Left Right
scrollTop top

Nintendo Switch krijgt binnenkort twee nieuwe modellen: goedkopere en meer geavanceerde versie


Nintendo Switch krijgt binnenkort twee nieuwe modellen: goedkopere en meer geavanceerde versie

Nintendo werkt aan twee nieuwe versies van de gameconsole Nintendo Switch. Er zou een goedkopere versie komen, maar ook een meer gevorderde voor de echte gamers. Nintendo zou de nieuwe versies aankondigen in juni en ze kort daarna ook uitbrengen.

Er komen twee nieuwe versies van de Nintendo Switch. En misschien zelfs deze zomer al. Dat schrijft The Wall Street Journal, die betrokkenen bij het proces gesproken heeft. Het zou gaan om een goedkopere versie, die gezien wordt als de opvolger van de Nintendo 3DS, en een krachtigere console om nog betere prestaties te kunnen neerzetten.

Goedkoper en kleiner

De kleinere en goedkopere versie van de Nintendo Switch wordt er waarschijnlijk een zonder vibratiefunctie. Bovendien zouden ook de afneembare Joy-Concontrollers niet meer bij de console horen. Het kleinere model krijgt dus een focus op draagbaarheid en moet volgens insiders de opvolger van de 3DS worden.

Dit zijn de beste games van 2018.

Voor de echte gamers

Over het andere, meer gevorderde model van de Nintendo Switch zijn de geruchten nog een stuk minder duidelijk. Wel wordt gefluisterd dat het om meer dan alleen een performance boost zou gaan. Daar is in elk geval wel ruimte voor. De huidige processor waarop de console werkt is namelijk al vier jaar oud. Het zou een groot verschil maken op het vlak van vermogen en efficiëntie mocht de producent een nieuwe processor op de markt brengen.

Nog niet officieel

Nintendo heeft zelf nog niet officieel gereageerd, maar zou volgens geruchten de nieuwe versies van haar Switch aankondigen op de gamebeurs E3 begin juni. De Nintendo Switch kwam voor het eerst uit in 2017. De huidige console kan aan de televisie gekoppeld worden, al is nog niet duidelijk of dat met de nieuwe versies ook zal kunnen.

Deze games kan je binnenkort ook op je Nintendo Switch spelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…