Netflix-animatiefilm ‘Over The Moon’ van de makers van ‘Tangled’ en ‘Pocahontas’ krijgt eerste trailer

Over The Moon Netflix
Netflix

Netflix gaat de concurrentie aan met Disney+, want de streamingdienst komt binnenkort met een nieuwe animatiefilm. Voor die film hebben ze de hulp ingeschakeld van Glen Keane, een animator die al verantwoordelijk was voor verschillende Disneyfilms.

Met Over The Moon komt Netflix opnieuw met een eigen animatiefilm. De vorige animatiefilms van de streamingdienst werden enorm gesmaakt bij het publiek. Maar ook de critici zijn fan van de films. Zo waren I Lost My Body en de kerstfilm Klaus dit jaar zelfs genomineerd voor een Oscar.

Over The Moon

De film vertelt het verhaal van het jonge meisje Fei Fei (ingesproken door Cathy Ang). Haar mama vertelde haar vroeger het verhaal van een maangodin, die eenzaam op de maan leeft en daar wacht op haar geliefde. De mama van Fei Fei overleed toen het meisje nog maar jong was, maar het verhaal van de maangodin is haar altijd bijgebleven.

Enkele jaren later wil Fei Fei op zoek naar de maangodin. Om dat te doen bouwt ze haar eigen raket. Wanneer ze die, na veel pogingen, op punt heeft gekregen, vertrekt ze samen met haar konijn op missie. Maar haar jongere broertje Chin (Robert G Chiu) is stiekem meegekomen in de raket.

Bekijk hier de trailer voor Over The Moon:

Aziatische cast

Omdat het verhaal gebaseerd is op een Chinese mythe werd voor de stemmen ook beroep gedaan op Aziatische (stem)acteurs. Naast Cathy Ang en Robert G. Chin, die de stemmen van de hoofdpersonages verzorgen, kan je in de film ook Phillipa Soo, Ken Jeong, John Cho, Ruthie Ann Miles, Margaret Cho, Kimiko Glenn, Artt Butler en Sandra Oh horen.

Die laatste kan je uiteraard kennen van haar rol als Cristina Yang in Grey’s Anatomy of Eve Polastri in Killing Eve. Maar ook Ken Jeong ken je waarschijnlijk al. Hij speelde de rol van Leslie Chow in de filmreeks The Hangover. Kimiko Glenn kan je dan weer kennen uit Orange is the New Black. Daarin was ze te zien als Brook Soso.

Maker van Pocahontas, Tangled en The Little Mermaid

Voor de regie van de film deed Netflix beroep op animator Glen Keane. Hij werkte een lange tijd als animator voor Disney en was zo verantwoordelijk voor onder andere Pocahontas, Beauty and the Beast, Bolt, Tangled en The Little Mermaid.

Het script werd geschreven door Audrey Wells. Zij overleed in oktober 2018 aan de gevolgen van kanker. Over The Moon is de laatste film waaraan ze meewerkte.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen