Nu Burger King er is, willen wij ook deze ketens zo snel mogelijk in ons land

Nu Burger King er is, willen wij ook deze ketens zo snel mogelijk in ons land

We hebben even op onze tanden moeten bijten vooraleer we eindelijk een hap konden nemen uit een burger van Burger King in België. Maar nu is het eindelijk zover maar willen we meer! Er zijn heel wat ketens die je vindt bij onze noorderburen of in Duitsland en dan stel je telkens de vraag: “Waarom hebben wij dat niet in België?” Van ons mogen deze restaurants echt wel openen in ons land.

1. Vapiano

Vapiano is een restaurantketen met Italiaanse gerechten. Na de opening van het eerste restaurant volgde 130 andere vestigingen in 28 landen, behalve in België. Op de Antwerpse Groenplaats ging het restaurant open in 2006 maar 3 jaar later sloten de deuren weer.

2. Dunkin’ Donuts

Serieus, wanneer komen de lekkere donuts van Dunkin naar ons land? Met de unieke smaken en verschillende soorten op hun menu staan ze op nummer één ter wereld. Je kan daar niet alleen donuts eten maar ook lekker ontbijten en frisse sapjes drinken. Een koffie bij de donut is ook niet slecht. Er was een tijdje geleden sprake was van een opening in België, maar Dunkin’ Donuts liet ons weten dat er nog geen concrete plannen zijn.

3. Kentucky Fried Chicken

KFC is ook een keten die je regelmatig tegenkomt in het buitenland maar niet bij ons. Ze zijn wel al een tijdje op zoek naar locaties in België maar er is nog steeds geen nieuws.

4. Taco Bell

Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen waar je terecht kan voor typische Texicaanse (Texaans + Mexicaans) gerechten. De Tex-Mex keuken lijkt op elkaar en die combinatie vind je (in het buitenland) bij Taco Bell. Je kan daar genieten van taco’s, burrito’s en nacho’s.

5. McCafé

Ooit gehoord van McCafé? Dat is een koffiehuisje van McDonald’s waar je ook terecht kan voor een lekker ontbijt of lunch. Dringend dat die deuren eens opengaan bij ons.

6. Wendy’s

Na Burger King en McDonald’s zijn Wendy’s hamburgerrestaurants het populairst. In Amerika is de keten erg populair maar hier bestaat de keten niet. Nederlander Raymond Warrens opende een snackbar met de naam Wendy’s en nam daar een patent op voor de hele Benelux. Hierdoor werd de komst van de Amerikaanse Wendy’s verhinderd. We zullen waarschijnlijk nog lang mogen wachten vooraleer we op Belgische bodem kunnen proeven van een burger van Wendy’s.

iStock

7. TGI Fridays

Een Amerikaanse keten waar je gewoon kan gaan dineren. Het bestaat uit een simpele keuken en een lekkere cocktailbar. De leukste combinatie, niet?

8. Applebee’s

Applebee’s is een restaurantketen waar Amerikaanse gerechten worden geserveerd. Ze staan bekend voor het grillen maar het menu is wel gevarieerd. Je kan daar salades, garnalen, pasta en ribbetjes bestellen. Nu nog bij ons!

9. Papa John’s

De pizza’s van Papa John zijn echt om je vingers af te likken. De papa heeft een tijdje geleden aangekondigd dat hij rondkijkt in België om een keten te openen. Wie weet zien we hem binnenkort verschijnen in ons Belgenlandje.

iStock

Gesponsorde artikelen