een salaris moet kosten. Bedank juwelier Anna Sheffield maar, want zij wuift die traditie weg.

Je kent je partner beter

Sheffield gelooft dat elke ring kan aangepast worden. En een prijs van een ring hangt dan weer af van het materiaal. Maar in deze tijd kiezen mensen een ring die bij hun toekomstige past dus een verlovingsring moet niet per se een witte diamant hebben. Als je wil, kan je zelf gaan voor een zwarte maansteen en zo’n steen is uiteraard een pak goedkoper dan een diamant.

Aangezien de stijl van een verlovingsring de prijs kan beïnvloeden, komt die koperen ring zonder steentjes wel goedkoper uit. Maar betekent het dan dat je je partner minder graag ziet omdat je minder betaalt? Nee, absoluut niet! Het betekent juist dat je je partner beter kent.

Tijden veranderen

Het idee achter een verlovingsring is ook helemaal anders dan vroeger. In het verleden kon je met een dure ring tonen dat je voor je aanstaande kon zorgen. Maar nu verdienen we allemaal een centje, willen we iets persoonlijker en houden we van de symboliek achter een ring, namelijk met elkaar willen trouwen.

Dus laat die regel maar zitten. Je betaalt zelf de prijs van de ring die jij wil voor het materiaal dat jij wil! Of ja … de ring die je partner wil.

Gesponsorde artikelen