Disney+ lost nieuwe beelden docureeks ‘Camden’ met onder andere Yungblud, Boy George en Dua Lipa

Disney+ pakt volgende maand uit met de documentairereeks Camden. De documentaire zal dieper ingaan op de kleine Londense buurt die een gigantische impact had op de muziekwereld. De reeks bevat interviews met verschillende artiesten, die we nu al te zien krijgen op een aantal foto’s.

Volgende maand verschijnt op Disney+ de documentairereeks Camden. Zoals de naam al doet vermoeden zal er ingezoomd worden op de buurt Camden in Londen. Daarbij zal het vooral gaan over de impact die de buurt had op de Britse muziekscène en bij uitbreiding de rest van de wereld.

Camden

Camden is een kleine buurt in Londen die toch heel wat bekende mensen heeft opgeleverd. Zo was Amy Winehouse geboren en getogen in Camden en groeiden ook Eliza Doolittle en Dua Lipa op in de buurt. Maar ook op muzikanten die niet in de buurt opgroeiden, had Camden een belangrijke invloed. Die zal getoond worden in de documentaireserie Camden.

In de serie komen Dua Lipa, Chris Martin, Little Simz, Nile Rodgers, Boy George, Yungblud, Pete Doherty en Carl Barat van The Libertines, Mark Ronson, Questlove, Black Eyed Peas, Soul II Soul’s Jazzie B, Chuck D en Sister Bliss van Faithless aan het woord en delen ze hun link met Camden.

De reeks wordt geproduceerd door Lightbox, het productiebedrijf dat is opgericht door de Oscar-winnende producent Simon Chinn en de Emmy-winnende producent Jonathan Chinn in samenwerking met Day One Pictures, het productiebedrijf dat mede is opgericht door Amy Winehouse’s oorspronkelijke manager Nick Shymansky en Radical22. De regie is in handen van Asif Kapadia. Hij wordt bijgestaan door Toby Trackman, Yemi Bamiro en Sarah Lambert. Gaby Aung de algemene producer. Daarnaast zijn ook Jasper Waller-Bridge en Ben Friedman voor Day One Pictures en Dua Lipa en haar vader Dukagjin Lipa voor Radical22 betrokken bij de reeks als executive producers.

Bekijk hier de foto’s van Camden:

Camden Dua Lipa
Dua Lipa – Bron: Disney+
Camden
Nile Rodgers – Bron: Disney+
Camden Boy George
Boy George – Bron: Disney+
Chris Martin Camden
Chris Martin – Bron: Disney+
Yungblud Camden
Yungblud – Bron: Disney+

Camden verschijnt in mei op Disney+.

Meer
Lees meer...