Left Right
scrollTop top

Op de première van ‘Fantastic Beasts 2’ had Ezra Miller eigenlijk een dementorpak aan


Op de première van ‘Fantastic Beasts 2’ had Ezra Miller eigenlijk een dementorpak aan

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ moet de meest geanticipeerde film van het jaar zijn en hij heeft z’n wereldpremière net achter de rug. Dé ster van de show was niet Eddie Redmayne of Johnny Depp, maar Ezra Miller, die Creedence speelt. Miller wandelde over de rode loper in een modefenomeen dat we het beste kunnen omschrijven als een plastieken donsjas.

Het is zover! De komende weken rennen alle Potterheads naar cinema’s om naar de opvolger van Fantastic Beasts and Where To Find Them te gaan kijken. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, gaat in België in première op 14 november, maar in Parijs mocht de cast de film al gaan voorstellen.

Ezra Miller

Je zou je voorstellen dat Eddie Redmayne, die het hoofdpersonage Newt Scamander speelt, de show ging stelen, maar niets was minder waar. Ezra Miller, een publieksfavoriet, die bekend staat om z’n interessante modekeuzes, liet deze keer opnieuw de monden openvallen. Miller stond op de rode loper in een gigantische bomberjacket, mogelijks was het een jurk, mogelijks was het een cape, met zwarte handschoenen en sleeke kap.

De outfit komt van designers Moncler x Pierpaolo Piccioli en mag dan geweldig fashion-forward zijn, wij hebben er wel wat vragen bij. Met de jurk blijft Miller zijn genderbendende trend verderzetten. De acteur uit New Jersey, die zichzelf als ‘queer’ en ‘panseksueel’ omschreven heeft, voegde nog een veegje donkerrode lippenstift toe aan het ensemble. Memorabel is het wel, dat is zeker. Maar hij ziet er volgens ons toch ook een beetje uit als een dementor uit de jaren tachtig met zwembandjes.

Dit Harry Potter-personage komt ook terug naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Stonden uiteraard ook op de rode loper: Eddie Redmayne en z’n vrouw (hun kindjes hadden ze thuisgelaten) en Zoë Kravitz (die het ex-lief van Newt speelt). Ook J.K. Rowling zelf, die het screenplay voor de film schreef, tekende natuurlijk present. Ook Jude Law (Dumbledore), Alison Sudol (Tina Goldstein) en Claudia Kim (de meestbesproken revelatie uit de trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.)

Kijk hier nog eens naar de trailer voor Fantastic Beasts 2

Johnny Depp

Grote afwezige op de première was Johnny Depp, die Grindelwald speelt in de films. Een vreemde zet voor een film waar hij de titelrol speelt. Op Depp’s casting is echter veel kritiek gekomen: na de beschuldigingen van zijn ex-vrouw vonden veel Harry Potter-fans het niet kunnen dat Depp alsnog in een film die op kinderen gericht is, gecast werd.

Hier zijn de eerste scènes uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Rowling heeft de casting van Depp echter altijd verdedigd. Depp zelf heeft ook al aangegeven dat hij “het jammer vindt dat J.K. me moest verdedigen, dat ze dat allemaal moest pikken. Maar uiteindelijk was er wel echt controverse.” Rowling zelf reageerde al vrij snel op de kritieken. “Gebaseerd op wat wij weten over de omstandigheden, zijn de filmmakers en ik niet alleen heel comfortabel met onze castingkeuzes, maar ook oprecht gelukkig om Johnny zo’n grote rol in de films te zien spelen.” Depp doet als compromis geen promo voor de films.

Dit zijn 7 dingen die we al weten over The Crimes of Grindelwald

Plot Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald moet Newt met z’n koffer vol beesten het opnemen tegen Gellert Grindelwald, met instructies van Albus Dumbledore. We zien ook Creedence terug, die blijkbaar bevriend is geworden met Nagini, een vrouw die een bloedvloek op zich heeft, waardoor ze langzaam maar zeker in een slang verandert.

The Crimes of Grindelwald speelt zich deze keer niet af in de Verenigde Staten (of toch niet volledig): we kregen ook al glimpen van Parijs te zien en dat verklaart ook meteen waarom de première in de lichtstad plaatsvond. In de komende films zullen we wellicht nog wat andere, mogelijks exotischere locaties bezoeken, zoals Brazilië en Japan.

Kijk hier nog eens naar Fantastic Beasts and Where to Find Them om je voor te bereiden!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810