Dua Lipa lost nieuwe single ‘Houdini’

Zangeres Dua Lipa is terug met nieuwe muziek. Ze teasde de nieuwe single Houdini al enkele weken en nu is het nummer – inclusief videoclip – ook verschenen. Dua Lipa maakt met de single duidelijk dat ze ook in haar nieuwe werk trouw blijft aan het popgenre met een retrogehalte, zoals we gewend zijn van haar vorige releases.

Het is al een tijdje geleden dat we iets hoorden van Dua Lipa. De Albanees-Britse zangeres scoorde deze zomer wel nog een hit met het nummer Dance The Night, dat ze maakte voor de film Barbie van Greta Gerwig. Maar Houdini is de eerste single van het nieuwe studioalbum, haar derde, dat Dua Lipa binnenkort zal loslaten op de wereld.

Houdini

De afgelopen weken teasde Dua Lipa de release van nieuw werk. Zo haalde ze haar Instagram volledig leeg en deelde ze vervolgens tips die verwezen naar de titel Houdini. En vannacht verscheen het nummer, inclusief videoclip.

Het gaat opnieuw om een popnummer met een hoog retrogehalte, al lijkt Dua Lipa nu niet meer te focussen op discomuziek, zoals het geval was bij de nummers van haar vorige album ‘Future Nostalgia’. In de clip zien we Dua Lipa in een danszaal, waarbij er met enige regelmaat een hele groep dansers verschijnt en opnieuw verdwijnt. In het verleden kreeg de zangeres veel kritiek op haar danskunsten, waarna ze hier hard aan begon te werken. En nu bewijst ze dus opnieuw dat het harde werk niet voor niets was, want ze schittert opnieuw op de dansvloer.

Voorlopig is het nog niet geweten wanneer de rest van het derde album van Dua Lipa zal verschijnen, maar aangezien we nu de eerste single al kennen, zal het waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. Door de hints die Dua Lipa dropte, vermoedden veel fans dat het album ‘Kaleidoscope’ zal heten. Want ook in de videoclip van Houdini lijken er enkele shots te verwijzen naar een caleidoscoop.

Bekijk hier de videoclip van Houdini:

Meer
Lees meer...