Left Right
scrollTop top

Opvolger van iPhone X wordt nog duurder, maar er komt misschien ook een veel goedkoper model


Opvolger van iPhone X wordt nog duurder, maar er komt misschien ook een veel goedkoper model

Het laatste Apple-paradepaardje, de iPhone X, kost meer dan 1.000 euro. Veel mensen vroegen zich bij de release af of de smartphone die torenhoge prijs wel waard is. Maar nu blijkt dat de nieuwe versie van de iPhone X nog zo’n kleine honderd euro meer zal kosten.

Apple heeft wel degelijk klappen gekregen vanwege de hoge prijs van de iPhone X. Zo kondigde CEO Tim Cook laatst aan dat de inkomsten van de iPhoneverkoop met 1 procent gedaald zijn. Een prijskaartje met vier cijfers blijkt voor veel consumenten te veel van het goede. De goedkopere iPhone 8 is dan ook een tikkeltje populairder. Dat meldt Business Insider.

“Honderd euro duurder”

Toch heeft Apple een verrassing in petto. Zo zou de nieuwe 2018-versie van de iPhone X nog zo’n kleine honderd euro meer kosten. Dat blijkt uit een analyse van de experten Steven Milunovich en Benjamin Wilson van de Zwitserse bank UBS AG.

Het is een algemene regel dat “Apple zijn prijs behoudt, eens die vastgesteld is”. “Dat hebben we ook gehoord van voormalige Apple-medewerkers”, zeggen de experten van UBS aan klanten.

De jongste jaren wist Apple haar klanten nochtans te overtuigen om steeds meer te betalen voor een smartphone. Het gaat om een tendens van zo’n 500 euro tot bijna 800 euro.

apple

Driestappenplan

Tegelijkertijd heeft Apple een driestappenplan ontwikkeld om consumenten meer te laten betalen voor hun nieuwste producten, terwijl ze goedkopere toestellen aanbieden voor hun jongere of first-time klanten. Milunovich en Wilson hebben de strategie laatst uiteengezet in een nota:

  1. “Integreer kwaliteitsvolle features in de laagste prijsklasse (schermgrootte, camera, …)”
  2. “Werk trouwe klanten naar boven op de prijscurve met matig hogere prijzen”
  3. “Vraag een hogere prijs voor nieuwe features en infiltreer markten met oudere toestellen”

De analyse van Milunovich en Wilson gaat wel degelijk op: je kan al een iPhone SE kopen vanaf 330 euro. Als er een opvolger van de iPhone X komt, zal er wellicht ook een veel goedkopere variant zijn.

apple

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…