Left Right
scrollTop top

Nikkie Tutorials wint ‘De Mol’ in Nederland, schenkt prijzenpot aan het goede doel en fans verdubbelen het bedrag


Nikkie Tutorials
© Isopix

Nikkie De Jager heeft in Nederland de speciale jubileumeditie van Wie Is De Mol? gewonnen. In die editie keerden oude deelnemers terug om opnieuw op zoek te gaan naar de mol. YouTubester en make-upartieste Nikkie ‘Tutorials’ De Jager was daar één van en zij wist de mol als beste te ontmaskeren.

Het werd tweede keer, goede keer voor Nikkie De Jager in de Nederlandse versie van De Mol. In Nederland wordt Wie Is De Mol? al twintig seizoenen lang gespeeld met bekende Nederlanders. En dit jaar was het zelfs een speciale editie.

Wie Is De Mol?

In Wie Is De Mol?: Renaissance keerden tien oud-kandidaten terug. Het concept was verder precies hetzelfde. Negen onder hen waren kandidaten en speelden om zoveel mogelijk geld in de pot te krijgen, de tiende was de mol en probeerde dat te voorkomen.

Eén van de terugkerende deelnemers was Nikkie De Jager, die we beter kennen als Nikkie Tutorials. Zij droomde al in 2010 van een deelname aan het programma en in 2019 was het eindelijk zover. Maar al in de tweede aflevering moest ze noodgedwongen het spel verlaten.

KWF Kankerbestrijding

Tijdens de opnames van het seizoen van Wie Is De Mol? werd Nikkies broertje Mikai ernstig ziek. Niet veel later overleed hij ook aan de gevolgen van kanker. Nikkie heeft haar tweede deelname aan Wie Is De Mol? dan ook opgedragen aan haar broertje en ze maakte nog voor ze in Italië aankwam de beslissing dat ze, als ze zou winnen, al het geld aan KWF Kankerbestrijding zou schenken. Dat is de Nederlandse tegenhanger van Kom Op Tegen Kanker die zich inzet voor bestrijding van kanker door onder andere wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Nikkie werd uiteindelijk de winnaar van het seizoen en voegde de daad bij het woord en schonk de prijzenpot van 12.580 euro aan KWF Kankerbestrijding.

Verdubbelen

Haar fans vonden dat zo’n mooi gebaar dat ze er nog een schepje bovenop deden. Ze wilden het bedrag verdubbelen. KWF Kankerbestrijding zette een speciale actie op poten waarbij 12.580 euro verzameld moest worden.

Dat bedrag werd in minder dan drie dagen tijd bij elkaar gesprokkeld en ondertussen staat de teller al op meer dan 15.000 euro. Wie zelf ook nog wil storten, kan dat via deze link.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update