Officieel: Elon Musk wil Twitter niet meer kopen. Maar kan hij nog onder de deal van 44 miljard dollar uit?

Elon Musk trekt zijn overnamebod op Twitter formeel in. Dat blijkt uit een melding bij de beurswaakhond SEC. Volgens de raad van bestuur van het sociale netwerk kan dat niet zomaar en moet de deal doorgaan.

Als officiële reden voor de beëindiging van de transactie noemt Musk “de gebrekkige informatie van Twitter over het aantal spamaccounts, ondanks twee maanden aandringen”.

Verschillende Amerikaanse media meldden eerder al dat de deal van Elon Musk om Twitter te kopen op losse schroeven stond. Volgens Musk kunnen de officiële cijfers die het bedrijf geeft over de spambots onmogelijk kloppen. Hij dreigde er een maand geleden al mee om weg te lopen van de deal, om dezelfde reden. Sommige analisten denken dat het maar een drogreden is om de deal te annuleren.

Rechtbank

Ironisch genoeg dringt Twitters raad van bestuur, die in de beginfase nog vierkant tegen het bod van Musk gekant was, er nu op aan dat de verkoop toch doorgaat. Desnoods wil die raad dat zelfs via de rechtbank afdwingen, zo kondigde voorzitter Bret Taylor aan.

De vrees bestaat dat het bedrijf in een chaotisch machtsvacuüm terechtkomt als Musk zich definitief zou terugtrekken, met een kelderende beurskoers tot gevolg. Zijn exit is volgens sommige analisten nog niet helemaal zeker. Mogelijk is het Musk gewoon om een lagere overnameprijs te doen, zo gaat de redenering.

(as)

Meer
Lees meer...