Frankrijk maakt als eerste land inzending voor Eurovisiesongfestival bekend

De aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2024 lijkt nu ook officieel begonnen. Frankrijk heeft namelijk als eerste land zijn inzending bekendgemaakt. In mei zal Slimane in het Zweedse Malmö op het podium staan met het ontroerende Mon Amour.

De regels van het Eurovisiesongfestival schrijven voor dat alle nummers die na 1 september van het jaar voor het evenement mogen deelnemen aan de wedstrijd. Traditioneel wachten de meeste landen echter heel wat langer met het bekendmaken van hun inzending. Op die manier hopen ze het momentum te pakken te krijgen in de aanloop naar het Songfestival.

Tot nu toe hadden al drie landen aangekondigd wie hen zal vertegenwoordigen. Voor Cyprus is dat de Australische zangeres Silia Kapsis, Griekenland koos voor Marina Satti en voor België wordt Mustii afgevaardigd. Geen van die artiesten had ook al effectief hun lied zelf gelost. Dat heeft Frankrijk nu wel gedaan. Zij maakten woensdagochtend bekend dat Slimane hen zal vertegenwoordigen en ’s avonds volgde ook zijn lied Mon Amour.

Slimane

Slimane is een grote naam in zowel Frankrijk als Franstalig België. In 2016 brak hij door dankzij zijn overwinning in het Franse The Voice: la plus belle voix, nadat hij eerder al aan heel wat andere talentenshows had deelgenomen. Sindsdien is zijn populariteit alleen maar toegenomen. Zo is hij een coach in The Voice Kids in Frankrijk en in The Voice Belgique in Wallonië. Naast vier succesvolle albums, die allemaal nummer één bereikten in zijn thuisland, was hij ook al in meerdere musicals te horen.

Zijn lied Mon Amour omschrijft hij zelf als een “liefdesbrief”. “Ik denk dat we liefde meer dan ooit nodig hebben. In zekere zin is het een liefdesbrief die ik naar alle Europese harten wilde sturen”, zei hij aan Wiwibloggs.

Luister hier naar Slimane met Mon Amour:

Meer
Lees meer...