Nieuwste iPhone kan je waarschuwen voor slechte adem of okselvijvers 

Nieuwste iPhone kan je waarschuwen voor slechte adem of okselvijvers 

De nieuwste iPhone 11 en de Apple watch 5 kan je waarschuwen voor een slechte lichaamsgeur of een slechte adem, tenminste als Apple hun nieuwste patent zal toepassen op de nieuwe iPhone. Sensoren in de iPhone zouden dan chemicaliën in de lucht herkennen waardoor ze slechte geuren kunnen detecteren. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je deodorant of een muntje bij hebt, want anders ben je er ook niets mee. 

Als je vergeten bent om ’s ochtends deodorant op te doen of net een lookbroodje hebt gegeten en net een belangrijke meeting hebt, zal je iPhone je er binnenkort voor waarschuwen.

Opsporen van gevaarlijke gassen

Het systeem gebruikt de sensoren die al in de iPhone zitten om chemicaliën in de lucht te herkennen, te detecteren en te ruiken. Zo kunnen die dan aan de hand van een aantal factoren je geur bepalen en of die slecht is of niet. Maar dat is niet de hoofdfunctie ervan, het systeem zou voornamelijk gebruikt worden voor het opsporen van gevaarlijke gassen zoals bijvoorbeeld koolstofmonoxide.

Op de website van Apple valt te lezen: “De iPhone heeft verschillende sensoren en ook een paar elektroden die op die sensoren passen. Het verwerkingscircuit van het toestel is bovendien geconfigureerd om een bias-voedingsspanning aan te leggen op die elektroden. Die gaan dan op die manier de signalen verwerken die de sensoren uitsturen. Elke sensor is een vloeistofsensor, afgestemd op het waarnemen van een geur die dan wordt gelinkt aan een chemische variant. Het verwerkingscircuit beschikt over kunstmatige intelligentie om de geurherkenningsmogelijkheden van het apparaat te verbeteren.”

Maar zoals met de meeste patenten van Apple, is er geen garantie dat de ze de technologie op alle apparaten gaan zetten, daarom is het nog niet zeker dat het al met de volgende iPhone mogelijk zal zijn. De elfde iPhone wordt verwacht in september 2019.

Andere functies:

Maar niet getreurd moest deze functie er op de volgende iPhone er nog niet zijn, er zijn nog andere nieuwe coole functies, zoals een betere Face ID, een 14 megapixel camera, een A13 chip en de nieuwste wifi-versie. Draadloos opladen en een betere batterij zijn ook van de partij. Enkel een connectie met 5G is nog niet voor nu.

In 2009 vond een student ook al een soortgelijke app uit, maar de resultaten waren iets minder serieus. Kijk zelf maar:

Gesponsorde artikelen