Olympische Spelen: Argentinië dient klacht in nadat VAR doelpunt tegen Marokko na twee uur afkeurt

Wie woensdag naar de eerste dag van de Olympische Spelen keek, heeft een van de vreemdste voetbalmatchen ooit gezien. Tegen Marokko dacht Argentinië in de 106de minuut gelijkgemaakt te hebben, maar daar stak de VAR een stokje voor. Die keurde de 2-2 bijna twee uur later af voor buitenspel.

Marokko heeft op de openingswedstrijd van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen voor een stunt gezorgd, al ging die wel even aan zijden draadje. Soufiane Rahimi scoorde vlak voor de rust de 0-1 op aangeven van de in Strombeek geboren Bilal El Khannouss. Diezelfde Rahimi maakte er na de rust al snel 0-2 van vanop de stip.

Maar dan schoot Argentinië wakker. Giuliano Simeone – zoon van Atlético Madrid-trainer Diego – scoorde al snel de 1-2. De 2-2 bleef echter uit, maar toen er 15 minuten extra tijd kwamen, geloofde Argentinië er opnieuw in. In een van de allerlaatste minuten bestookten ze voortdurend het doel van Munir Mohamedi en daarbij trof Cristian Medina dan toch eindelijk raak.

VAR

Kort daarna leek de wedstrijd afgelopen. Maar meer dan anderhalf uur later bleek dat dat helemaal niet het geval was. Omdat er na de 2-2 voorwerpen op het veld werden gegooid en supporters op het veld kwamen, had scheidsrechter Glenn Nyberg de spelers naar binnen gestuurd. Ook fans werden naar huis gestuurd.

Op hetzelfde moment besloot de VAR om de late gelijkmaker van dichterbij te bekijken. Daarbij merkten ze op dat Medina buitenspel stond. En zo verscheen er in een leeg stadion ineens een VAR-beeld met “offside”. De 2-2 werd afgekeurd en de spelers moesten voor enkele minuten opnieuw het veld op de wedstrijd af te maken. Niemand scoorde nog en zo kreeg Marokko toch onverhoopt de drie punten.