Olly Alexander zal Eurovisienummer ‘Dizzy’ volgende maand lanceren

Olly Alexander zal dit jaar het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Net zoals in ons land het geval was met Mustii werd de zanger al enkele maanden geleden aangesteld als inzending, maar is zijn nummer nog niet bekend. Daar zal begin volgende maand verandering in komen.

Er zijn ondertussen al heel wat inzendingen bekend voor het Eurovisiesongfestival. Het gaat hierbij om winnaars van voorrondes of artiesten die gekozen werden door de omroep van het land. Onder andere België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk kozen intern een artiest die dus nog een nummer moet bekendmaken. Voor het Verenigd Koninkrijk zal zanger Olly Alexander naar Malmö trekken en hij zal z’n nummer op vrijdag 1 maart bekendmaken.

Dizzy

Olly Alexander is een van de grootste namen die we dit jaar op het Eurovisiepodium zullen zien. Hij scoorde in het verleden met de band Years & Years al verschillende hits waarvan King en Desire waarschijnlijk de grootste zijn. Omdat hij geen onbekende naam is wordt er natuurlijk ook enorm uitgekeken naar de release van zijn nummer. En daar zullen we niet zo lang meer op moeten wachten.

De zanger heeft namelijk laten weten dat zijn nummer Dizzy zal heten en dat het op vrijdag 1 maart 2024 zal verschijnen. Het Verenigd Koninkrijk is een van de zogenaamde Big 5 op het Eurovisiesongfestival, waardoor Olly Alexander dus automatisch geplaatst is voor de finale op zaterdag 11 mei 2024.

Mustii, de artiest die ons land zal vertegenwoordigen, zal zijn nummer op dinsdag 20 februari lossen. De titel is voorlopig nog niet bekend. Ook Nederland koos met Joost Klein al z’n inzending. Over de releasedatum van zijn Eurovisienummer is nog niets geweten.

Bekijk hier de aankondiging van Dizzy van Olly Alexander:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei in Malmö, Zweden.

Meer
Lees meer...