Krijgt succesreeks ‘Shōgun’ van Disney+ een tweede seizoen?

Het historische epos Shōgun is sinds deze week eindelijk volledig te bekijken op Disney+. Door het succes van die reeks duiken er logischerwijs heel wat vragen op over een tweede seizoen, maar daarover is er voorlopig slecht nieuws.

De serie Shōgun is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Clavell uit 1975. Dat verhaal vormde in 1980 al de inspiratie voor een miniserie, maar krijgt nu dus een ambitieuze remake van Hulu en FX. Bij ons is Shōgun te bekijken op Disney+, waar je sinds dinsdag alle tien de afleveringen kan bekijken. Al sinds zijn release is Shōgun een gigantisch succes, waardoor veel fans hopen op een tweede seizoen.

Justin Marks en Rachel Kondo

“Ik weet niet of er een tweede seizoen komt”, zegt medeshowrunner Justin Marks daarover aan THR. “We wilden in de eerste plaats het verhaal van het boek volgen. Als we een insteek zouden vinden voor en nieuw verhaal, zou ik er voor open staan. De vraag is ook of mensen meer willen zien.”

Rachel Kondo, de andere showrunner van de reeks, lijkt net iets meer open te staan voor een tweede seizoen. Zij legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij hoofdrolspelers Hiroyuki Sanada (Lord Yoshii Toranaga) en Cosmo Jarvis (John Blackthorne). “Cosmo zei dat hij tijdens de opnames van Shōgun geïnteresseerd is geraakt in de Japanse geschiedenis en dat er daarover veel te vertellen valt. Dat vond ik een goed antwoord”, klonk het mysterieus.

John Blackthorne

Shōgun vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van de Britse zeevaarder John Blackthorne die in 1600 in Japan terechtkomt. Daar probeert hij aanvankelijk vooral te overleven, maar al snel klimt hij op. Zo wordt hij door de onder druk staande leider Lord Yoshii Toranaga gebruikt als pion om diens macht te vergroten. 

Meer
Lees meer...