‘No Joke’: vanavond doet Piet Piraat zijn intrede in ‘Thuis’

‘No Joke’: vanavond doet Piet Piraat zijn intrede in ‘Thuis’

We krijgen vanavond een nieuw personage te zien in ‘Thuis’ dat vertolkt wordt acteur Peter Van De Velde, beter bekend als Piet Piraat. Hij speelt Jacques Pieters, de nieuwe zwemcoach van Joren. Helaas, dames. We krijgen Piet Piraat niet in een strakke Speedo te zien. De vijftiger zal vooral naast het bad actief zijn, niet erin.

Peter Van De Velde speelde lang geleden al een gastrol in Thuis. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. “Thuis is een monument”, zegt Van De Velde.

“Dit is een kans om elke dag aan 1,2 tot 1,4 miljoen kijkers te laten zien dat ik meer ben dan Piet Piraat. Dat ben ik al zeventien jaar, met nog altijd evenveel plezier.”

“Meer dan Piet Piraat”

“Stap ik een frituur binnen, dan is het: ha, Piet Piraat. Vind ik prima, maar ik speel ook Henry V van Shakespeare bij HETGEVOLG in het theater of in Ma, Pa en de Bruid van het Echt Antwaarps Theater, in Salamander, in 40-45. Ik heb die afwisseling nodig. Als je naar de kermis gaat, wil je ook niet de hele tijd op hetzelfde molentje zitten.”

“Op straat mogen aanhoren”

Van De Velde beseft ook dat in Thuis spelen geen walk in the park is: “Het moet goed zijn, want alles wordt becommentarieerd. Als je iets uitsteekt in Thuis, krijg je dat dubbel en dik op je bakkes.”

“Dat was ook zonder sociale media al zo, maar minder erg. Toen ik in Wittekerke dokter Jan Struys speelde en uit de kast kwam en Nellie (Greet Rouffaer, red.) dumpte, heb ik dat op straat lang mogen horen.”

Onze duimen staan alvast in de lucht voor Piet Piraat!

STUDIO 100

Gesponsorde artikelen