Left Right
scrollTop top

Nirvana-reünie: Krist Novoselic kruipt met Foo Fighters op podium om deze song te spelen


Nirvana-reünie: Krist Novoselic kruipt met Foo Fighters op podium om deze song te spelen

Voormalig Nirvana-bassist Krist Novoselic is met de Foo Fighters (de band van ex-Nirvana-drummer Dave Grohl) op het podium geklommen om samen een nummer van hun voormalige band te spelen. Het ging om ‘Molly’s Lips’, oorspronkelijk een cover van The Vaselines. Dat het publiek uit zijn dak ging, is een understatement en de typische bas van Novoselic dreunde vrolijk door het stadium.

Krist Novoselic heeft de Foo Fighters vervoegd om de Nirvana-track Molly’s Lips te spelen met zijn ex-bandmakkers Dave Grohl en gitarist Pat Smear. De song is een cover van The Vaselines, één van de favoriete bands van de overleden Nirvana-frontman Kurt Cobain.

In 1990, voordat Nirvana wereldberoemd werd, nam de band Molly’s Lips op in een inmiddels legendarische John Peel Session van de BBC. Het nummer staat ook op de Nirvana-compilatie ‘Incesticide’ van 1992.

Eigen groep

Grohl kondigde de performance aan met deze woorden: “Dit is een oud lied dat we al lang niet meer samen gespeeld hebben.” Eerder die avond opende Novoselic voor ‘den Dave’ met zijn groep Giants In The Trees.

Het is niet de eerste keer dat Novoselic en Grohl samenspelen, maar toen ging het om een song van de Foo Fighters. Onlangs luchtte Dave Grohl zijn hart nog over Nirvana. Hij vertelde dat hij het “na al die jaren nog steeds niet aan kan om platen van de band te horen”.

De video van Molly’s Lips:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658