Left Right
scrollTop top

Nostalgie-alarm! De Tamagotchi maakt zijn langverwachte comeback in Amerika


Nostalgie-alarm! De Tamagotchi maakt zijn langverwachte comeback in Amerika

Om z’n twintigste verjaardag te vieren, komt de Tamagotchi binnenkort opnieuw uit. Het ninetiesspeeltje kreeg een lichte make-over, maar blijft toch heel gelijkaardig aan het origineel. Eerder dit jaar werd de nieuwe Tamagotchi al gelanceerd in Japan en volgende maand komt hij uit in de Verenigde Staten. Of hij ook in Europa verkocht zal worden, is nog niet geweten. 

De Japanse speelgoedproducent Bandai lanceert op 5 november de vernieuwde Tamagotchi in de Verenigde Staten. In april werd het speeltje al uitgegeven in thuisland Japan.

Mini make-over

De Tamagotchi anno 2017 is kleiner dan de versie uit de jaren 90 en kan perfect aan je sleutelbos gehangen worden. Het concept blijft volledig hetzelfde. Je krijgt een virtueel huisdiertje, dat je in leven moet houden. Er zijn dus geen internetopties en geen mogelijkheden om het te koppelen aan je sociale media-accounts. En ook de pixels (vooral het gebrek daaraan) uit de nineties zijn volledig behouden. Een bewuste keuze, zo laat Tara Badie, brand manager van Bandai weten aan The Verge. “We gaan voluit voor de nostalgie.”

De nieuwe Tamagotchi zal verkrijgbaar zijn in zes verschillende kleuren en zal in de Verenigde Staten over de toonbank gaan voor 14,99 dollar, wat gelijk is aan 12,68 euro.

Het is voorlopig nog niet geweten of het nostalgische speeltje ook naar Europa zal overwaaien, maar we kunnen toch stilaan beginnen dromen van een reünie met ons virtuele huisdier van de nineties.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.661
 • Aantal
  doden
  1.396.375
 • België
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
  15.938