Op zoek naar een nieuwe smartphone? Hierop moet je letten!

Geschreven met input van Knack

Telkens wanneer er een nieuwe smartphone gelanceerd wordt, krijg je te maken met enkele nieuwe specificaties die je nog nooit eerder zag of gebruikt hebt. Vaak zitten er ook heel veel nieuwe snufjes op een nieuwe smartphone die je misschien helemaal niet nodig hebt. Wij vroegen ons dan ook af waar je moet op letten wanneer je van plan bent om een nieuwe smartphone aan te kopen. 

Vergelijk de prijzen eenvoudig online

Een gouden tip wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone is om de prijzen van jouw favoriet toestel met elkaar te vergelijken. Dankzij het internet kan je tegenwoordig naast de specificaties ook de prijzen met elkaar gaan vergelijken. De prijzen van smartphones kunnen immers erg met elkaar verschillen door externe invloeden, maar ook door bepaalde acties die door winkels en webshops opgezet worden.  

Grootte van het geheugen

Tegenwoordig wil je met je smartphone heel veel kunnen doen: surfen, bellen, foto’s maken, geluidopnames maken, filmpjes maken, … Om al deze zaken vlot te kunnen doen moet je op je toestel natuurlijk ook genoeg geheugen hebben. Een capaciteit van 16 GB is dan ook meestal het minimum. 

Batterijduur 

Als je niet de hele dag wil vasthangen aan een stopcontact, dan kijk je best uit naar een smartphone met een goede batterij. Natuurlijk is het zo dat de batterijduur hoofdzakelijk afhankelijk is van het gebruik van de smartphone. Hoe meer je het toestel gebruikt, hoe sneller de batterij leeg zal zijn. Wel is het zo dat bepaalde toestellen beschikken over een snellaadfunctie, waardoor je jouw smartphone sneller kan opladen indien nodig. 

Besturingssysteem

Voor veel mensen is dit misschien wel het belangrijkste aspect van een smartphone: het besturingssysteem. Mensen die Android gewoon zijn willen geen iOS, en mensen die iOS gewoon zijn willen geen Android. iOS is het besturingssysteem van Apple en vind je alleen terug op de smartphones van Apple. Android vind je dan weer terug op smartphones van verschillende merken zoals Samsung, Xiaomi, Huawei, … 

Garantie / herstelling

Iets waar je misschien niet direct rekening mee houdt wanneer je een nieuwe smartphone koopt, is wat er mogelijk is wanneer er zich een defect voordoet. Als het scherm bijvoorbeeld gebarsten is, dan kan het zijn dat je het toestel moet opsturen of dat je het toestel mag terugsturen naar de online webshop waar je deze gekocht hebt. Best check je dit eens op voorhand om zo zeker te zijn van jouw stuk. 

Meer
Lees meer...