Onana moet geblesseerd afhaken bij Rode Duivels; Tedesco roept vervanger op

Amadou Onana zal er niet bijzijn voor de volgende twee interlands van de Rode Duivels. Hij is geblesseerd. Als vervanger riep bondscoach Domenico Tedesco Aster Vranckx op.

Na de logische zege tegen Israël het al even logische verlies tegen Frankrijk komen de Rode Duivels deze week opnieuw in actie in de Nations League. Op donderdag 10 oktober speelt België in Rome op verplaatsing tegen Italië. Op maandag 14 oktober komt Frankrijk vervolgens op bezoek in het Koning Boudewijnstadion.

Voor die wedstrijden maakte Tedesco vorige week zijn selectie bekend. Bij de 23 namen die hij oproep hoorden toen heel wat verrassingen. Met Malick Fofana, Cyril Ngonge, Matte Smets en Maarten Vandevoordt zijn er namelijk vier spelers voor het eerst bij.

Geen Onana, wel Vranckx

Terwijl de Rode Duivels het tegen Italië en Frankrijk al zonder Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku moeten doen, zal ook sterkhouder Amadou Onana er niet bijzijn. Die liep vorige week een blessure op aan zijn hamstring. Daardoor miste hij afgelopen weekend al de competitiewedstrijd van Aston Villa thuis tegen het geplaagd Manchester United. Nu zal hij dus ook de komende interlandbreak missen.

Als vervanger riep Tedesco de Aster Vranckx op. De 22-jarige middenvelder was er de laatste jaren vaak bij bij de Rode Duivels. Zo stond hij al drie keer in de basis. Bij Wolfsburg kende hij echter een moeilijk seizoensbegin. Afgelopen weekend stond hij pas voor het eerst in de basis. Het resulteerde wel in een vlotte overwinning tegen Bochum, waardoor hij misschien opnieuw gelanceerd is.

Meer
Lees meer...