Nothing van Carl Pei (ex-OnePlus) lanceert deze zomer met draadloze earbuds

Het nieuwe technologiebedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, Nothing, gaat deze zomer zijn eerste product lanceren. Dat maakte Pei zelf bekend. Het gaat om draadloze oortjes. Later op het jaar komen daar nog meer producten bij.

Wat is Nothing? Nothing is het nieuwe bedrijf van Carl Pei. De medeoprichter van OnePlus verliet dat bedrijf eind 2020 na zeven jaar. Kort daarna maakte Pei bekend dat hij een nieuw bedrijf zou oprichten.

  • Op 29 januari stelde Carl Pei zijn bedrijf Nothing voor aan de wereld. Dat ging gepaard met de mysterieuze tagline “We rethought everything and came up with Nothing“.
  • Het enige wat op dat moment al bekend was over het bedrijf was dat ze zich zouden focussen op audioproducten.

Wat wordt het eerste product van Nothing? Carl Pei maakt in een interview met Bloomberg zelf bekend dat Nothing deze zomer met draadloze earbuds komt. Dat wordt meteen ook het eerste hardwareproduct van het bedrijf.

Wat mogen we nog verwachten van Nothing? De ambities van Nothing klinken heel hoog. Zij willen niet een zoveelste techbedrijf zijn dat zich op de audiomarkt gooit.

  • “We zullen het hele jaar door meerdere producten lanceren. Die zullen we zo bouwen dat ze uiteindelijk allemaal met elkaar kunnen communiceren”, zei Carl Pei aan Bloomberg. Nothing wil dus verschillende producten op de markt brengen die allemaal met elkaar verbonden zijn.
  • Bij de lancering klonk al een gelijkaardige boodschap: “Als het voldoende geavanceerd is, moet de technologie naar de achtergrond verdwijnen en als niets aanvoelen”.
  • Daarmee lijkt Nothing zich te spiegelen aan Apple. Die staan er namelijk ook om bekend dat hun verschillende producten naadloos met elkaar connecteren. Mensen zijn sneller geneigd iets te kopen als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hoe alles verbonden moeten worden.
  • Nothing maakte dinsdag ook bekend dat het Google Ventures (GV) 15 miljoen dollar (zo’n 12,5 miljoen euro) in hen investeert. Tom Hulme van GV roemt daar de visie van Carl Pei op slimme apparaten. Het ziet er dus naar uit dat Nothing zich niet enkel op koptelefoons zal toeleggen, maar breder denkt.
Meer
Lees meer...