Seizoensfinale ‘Shōgun’ nu te bekijken op Disney+

Vanaf vandaag kan je op Disney+ terecht voor de tiende en meteen ook laatste aflevering van Shōgun. Deze historische reeks is de voorbije weken overladen met lovende reacties en dat is bij de seizoensfinale niet anders. De meest recente aflevering van Shōgun haalt overal historisch hoge scores en wordt gezien als de perfecte afsluiter.

De serie Shōgun is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Clavell uit 1975. Dat verhaal vormde in 1980 al de inspiratie voor een miniserie, maar krijgt nu dus een ambitieuze remake van Hulu en FX. Bij ons is Shōgun te bekijken op Disney+, waar je sinds vandaag alle tien de afleveringen kan bekijken.

John Blackthorne

Shōgun is een fictief verhaal dat gebaseerd is op echte historische feiten. De reeks volgt John Blackthorne, een Engelse zeevaarder die schipbreuk lijdt in Japan in 1600. Daar komt hij in aanraking met een onbekende cultuur, waarin hij zich volledig zal in onderdompelen. Hij schoolt zich namelijk om tot samoerai en wordt door de onder druk staande leider Lord Yoshii Toranaga als pion gebruikt om diens macht te vergroten. Zo komen ze al snel in conflict met Lady Mariko, een vrouw met onschatbare vaardigheden, maar oneervolle familiebanden, die haar waarde en trouw moet bewijzen.

Shōgun is een Amerikaanse productie, maar de cast bestaat voornamelijk uit Japanse acteurs. De hoofdrol van John Blackthorne wordt gespeeld door Cosmo Jarvis (Peaky Blinders). Hiroyuki Sanada (The Last Samurai) speelt Lord Yoshii Toranaga en Anna Sawai (Pachinko) is te zien als Toda Mariko. Vooral die laatste wordt met lof overladen en is nu al de favoriete om een Emmy Award te winnen.

Op Rotten Tomatoes scoort Shōgun momenteel 99 procent bij de recensenten en 91 procent bij het publiek. De seizoensfinale pronkt om IMDb momenteel zelfs met een score van 9,6 op 10.

(Her)bekijk hier de trailer van Shōgun:

Meer
Lees meer...