Nintendo Switch heeft gewonnen: er komt geen opvolger voor PlayStation Vita en Sony legt de productie stil

Nintendo Switch heeft gewonnen: er komt geen opvolger voor PlayStation Vita en Sony legt de productie stil

Sony gaat volgend jaar de productie van de PlayStation Vita stilleggen. Er zullen vanaf dan enkel nog exemplaren verkocht worden die al gefabriceerd zijn en als de consoles op zijn, worden er geen meer bijgemaakt. Bovendien denken ze bij Sony niet aan een opvolger voor de ‘handheld’ console.

Het lijkt erop dat ze bij Sony qua gaming volledig willen inzetten op de PlayStation 4, want de PlayStation Vita zal een stille dood sterven en er komt geen opvolger. Dat laat Hiroyuki Oda, senior vicepresident van Sony Interactive Entertainment, weten aan de Japanse entertainmentwebsite Famitsu.

Er is trouwens al jaren weinig meer te doen rond de PlayStation Vita. Zo heeft Sony eerder dit jaar al laten weten dat er geen fysieke games voor de Vita meer geproduceerd zullen worden vanaf maart 2019.

(Hoe je de ‘FIFA 19’-demo kan downloaden, lees je hier.)

Al langer niet meer verkrijgbaar

De PlayStation Vita is trouwens al enige tijd niet meer verkrijgbaar in ons land. Bij Sony spraken ze niet van een verkoopstop, maar grote winkelketen meldden dat ze geen nieuwe voorraden meer kregen. In sommige andere Europese landen, zoals Duitsland, is de handheld wel nog verkrijgbaar.

De PlayStation Vita kwam in 2011 uit in Japan en in 2012 in de Benelux.

(Meer over de miniatuur heruitgave van de PlayStation One lees je hier.)

Nintendo domineert

Toch is het niet uitgesloten dat Sony ooit nog een nieuwe handheld zal lanceren. Momenteel lijkt het erop dat Nintendo dit segment van de markt domineert met de hybride Nintendo Switch.

(Meer over het online platform van de Nintendo Switch lees je hier.)

Gesponsorde artikelen