Open Vld Antwerpen lanceert unieke campagne op sociale media om kandidaten te werven

Open Vld Antwerpen zet voor het eerst sociale media in om kandidaten te zoeken voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober. De partij roept geïnteresseerden op om zich te melden en mee te bouwen aan de stad van de toekomst.

Open Vld Antwerpen kiest voor een opvallende strategie om kandidaten te werven voor de aankomende gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. In een video op Instagram roept lijsttrekker Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) iedereen die “liberaal van hart” is op om zich aan te sluiten bij de partij. Schiltz benadrukt dat er nog plekken vrij zijn op de districtslijsten van Antwerpen, Deurne, Wilrijk, Borgerhout en Ekeren.

Hoewel de campagne op sociale media als een noodgreep kan overkomen, ontkent Schiltz dit. In een interview met VRT NWS legt hij uit: “Het is waar dat we in Antwerpen uit een turbulente periode komen, maar dit is zeker geen wanhopige oproep. Ook andere partijen zijn nog op zoek naar kandidaten.”

Meer dan 200 kandidaten nodig

Schiltz wijst erop dat er in Antwerpen meer dan 200 kandidaten nodig zijn vanwege de districtslijsten, wat het een uitdaging maakt om alle posities te vullen. “Dat is veel meer dan op andere plekken”, zegt hij. De beslissing om via sociale media te communiceren, noemt hij logisch en transparant: “In deze tijden van sociale media lijkt het me allesbehalve vreemd om de deuren open te gooien en heel open te zijn over onze zoektocht naar kandidaten.”

De respons op de oproep is volgens Schiltz positief. “We willen vooral laten zien dat we openstaan voor nieuwe mensen. We krijgen enthousiaste reacties op ons filmpje en er hebben ondertussen al een stuk of zeven mensen gereageerd”, vertelt hij optimistisch.

Meer
Lees meer...