Left Right
scrollTop top

‘Over the Moon’ krijgt tweede trailer met plottwist


Over The Moon
© Netflix

Over the Moon, de nieuwste animatiefilm van Netflix, heeft een tweede en meteen ook laatste trailer gekregen. Daarin krijgen we meer informatie over het plot van de film en krijgen we ook al verschillende liedjes te horen.

Netflix pakt volgende maand uit met de animatiefilm Over the Moon. En die wordt niet van de minste. Want voor de regie van de film deed Netflix beroep op animator Glen Keane. Hij werkte een lange tijd als animator voor Disney en was zo verantwoordelijk voor onder andere PocahontasBeauty and the BeastBoltTangled en The Little Mermaid. Het script werd verzorgd door Audrey Wells, die eerder ook al het script verzorgde voor Shall We Dance? en A Dog’s Purpose. Zij overleed in oktober 2018 aan de gevolgen van kanker. Over The Moon is de laatste film waaraan ze meewerkte.

Over the Moon

Over the Moon vertelt het verhaal van het jonge meisje Fei Fei (ingesproken door Cathy Ang). Haar mama vertelde haar vroeger het verhaal van een maangodin, die eenzaam op de maan leeft en daar wacht op haar geliefde. Hoewel de mama van Fei Fei overleed toen het meisje nog maar jong was, is het verhaal van de maangodin haar altijd bijgebleven.

Enkele jaren later wil Fei Fei op zoek naar de maangodin. Om dat te doen bouwt ze haar eigen raket. Wanneer ze die, na veel pogingen, op punt heeft gekregen, vertrekt ze samen met haar konijn op missie. Maar haar jongere broertje Chin (Robert G. Chiu) is stiekem meegekomen in de raket.

In de nieuwe trailer krijgen we die maangodin (Phillipa Soo) ook echt te zien. En ze is absoluut niet wat Fei Fei verwachtte. De maangodin is namelijk een popster die een soort Wie Wordt de Man van Wendy? organiseert om haar geliefde te vinden.

Bekijk hier de tweede trailer voor Over the Moon:

Aziatisch

Het verhaal is gebaseerd op een Chinees verhaal. Daarom werd voor de stemmen ook beroep gedaan op Aziatische (stem)acteurs. Naast Cathy Ang, Robert G. Chin en Phillipa Soo kan je in de film ook Ken Jeong, John Cho, Ruthie Ann Miles, Margaret Cho, Kimiko Glenn, Artt Butler en Sandra Oh horen.

Die laatste kan je uiteraard kennen van haar rol als Cristina Yang in Grey’s Anatomy of Eve Polastri in Killing Eve. Maar ook Ken Jeong ken je waarschijnlijk al. Hij speelde de rol van Leslie Chow in de filmreeks The Hangover. Kimiko Glenn kan je dan weer kennen uit Orange is the New Black. Daarin was ze te zien als Brook Soso.

Bekijk hier nog eens de eerste trailer:

Over the Moon verschijnt op vrijdag 23 oktober op Netflix. Tot dan kan je kijken naar een van de reeksen op onze top 50.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588