OnePlus onthult Nord 4: volledig metalen smartphone, grote batterij en veel AI-functies

OnePlus heeft tijdens zijn grote Summer Launch Event in Milaan de OnePlus Nord 4 gepresenteerd. Deze nieuwe middenklasse smartphone valt op door zijn volledig metalen behuizing en diverse geavanceerde AI-features.

Met de OnePlus Nord 4 introduceert OnePlus de eerste volledig metalen 5G-smartphone op de markt. Door de technologische uitdagingen van 5G, waarbij meer antennes nodig zijn, wordt metaal vaak vervangen door glas en andere materialen. Dankzij nieuwe innovaties heeft OnePlus nu metaal kunnen herintroduceren. Dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijker uiterlijk, maar ook voor een robuuster gevoel.

De Nord-lijn van OnePlus staat bekend om het beschikbaar maken van hoogwaardige technologie in betaalbare toestellen. Met een startprijs van 499 euro zet de OnePlus Nord 4 deze traditie voort. Dit model heeft een dikte van minder dan 8 millimeter, waardoor hij comfortabel in de hand ligt.

Indrukwekkende batterij en opladen

Een van de opvallende kenmerken van de OnePlus Nord 4 is de batterijduur. Met een 5.500 mAh accu kan de telefoon zelfs bij intensief gebruik lang mee. Bovendien ondersteunt de Nord 4 100 W SUPERVOOC-opladen, waardoor de batterij in slechts 28 minuten volledig is opgeladen.

Camera en AI

De OnePlus Nord 4 is uitgerust met een 50 megapixel Sony LYT-600 sensor als hoofdcamera, een 8 megapixel ultra-wide sensor en een 16 megapixel selfie camera. Deze combinatie levert uitstekende foto’s op voor een toestel in deze prijsklasse. Wel ontbreekt een macrolens, wat verklaarbaar is gezien het prijsverschil met de duurdere OnePlus 12.

De Foto-app van de Nord 4 biedt verschillende AI-functionaliteiten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld met enkele klikken personen of objecten van foto’s verwijderen. Deze functie werkt verrassend goed en zorgt voor realistische resultaten binnen enkele seconden.

Beschikbaarheid en prijs

De OnePlus Nord 4 is vanaf 8 augustus beschikbaar in België en komt in twee varianten: het model met 12 GB RAM en 256 GB opslagruimte voor 499 euro, en het model met 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte voor 599 euro. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren: Obsidian Midnight, Mercurial Silver en Oasis Green.

Pre-orders zijn nu al mogelijk via oneplus.com, waarbij snelle beslissers kans maken op extra cadeaus.

Meer
Lees meer...