OnlyFans-eigenaar Leonid Radvinsky profiteert van miljoenenwinst: 631 miljoen dollar uitgekeerd in twee jaar tijd

De eigenaar van het populaire platform OnlyFans, Leonid Radvinsky, heeft in slechts twee jaar tijd een indrukwekkende 631 miljoen dollar ontvangen. Dit dankzij de explosieve groei van het platform, dat wereldwijd blijft toenemen in populariteit. Maar ondanks de financiële successen, ligt het platform onder vuur vanwege zorgen over minderjarigen en expliciete content.

OnlyFans, het platform dat bekend staat om zijn user generated content waarbij vooral expliciete beelden gedeeld worden, kent een ongekende groei. In het afgelopen jaar alleen al zijn er meer dan 1 miljoen nieuwe makers toegetreden en hebben 50 miljoen fans zich aangesloten. Deze toename heeft geleid tot een winst voor belastingen van maar liefst 658 miljoen dollar.

De stijgende populariteit van het platform heeft niet alleen gezorgd voor meer gebruikers, maar ook voor grotere financiële beloningen voor de eigenaar. Leonid Radvinsky, de Oekraïens-Amerikaanse ondernemer achter OnlyFans, ontving in twee jaar tijd 631 miljoen dollar. In totaal heeft hij zichzelf in de afgelopen drie jaar meer dan 1 miljard dollar aan dividenden en salaris uitgekeerd. Zijn totale vermogen wordt momenteel geschat op 3,8 miljard dollar.

Kritiek en regelgevend toezicht

Ondanks de enorme financiële successen wordt OnlyFans ook geconfronteerd met kritiek. Regelgevende instanties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van expliciete content voor minderjarigen. Hoewel het platform beweert de nodige voorzorgsmaatregelen te hebben genomen, waaronder leeftijdsdrempels voor gebruikers boven de 20 jaar, blijft het onderwerp gevoelig.

OnlyFans zegt technische verbeteringen te hebben doorgevoerd om het probleem aan te pakken, maar details over deze maatregelen worden zelden gegeven. De zorgen over de bescherming van minderjarigen blijven daardoor voortduren, en regelgevers houden het platform nauwlettend in de gaten.

Efficiëntie met een klein team

Ondanks de enorme omvang en winsten van OnlyFans, werkt het bedrijf opvallend efficiënt. Met slechts 41 werknemers en één directeur blijft het platform opereren. CEO Keily Blair heeft zich tevreden getoond over de prestaties van het bedrijf in 2023 en benadrukt de kracht van de kleine, maar effectieve organisatie.

Meer
Lees meer...