OMG! Call of Duty WWII speelt zich af in België

Sinds 3 november ligt Call of Duty WWII in de winkel, een spel voor de nieuwe generatie om kennis te maken met de Tweede Wereldoorlog op een interactieve en intense manier. Voor je begint aan een urenlange spelmarathon met je maten, lees eerst even dit:  

Kennismaking met WWII

De franchise van Call of Duty keert voor het eerst sinds lang terug naar het oorlogsfront. Voor heel wat jonge gamers is dit een eerste kennismaking met de Tweede Wereldoorlog, op een levendige wijze. Ze worden voornamelijk geconfronteerd met D-day en Europese strijdtaferelen. Zo worden de gamers ingezet in de slag om de Ardennen, een gevecht op eigen bodem. Door het spel wordt er voor hen een wereld geschetst die ze nog nooit van zo dichtbij meemaakten. De nieuwe generatie leert ook hoe belangrijk broederschap is, een essentieel gegeven waar de game eigenlijk om draait.

Als gamer ben je een jonge soldaat uit de First Infantry Division van het Amerikaanse leger, die op D-day voor het eerst wordt geconfronteerd met een gevecht. Daarna maak je de landing in Normandië mee en reis je naar alle beroemde plaatsen van het Europees strijdtoneel. Onderweg naar Duitsland bestrijden jij en je strijdmakkers de vijand in iconische gevechtslocaties als het Hürtgenwald en het Ardennenoffensief.

Slag om de Ardennen

Deze slag, ook wel het Ardennenoffensief genoemd, was het laatste grote offensief van de Duitsers aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog en vond plaats van december 1944 tot januari 1945. Bij de Engelstaligen wordt dit ‘Battle of the Bulge‘ genoemd. Waarom? Omdat de frontlijn in de vorm van een uitstulping of zak liep.

Het Ardennenoffensief was een plan van Adolf Hitler om de meest noordelijke troepen van de geallieerden aan het westelijke front af te snijden van hun bevoorradingslijnen en ze te vernietigen. Maar het plan van Hitler mislukte en de geallieerden kwamen als winnaar uit de bus.

Als rekruut kan je deze slag op eigen bodem zelf meemaken in het spel. Maar hoe kom je bij deze missie terecht? Via het verhaal van de game in single player kan je samen met je makkers deze missie tot een goed einde brengen. Maar het Ardennenoffensief is ook beschikbaar als multiplayer map.

Nazi Zombies

Absoluut niet realistisch, maar een zalig potje geïmproviseerde horror van de game. Nazi Zombies is een apart onderdeel dat je samen met andere gamers kan spelen en heeft z’n eigen verhaallijn. Deze spelmodus staat wel helemaal los van de campagne en is duidelijk science fiction. Maar de verhaallijn van de game mode is volgens Michael Condrey, mede-oprichter Sledgehammer Games, gebaseerd op ‘echte gebeurtenissen’.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog word je erop uit gestuurd om verloren kunstwerken terug te winnen, maar dan krijg je ineens bezoek van een groot aantal Nazi Zombies. Het is een soort survival game, waarbij je het opneemt tegen zombies in nazi-uitrusting. Er wordt ook een klassensysteem geïntroduceerd, waar spelers een van de vier gevechtsrollen kunnen kiezen: Offense, Control, Medic en Support. Natuurlijk horen daar de bijpassende in game-vaardigheden bij. Ten slotte is er een hoge dosis horror aan deze game mode toegevoegd, wat voor heel wat adrenaline en stressmomentjes zorgt. Wij zijn benieuwd!

Oké, je hebt alle informatie die je nodig hebt om nu écht ten strijde te trekken. Trommel al je maten op en begin samen aan dit oorlogsavontuur! Heb je het spel nog niet in je bezit? Je kan hier een exemplaar bemachtigen. Have fun en onthou: duty first!

Wil je een handig overzicht van alle nieuwigheden van de game? Wij haalden er een expert bij!

Meer
Lees meer...