Zanger Olly Alexander (Years & Years) wil meedoen aan Eurovisiesongfestival

Nu het nieuwe jaar alsmaar dichterbij komt, kan er ook al opnieuw uitgekeken worden naar het Eurovisiesongfestival. Dat zal in 2024 plaatsvinden in de Zweedse stad Malmö. Ondertussen hebben al enkele landen bekendgemaakt wie voor hen richting Zweden zal trekken. Ook in het Verenigd Koninkrijk lijken ze daar hard over na te denken. Daar wordt de 33-jarige zanger Olly Alexander ondertussen genoemd als topfavoriet.

In mei 2024 komt Europa (en enkele andere landen) opnieuw samen om het Eurovisiesongfestival te vieren. Voor België zal zanger Mustii richting Zweden trekken en ook Frankrijk maakte met Slimane zijn inzending al bekend. Bij andere landen zijn de voorrondes of de gesprekken nog druk aan de gang. Al lijkt het Verenigd Koninkrijk deze keer misschien wel iemand bekend te sturen.

De UK op het Eurovisiesongfestival

Nadat het Verenigd Koninkrijk jarenlang onderaan de ranglijsten stond tijdens het Eurovisiesongfestival, kwam daar in 2022 verandering in. Tijdens de editie in Turijn werd zanger Sam Ryder met Spaceman namelijk knap tweede, net na Oekraïne.

Door de aanhoudende oorlog in het land werd de editie van 2023 in het Engelse Liverpool gehouden. Daarmee stond het Verenigd Koninkrijk dus duidelijk terug op de kaart bij het Eurovisiesongfestival. Tijdens de vorige editie eindigde het land opnieuw pas voorlaatste en daar willen ze in 2024 wel verandering in brengen.

Olly Alexander

Om die reden zou de Britse organisatie nu overwegen om zanger Olly Alexander naar Malmö te sturen. Dat meldt The Sun. Alexander is vooral bekend door zijn band Years & Years waarmee hij al verschillende hits uitbracht. Denk daarbij maar aan onder andere King en Desire. In België is Years & Years alvast een vaste waarde op festivals.

Ook op acteervlak is Alexander geen onbekende. Zo speelde hij de hoofdrol in de populaire reeks It’s a Sin die bij ons op Streamz te bekijken is. Of we hem binnenkort ook zullen zien schitteren op het grootste podium in Europa, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...