Olly Alexander (Years & Years) gaat voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisiesongfestival

Na weken vol geruchten heeft het Verenigd Koninkrijk eindelijk aangekondigd wie voor het land naar het Eurovisiesongfestival zal trekken. Het gaat om zanger Olly Alexander, die vooral bekend is geworden onder de naam Years & Years. De zanger vertelt zelf alvast dat hij al jaren droomde van een deelname.

Het Eurovisiesongfestival van 2024 in het Zweedse Malmö begint meer vorm te krijgen. Alsmaar meer landen kondigen hun artiesten aan, waardoor ook de bookmakers hun werk kunnen beginnen doen. De voorbije weken kwamen we zoal te weten dat Joost Klein voor Nederland naar Zweden trekt en maakten ook Tsjechië en Slovenië hun artiesten al bekend.

Nu volgt ook het Verenigd Koninkrijk. En zij pakken groots uit met zanger Olly Alexander. Dat België zanger Mustii zal sturen, was al langer bekend. Het valt nog af te wachten met welke song hij op het grootste podium van Europa zal staan.

Verenigd Koninkrijk

In 2022 lukte het het Verenigd Koninkrijk net niet om de overwinning in de wacht te slepen met zanger Sam Ryder. Toch mocht het land het voorbije Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool, aangezien de oorlog in Oekraïne nog steeds volop aan de gang was.

Tijdens de voorbije editie stuurde het land zangeres Mae Muller, maar die kon net zoals de jaren voor de deelname van Sam Ryder niet overtuigen en belandde opnieuw helemaal onderaan de rangschikking. Daar wil het Verenigd Koninkrijk in 2024 verandering in brengen. Daarom heeft het land beslist om een bekende naam te sturen.

Olly Alexander

Olly Alexander is vooral bekend door zijn band Years & Years waarmee hij al verschillende hits uitbracht. Denk daarbij maar aan onder andere King en Desire. In België is Years & Years alvast een vaste waarde op festivals. Ook op acteervlak is Alexander geen onbekende. Zo speelde hij de hoofdrol in de populaire reeks It’s a Sin die bij ons op Streamz te bekijken is.

“Ik ben zo zo zo blij. Dit is echt een droom die uitkomt”, laat Alexander weten in een video op sociale media. Volgens BBC zou de zanger dit ook als een kans zien om onder zijn eigen naam muziek uit te brengen en daar verder in te gaan. Hoe zijn lied voor het festival zal klinken, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...